Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Aby przetrwać jesienna pogodę trzeba się dobrze najeść.  Czy jest coś lepszego niż fasolka po bretońsku? SKŁADNIKI: 400- 500 g fasoli suchej 2-3 ząbki czosnku  kilka pomidorów malinowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka ogóreczków chili 1-2 cebule  1 łyżka masła  2 kiełbasy myśliwskie  300g boczku wędzonego sól i pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, oregano,kminek, dużo majeranku, papryczka chili  Fasolkę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą. Następnie odstawić na ki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, pomidor, kiełbasa, ogórki, boczek, malinowe, zupa pomidorowa, pieczywo, fasola, fasolka po bretonsku, obiad, suszone pomidory, pomidorowa ze świeżych pomidorów

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.