burakiem smażonym w miodzie z tymiankiem pieczone kotlety z tofu, fasoli i dyni z masłem orzechowym pieczone kotlety fasola-dynia z suszonymi pomidorami i słonecznikiem, sos (chyba czosnkowy) jaglane kluski marchewkowe z serem feta
More food, love and dreamsśmiało mogą pozwolić sobie na nie osoby będące na diecie. Ja zajadam je solo, ale Ci, którzy na diecie nie są śmiało mogą pozwolić sobie na dodatek ulubionego sosu, np. czosnkowego! Polecam! Koniecznie wypróbujcie! CIEKAWOSTKA! Natka pietruszki odznacza się dużą wartością odżywczą: zawiera bardzo dużo witaminy C i beta-karotenu. Wzmacnia, oczyszcza organizm, poprawia cerę i humor. SKŁADNIKI
Ostra na Słodkopierogi do posolonego wrzątku z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu odczekałam około dwóch minut i wykładałam je na talerz. Można podawać je oczywiście zaraz po ugotowaniu np. z sosem jogurtowo - czosnkowym albo tak jak ja to zrobiłam, podsmażyc na patelni,posypać serem mozzarellą ...i szybciutko zjeść;-) Smacznego
potrawyregionalnemięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Gotowe nuggetsy podajemy z dowolnymi sosami, np. czosnkowym , chili , meksykańskim lub ketchupem. Moje posty
Słodka StronaPizzę warto piec na niższej wysokości piekarnika, wtedy ciasto doskonale się wypiecze tworząc chrupiącą skorupkę, a składniki idealnie się przyrumienią. Gotową pizzę podajemy z ketchupem i ulubionymi sosami, np. czosnkowym. Moje posty
Słodka Stronaposypać serem żółtym. Boki ciasta francuskiego ponacinać i na zmianę przeplatać. Posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać majerankiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C i piec ok.30minut. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: wymieszać śmietanę, majonez, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smacznego
W kuchni u MonikiPrzygotuj cornbread . Po upieczeniu posmaruj pesto, np. pomidorowym lub bazyliowym i udekoruj podpieczonymi lub grillowanymi paskami cukinii. Możesz też dodać paski marchwi i bakłażana. Najlepiej smakuje z sosem, np. czosnkowym lub grzybowym. Przygody Gustawa, legendarnego konsjerża pewnego hotelu z fikcyjnej republiki Zubrowka i Zero Mustafy, boja hotelowego, który zostaje jego najbardziej zaufanym przyjacielem. Akcja filmu rozgrywa się między pierwszą
Qlinarnie i Qlinarniekoniec ułożyć kawałki sera. Całość delikatnie posypać ziołami prowansalskimi. Przygotowane pizzetki zapiekać około 15 minut w 210°C (długość pieczenia będzie zależna od grubości ciasta). Podawać z ulubionym sosem, np. czosnkowym
Ugotowaćczasu do czasu „wrzucenie na ruszt” takiego kurczaka nie zaszkodzi. Idealnym pomysłem do tego jest świeża surówka z białej kapusty – coś ala colesław i ulubiony sos, np. czosnkowy. Koniecznie wypróbujcie, a później dajcie mi znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z kurczaka – 200 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * czosnek – 2 ząbki * sól
Ostra na SłodkoKrokiety ziemniaczane z serem, kiełbasą i jajkiem to doskonałe danie na bardzo pyszny i apetyczny obiad. Polecam podawać go np. z sosem koperkowym, czosnkowym bądź grzybowym. Najlepiej do krokietów smakuje surówka z kapusty peki ń skiej. Składniki: 1 kg. ugotowanych ziemniaków 250gr. mąki pszennej 4 jajka 1 pętko kiełbasy 10 dkg. sera żółtego przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz, gałka
Smaczne Potrawypiekłam gdzieś ok. 1h. Ale najlepiej samemu długą wykałaczką sprawdzać czy szparagi są miękkie. 20min. przed wyjęciem posypać startym serem żółtym. Tak przygotowane danie można podać z sosem majonezowo czosnkowym tu przepis. Smacznego
W kuchni u MonikiSkładniki: kilka ozorów - ja miałam 1.6kg, ale dwa zużyłam na ozory w sosie majonezowo czosnkowym, puszka zielonego groszku, 3 jajka, kilka listków zielonej pietruszki, włoszczyzna, kostka wołowa, żelatyna - ilość zależy od ilości ugotowanego bulionu. Przygotowanie: Ozory ugotować - 1h30min. Obrać i pozbyć się ślinianki. Pokroić w paski. Ugotować bulion z włoszczyzny razem z kostką wołową. Ugotowany bulion przelać
W kuchni u MonikiSałatka wiosenna, którą uwielbiam. Tym razem lekko wzbogacona innymi warzywami oraz z sosem delikatnie czosnkowym. Składniki: (wybierając duże warzywa wyjdzie bardzo duży półmisek sałatki) 3 marchwie, 1 pietruszka, 8 jaj, kalafior, sałata, świeży ogórek, 3 pomidory, pęczek szczypioru, liść pora, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 4 łyżki majonezu, 280ml śmietany 18% słodkiej. Przygotowanie: Marchew
W kuchni u Monikikażdy może do farszu dodać swoje ulubione składniki i z pewnością będzie smaczne. Można jeść bez żadnych dodatków, lecz tak jak to moja mama mówi, najlepiej smakuje z sosem majonezowo czosnkowym. Czyli kolejny smak, który obie uwielbiamy :) Składniki: 1 cienka kiełbasa, 1 cebula, groszek konserwowy, kilka plasterków salami, kilka pieczarek, ketchup, sól, pieprz, 2 gotowe ciasta francuskie, 2 pomidory
W kuchni u MonikiUwaga!!! Jeżeli uważasz, że farsz jest za suchy i nie będziesz potrawy podawać z sosem, proponuję dać do farszu sosu salsa. Najlepiej smakuje z sosami. Ja polecam sos majonezowo czosnkowy. Smacznego
W kuchni u Moniki