Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy w sosie imbirowym

Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy w sosie imbirowym

Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy w sosie imbirowym

Bezglutenowe, wegańskie najprostsze danie świata, a przy tym aromatyczne i pełne smaków. Obiad dla zabieganych, idealny na upały, bo makaron można jeść na zimno. Błyskawiczny makaron ryżowy z mocnym imbirowym sosem można zrobić w 10 minut. Czas przygotowania: 5 minut Czas gotowani a: 5-7 minut Liczba porcji : 2 Chińczycy są mistrzami prostoty jeśli chodzi o kuchnię. Z kilku składników potrafią wyczarować niesamowite dania. Trochę podobni są w tym do Włochów, tyle tylko, że zamiast makaronu jajecznego, pszennego, c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, sosy, tarta, brokuły, obiad, brokuł, twaróg, dania z makaronem, szpinak, kapustą, pączki, ryż, wegańskie, rukola, bezglutenowe, makaron po chińsku, sos czosnkowy, makaron ze szpinakiem, ryż po chińsku

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.