Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :)

Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :)

Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :)

 Zobaczyłam je w styczniowej KUCHNIA. Pierogi, pieczone, farszu widać nie było. Coś jednak mi podpowiadało, że warto je przygotować. Robi się niezbyt trudno.  Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał.  Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. gorącej wody 10 g suszonych drożdży sól Wszystkie składniki wkładamy do miski i wyrabiamy cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, pieczywo, chleb, żurawina, mięso, sosy, wegetariańska, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, sos czosnkowy, ciasta z masa, pierogi z mięsem, mięsa pieczone, ciasto na zimno, chleb na drożdżach , chleb z ziarnami

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.