Przepis na : obiad
Nasz ulubiony kawałek mięsa na chlebek. Można roladę również podać pokrojoną w plasterki z dodatkiem sosu chrzanowego lub czosnkowego. Odciąć skórę z boczku, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą i słodką. Mocno wszystko wetrzeć z obydwu stron. Odstawić. Przygotowanie nadzienia – mięso mielone wrzucić do miski. Cebulkę i pora pokroić drobno, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę tartą i doprawić wszystkimi przyprawami. Masa powinna być dość dobrze doprawiona. Plaster boczku rozłożyć i obłożyć ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl