obranej cebuli 450 g koncentratu pomidorowego 400 g ryżu 180 g oleju Przyprawy: 70 g soli 15 g cukru 23 g papryki słodkiej 34 g sosu sojowego 34 g octu 9 g chili 3 g pieprzu Ryż gotujemy al dente i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy przecier i wszystkie przyprawy i studzimy. Rybę siekamy bardzo
Marder&Marder Manufacturezimę to pyszny domowy sos pomidorowy z cebula, czosnkiem i ziołami, który gdy tylko przyjdzie nam ochota posłuży do zrobienia pysznego dania - makaronu, zapiekanki czy zupy. Pomidory w zimie nie są smaczne, dlatego polecam przygotować sobie trochę takich słoiczków a będziemy się długo cieszyć prawdziwym smakiem pomidorów, bo nawet to kupne przeciery i sosy nie oddadzą tego smaku jaki zamkniemy
Bernika - moj kulinarny pamietnikczerwona ½ cebuli ¾ szklanki przecieru pomidorowego/passata/ sól i pieprz do smaku 2 łyżki parmezanu listki bazylii lub pietruszki do dekoracji Wykonanie : Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną cebulę i chwilkę poddusić. Paprykę obrać , pokroić w paski i przełożyć na patelnię. Mieszając smażyć warzywa kilka minut, Dodać passatę pomidorową, sól i pieprz do smaku
Zakamarki mojej kuchniselera1 porsólpieprzprzyprawa do ryb2 łyżki olejumały koncentrat pomidorowy [ nie dałam]3 łyżki ketchupu [ dałam cały Ketchup McDonald's ]1 kostka rosołowa1 szkl. wody1 cytrynaFilety odmrozić,przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Warzywa zetrzeć na tarce,dodaj kostkę rosołową i wodę i dusić w garnku na oleju aż będą miękkie. Następnie dodać , przecier ketchup i przyprawy.Przed włożeniem ryby do Cudu
Moje domowe kucharzeniekoncentratu pomidorowego -sól, pieprz -natka pietruszki -1 łyżka oleju Cebulę kroimy w drobną kostkę, pora w paseczki, resztę warzyw ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę, dodajemy resztę warzyw i jeszcze chwilę smażymy, często mieszając. Pomidory miksujemy blenderem, wlewamy do podsmażonych warzyw lub przecier dodajemy rozcieńczony woda przecier. Mieszamy i przekładamy
Kulinarne przemysleniałyżka soli ✅ 100 ml koncentratu pomidorowego ✅ 2-3 cebule pokrojone w talarki ✅ 2 łyżeczki skrobia kukurydziana rozrobionej w 50 ml wody ✅ Ryż. 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Rozgrzej rondel wlej 5 łyżek oleju. 🛠️ Wrzuć kostki wołowiny i lekko je obsmaż. 🛠️ Dodaj cebulą, wymieszaj i grzej chwilę, dodaj czosnek, wymieszaj i grzej chwilę. 🛠️ Teraz dodaj curry, kurkumę, cukier, sól, przecier, liście i wlej bulion, zagotuj
RafalCookPrzecieramy z pestek i miksujemy na gładko. Gotujemy przez ok 1,5 godziny co jakiś czas mieszając. Następnego dnia przecier gotujemy przez kolejne 1,5 godz. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Ilości tak naprawdę zależą od naszego smaku. Gdy przecier przejdzie przyprawami (liść, pieprz, goździk) - wyławiamy je. Dodajemy wtedy cukier, ocet i musztardę. Przekładamy w słoiczki i pasteryzujemy w razie(...)zależy od pomidorów, z których przecier robimy. U nas jak zawsze - dojrzałe polne się sprawdzają. Ketchup wychodzi mega. Jeśli słoiczki się dobrze zamkną i będą przechowywane w chłodnym, ciemnym miejscu - jest szansa, że długo nam posłużą...pod warunkiem, że dużo ich zrobimy oczywiście. Taki keczup jest doskonałym uzupełnienie potraw z grilla, bazą do sosów pomidorowych, dodatkiem do makaronów, zapiekanek, serów
Kuchnia po mojemułyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra Sos beszamelowy : 1 szklanka mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przygotowanie : Makaron lasagne ugotować al dente. Mięso podsmażyć z cebulką i czosnkiem, przyprawić. Dodać pomidorki i gotować, aż do odparowania części wody. Pod koniec gotowania dodać przecier i cukier, ewentualnie ponownie przyprawić. W naczyniu
Kuchcikowoasi...Kawałek mniekoncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków konserwowych sól 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki Wykonanie : Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie dobrze rozgrzanego tłuszczu.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać przecier i musztardę
cucinareketchupu mały koncentrat pomidorowy szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Rybę kroimy na mniejsze części. Obficie obsypujemy przyprawami. Składniki na ciasto łączymy ze sobą (gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Rybę maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Składniki zalewy (bez koncentratu) zagotowujemy. Dodajemy przecier, szczyptę pieprzu. Studzimy
Pobite gary Barbarykoncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków konserwowych sól 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki Wykonanie : Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie dobrze rozgrzanego tłuszczu.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać przecier i musztardę
cucinarePomidorowych szaleństw ciąg dalszy :) Składniki : pomidory oliwa ekstra virgin sól Przygotowanie : Pomidory myję i kroje na ćwiartki, wrzucam do garnka o grubym dnie i gotuję często mieszając, pomidory mają się rozgotować Jeszcze gorące przelewam stopniowo na sitko.( używam tzw.przecieraka ) i przecieram pomidory do garnka, lekko solę i gotuję przetartą masę ponownie Wrzący przecier przelewam do czystych słoiczków, wlewam
Proste Potrawysłoiczek tego przecieru i postanowiłam (nie sugerując się przepisami z sieci) wymyślić coś "po polsku". A cóż bardziej polskiego jak nie szynka wieprzowa i cebula?Poniższy przepis dedykuję ze specjalnymi pozdrowieniami Kamie, jednej z moich najwierniejszych czytelniczek :)Składniki:około pół kilograma szynki wieprzowej (surowej),1 większa cebula,2 łyżeczki sambal oelek,około 3/4 szklanki soku pomidorowego,sól.Szynkę kroimy
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzecier pomidorowy/koncentrat/ketchup łyżka Przyprawa do gyrosa łyżka Jajko Sezam Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Podsmażyć krótko na patelni. Brokuł podzielić na różyczki a następnie ugotować w osolonej wodzie przez 7 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą. Na środku ciasta francuskiego rozsmarować przeciec pomidorowy, ułożyć kurczaka oraz brokuły
Kulinarne przygodyłyżek koncentratu pomidorowego sól, pieprz Na oleju szklimy cebulę i czosnek, dodajemy przyprawę, żeby wydobyła swój aromat, wrzucamy ziemniaki i obtaczamy je w cebuli, czosnku oraz przyprawach. Chwilę smażymy. Dosypujemy soczewicę i mieszamy. Zalewamy wodą lub bulionem. Soczewica zmięknie szybciej niż ziemniaki i w niewielkim stopniu się rozpadnie i zagęści nam zupę. Jak ziemniaki będą miękkie, dodajemy przecier lub pulpę
ladykitchen