sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:275/429)

Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą 328

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z 

Marta Gotuje
Lazania z mięsem mielonym 198

każdą warstwę. Ostatnia  warstwa to sos beszamelowy i starty żółty ser. Danie zapiekamy ok. 40 min w temp. 180°. Podajemy gorące. Można podawać z sosem , np. czosnkowym SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Szybki obiad 343

talerz i posyp posiekaną szalotką i kozim serem. * Jeśli jesteś typowym mięsożercom do takiego szybkiego obiadu możesz dodać kawałek rybki lub indyka. * Możesz podać go również z sosem (np. czosnkowym) * Pamiętaj, żeby zawsze używać warzyw sezonowych i tych, które najbardziej ci smakują. Bardzo ważny jest również wybór różnych kolorów (nie dość, że warzywa różnego koloru mają inny smak, witaminy

Wielki apetyt
Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami 227

plasterki pieczarki oraz różyczki brokułów.  Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Gotową pizzę podajemy z ketchupem i ulubionymi sosami, np. czosnkowym.  Moje posty

Słodka Strona
Grander z KFC 2321

znowu do mąki. Smażymy na głębokim oleju około 15 minut. Podajemy w opiekanej w tosterze bułce, chlebie, jak tylko Wam się podoba, u nas wersja z odrywanym chlebkiem, sosem jogurtowo czosnkowym, keczupem, kapustą pekińską i pomidorem. :) Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler 475

Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30  minut.  Rybkę zjedliśmy ze pieczonymi świderkami ziemniaczanymi oraz brokułem w sosie śmietanowo- czosnkowym. Pycha:) Szkoda tylko, że tego ciasta nie da się zjeść

MarciochaKucharzy
Polędwiczki z kurczaka z brokułami i jakiem 176

smaki się przegryzły. Mięso podsmażyć na złocisty kolor. W tym czasie ugotować na parze różyczki brokuła i w osobnym garnku 2 jajka na twardo. Całość podać z sosem jogurtowo- czosnkowym z dodatkiem fety zamiast soli. Smacznego

MarciochaKucharzy
Rekin z pieczonymi batatami 169

Ekskluzywny Fish and chips Rekin z pieczonymi batatami SKŁADNIKI: 2 płaty rekina 1-2 bataty 2 jajka, bułka tarta sól, pieprz, kolendra, rozmaryn tymianek jogurtowy sos ziołowo- czosnkowy Rekina rozmnożyć, przepłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą pieprzem, kolendrą i odstawić na pół godziny. Następnie rybę oprószyć mąką obtoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym

MarciochaKucharzy
Frytki z batatów i marchewki 197

Przygotowane warzywa piec w 210º C  przez 25-35 minut, co jakiś czas warzywa przerzucać na drugą stronę, aby całość równomiernie się zarumieniła. Podawać z ulubionym sosem, np. czosnkowym bądź samym jogurtem

Ugotować
Wiosenne kotleciki 201

oliwek na patelni, formujemy w rękach małe kotleciki i smażymy z obu stron do zarumienienia kotlecików. Pysznie, zdrowo i zielono. Kotleciki możemy podać same lub z ulubionym domowym sosem, np. czosnkowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Domowe frytki z piekarnika 288

można odwrócić je na drugą stronę, należy zrobić to delikatnie, bo zanim się zarumienią mają tendencję do rozpadania się.  Posyp solą i podawaj z keczupem lub ulubionym sosem np. czosnkowym . przepis stąd

Proste Potrawy
PSTRĄG ŁOSOSIOWY PIECZONY 213

Wykonanie: Filet nacieramy solą, pieprzem, paprykami oraz bazylią, czosnkiem i pomidorami- suszem.  Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w 170 st. Podajemy z sosem  śmietanowo czosnkowym

Z Majeczką w kuchni
Pieczone warzywa z kuskusem i Drapacz chmur 164

spróbowania bardzo szybkiego w przygotowaniu, sycącego i pełnego witamin dania! Zapewniam, że w takim wydaniu każdy polubi warzywa (możesz użyć jakich tylko chcesz). Danie najlepiej smakuje z sosem, np. czosnkowym. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety jaglane i buraczana surówka, Liszt 214

Dodaj do kaszy razem z ziołami, słonecznikiem i mąką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Uformuj lekko spłaszczone kotleciki i usmaż na oleju. Możesz podać z sosem, np. czosnkowym. Ja polałam je olejem lnianym. Warzywa drobno pokrój (np. blenderem) lub zetrzyj na tarce. Polej oliwą, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj. Restauracja Liszt

Qlinarnie i Qlinarnie
Belgijskie frytki 2461

frytki wchłoną większą ilość tłuszczu. Będą potrzebne: 500 g pokrojonych w  grube słupki  ziemniaków 1 łyżka cukru sól morska olej do smażenia (przynajmniej 1l ) majonez czosnkowy lub sos  aïoli  do podania Przygotowanie: Uprzednio obrane i pokrojone ziemniaki zanurz w  zimnej  wodzie z łyżeczką cukru i odstaw na  pół godziny . (To tajemny sposób

Food Square