por - 13968 przepisów (strona:358/932)

Grzany cydr 169

Wreszcie nadeszła pora, kiedy w zimne dni nachodzi nas ochota... Artykuł Grzany cydr pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
#32. Jesienny kurczak 160

dbałości" ;). Uwielbiam połączenie kolorów, które tworzy się na talerzu - kojarzy się ze słoneczną, kolorową jesienią. Nic, tylko jeść! Aaaa, i skoro przy temacie jesieni jesteśmy - dla mnie to idealna pora na zmiany w domu, w którym w końcu spędzam więcej czasu (nikomu nie chce się wychodzić na to zimno i deszcz ;) ) -  sklep Dajar  oferuje nam 10 % zniżki, wystarczy

Kuchnia w szuwarach
JESIENNE LĘKI 291

smuteczki krążą dookoła , zatruwając nam wolny czas, pozbawiając przyjemności i uśmiechu. Stajemy się apatyczni , zamknięci w swoim świec ie, czasem nerwow i i wybuchowi. "To chyba normalne o tej porze roku" - myślimy i pogrążamy się w swoi m szarym świecie . Czy lęk może być dobry? Czy trzeba z nim walczyć? Jak go pokonać? Czego się boimy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Zrazy wołowe zawijane 6760

pokruszoną kromkę chleba razowego - do zagęszczenia sosu. Przed podaniem wyjąć wykałaczki :) Podawać najlepiej z kluskami: kopytka, śląskie lub kaszą gryczaną i surówką: zasmażane czerwone buraczki lub np.  z pora i kukurydzy

Atlas Smaków
Ziemniaczane placki tradycyjne 157

zawsze smakują najlepiej. Gdybym miała sama wybrać, które placki lubię najbardziej bez wątpienia powiem ziemniaczane. Uwielbiam placki puchate, grube i mięsiste lekko chrupiące. Placki ziemniaczane są dobre o każdej porze dnia, na obiad i na kolację. Na słono lub tradycyjne bez żadnych dodatków. Moje dzieciaki jedzą je z cukrem. Ja wolę pikantne. Ziemniaczane placki Składniki: 12 placków 5 ziemniaków, średniej

codojedzenia
Przetestuj kosmetyki Dove za darmo! 169

wielkiego testowania. Wzięłam udział jak dotąd tylko w drugiej edycji Testuj Dove , w lutym i już wtedy pomyślałam, że warto o tym napisać. Jednak po zamknięciu starego bloga, pora napisać raz jeszcze. Znów nie jest to akcja zbyt głośna. Dowiedziałam się o jej powrocie przypadkiem, z baneru reklamowego na moim ulubionym blogu z wypiekami. Bo chociaż codziennie oglądam telewizję

Anioszek w kuchni
Owocowa wątróbka 168

kobiecy, delikatny, słodko kwaśny. Przynajmniej moja męska część rodziny preferuje wątróbkę tradycyjną, z cebulką i ziemniakami. Mnie zainspirowały jesienne owoce, nasze polskie, czyli jabłka, gruszki i śliwki. O tej porze roku to skarbnica witamin. Do tego odrobina soku z cytryny, miodu i mamy super danie! Zamiast tradycyjnych ziemniaków ugotowałam kaszę pęczak. Ta z kolei posiada dużo błonnika,  jest

Kulinarne przemyslenia
Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości 162

informacja szczególnie dla panów, bo kilku kolegów męża pytało się gdzie kupić np chia. Czyli drodzy panowie, szukamy najbliższego sklepu ze zdrową żywnością, który mam nadzieję, będzie od tej pory przez Was częściej odwiedzany Komosa jest pyszna, banalnie prosta do przygotowania. Do tego wychodzi idealnie sypka Drukuj Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
Owsianka z musem czekoladowym 216

moim blogu wśród przepisów dominują propozycje śniadaniowe i desery. Były placuszki różnego rodzaju, były fit ciasta, ciasteczka z kubeczka, muffiny, naleśniki, gofry i wiele, wiele innych. A dzisiaj przyszła pora na OWSIANKĘ. Z reguły robię ją na wodzie, bo tak jest szybciej i prościej, a równie smacznie, jak na mleku. Często ważną rolę w owsiance spełniają dodatki: musy owocowe, same

Tetiisheri
Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowo-czekoladowym 210

Warto umilać sobie jesień domowymi deserami. Na pewno w tym czasie pojawiają się u mnie domowe wypieki, ale dziś stawiam na nadziewane owoce. Jesienna chłodna pora to oczywiście będą one zapiekane, abym mogła podać je domownikom właśnie na ciepło -  Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowo-czekoladowym z dodatkiem żurawiny i płatków jaglanych . Składniki: - 6 sztuk średniej wielkości jabłek nadzienie: - około

Kuchnia co dnia
Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” 178

plus, sprawniej nam się pracowało, można było swobodnie porozmawiać z prowadzącym i samymi uczestnikami, niektórych znałam tylko wirtualnie. Wypiekanie chleba i bułek nie jest nam obce, ale do tej pory pracowaliśmy w domu tylko na drożdżach, a tutaj Tomek opowiadał o produkcji zakwasów: żytniego i ryżowego bezglutenowego, podzielił się też z nami swoim zakwasem na chleb. Podczas warsztatów pracowaliśmy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 175

www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką dojrzewającą , Kleftiko i suflet z białej czekolady – Parfait, Ossobuco i Crépe Suzette Produktów Galeo nie wykorzystywałam do tej pory, gdyż nie widziałam ich w ofercie sklepów, do których chodzę, są dostępne w mniejszych sklepach, mogę je po tych warsztatach polecić, gdyż są bardzo dobrej jakości. Teraz będą gościć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z ogórków i cebuli do słoików 265

cebuli, no i sałatki jarzynowe, w których kiszony ogórek to niezbędny składnik. Wymyśliłam sos z tartych ogórków w sosie pomidorowym , pyszne octowe pikle z papryką, a teraz przyszła pora na słodko-kwaśną sałatkę z ogórków i cebuli. Jak przygotować pyszną sałatkę z ogórków i cebuli do słoików? Marynata do tej sałatki nie jest mocno kwaśna, gdyż przygotowałam ją na bazie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta paprykowa do słoików 250

Pasta paprykowa do słoików najlepsza. Czas przetworów na zimę zaczął się u nas jakiś czas temu, teraz przyszła pora na przetwory z papryki. Podam Wam szybki i prosty przepis na pikantną pastę z papryki przypominającą wyglądem, smakiem i aromatem turecki Biber salçası (koncentrat z papryki). Zajadałam się taką pastą dawno temu w Berlinie. Podpytałam się kiedyś o przepis i taką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówka ze śliwkami i kruszonką 211

ciasta ucieranego ze śliwkami i kruszonką. Ciasto jest ułożone spiralnie w tortownicy, a pomiędzy wałki z ciasta drożdżowego włożone zostały połówki śliwek, a na wierzchu jest pyszna kruszonka. Każda pora roku ma swoje sezonowe hity, w lecie uwielbiam drożdżówki z jagodami i serem i ciasto z rabarbarem , ale we wrześniu na stole do kawy króluje zakręcona drożdżówka ze śliwkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię