Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora

Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora

Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora

Wolno duszony kurczak w sosie pomidorowym, mięciutki, aromatyczny i bardzo łatwy do przyrządzenia. Czas przygotowania: Godzina Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Klasyk włoskiej, wiejskiej kuchni, typowy szczególnie dla Toskanii. Nazwa „Pollo alla cacciatora” czasem tłumaczona jest jako kurczak po myśliwsku, bo „cacciatore” to po włosku myśliwy. Właściwsza jest jednak nazwa kurczak żony myśliwego, gdy to ona warzyła potrawę wtedy, gdy małżonek wracał z polowania z pustki r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, udka , mięso, sos pomidorowy, królik, makaron, ryż, makarony, podudzia z kurczaka, udka z kurczaka, kurczak z makaronem, kurczak z czosnkiem, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, kurczak z papryką , pałki kurczaka, duszona marchew, dania z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.