por - 13968 przepisów (strona:360/932)

Zdrowe słodycze marki Lubs. 188

firma oferuje również wersje świąteczne. Choć do Wielkanocy jeszcze trochę czasu, już teraz możemy zaopatrzyć się w znane wszystkim marcepanowe jajka :) Wybór jest dość duży, przy czym do tej pory udało mi się spróbować dwóch wersji: orzech włoski i migdałowy nugat w gorzkiej czekoladzie. Pierwsza w środku skrywa marcepan wzbogacony zmielonymi orzechami włoskimi, zaś po wierzchu posypany jest... dodatkową porcją

Poranek na słodko
Pancakes z serka mascarpone 161

Próbowaliście już placuszków, gofrów lub pączków na bazie serka mascarpone?  Jeśli nie... to koniecznie spróbujcie!  Do tej pory smażyłam już omlet, który bardzo mi posmakował i podobnie było z pancakes. Wyszły puszyste i kremowe w smaku, a dodatek banana nadał pięknego aromatu i słodyczy. Co najlepsze, nie "rozpływają się" na patelni jak te na bazie zwykłego serka

Poranek na słodko
Miody nowozelandzkie Watson&Son 148

miodzie Manuka zapewne słyszeliście już nie raz. Do tej pory miałam już kilka słoiczków tego "smacznego lekarstwa" (jednak z oznaczeniami UMF, MGO i KFactor) i przyznam, że po dłuższym czasie używania, efekty były zdecydowanie odczuwalne. Tym razem w moje ręce wpadły dwa opakowania miodu Manuka z certyfikatem MGS oraz trzy różne, ciekawe miody nowozelandzkie: z koniczyny, z krzewu Rewarewa oraz

Poranek na słodko
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 228

przygotowujemy tradycyjnie, a następnie ustawiamy na podaną przez producenta temperaturę. Czas oczywiście będzie zależał od rodzaju ciasta, jednak i tak będzie krótszy niż podczas używania standardowego piekarnika. Do tej pory w Purifry upiekłam owsiankę, która była gotowa już po 15 minutach. W środku zachwycała miękkością, na wierzchu zaś - chrupkością. Plus za to, że wierzch się nie przypalił -  w przypadku

Poranek na słodko
Produkty marki Seitenbacher. 158

tego jest wegański. Na jego bazie można przygotować pyszną zupę (która pachnie jak rosół z kury!). Skład idealny: ekstrakt drożdżowy, marchew, sól morska, cebula, korzeń kurkumy, pietruszka, por, czosnek, lubczyk, seler , papryka, melisa, koper, papryka,  musztarda. Używam go praktycznie codziennie, ponieważ świetnie nadaje się również jako baza do sosów. 11) Bio olej z pestek dyni - czyli jeden

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Danival. 160

ulubionej restauracji! * Kremowe risotto z pieczarkami - najlepsze ze wszystkich testowanych dań gotowych. Chrupiący brązowy ryż, cukinia, duże plasterki pieczarek, ubita śmietanka... a do tego porządna dawka parmezanu, czosnku i pora. To nie mogło nie smakować! *** Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o produktach firmy Danival,  zajrzyjcie na oficjalną stronę producenta

Poranek na słodko
Urządzenie do sorbetów Ariete Sorbet Maker 632. 157

się błyskawicznie. Wystarczy do wlotu włożyć dowolną ilość zamrożonych owoców (minimum 24h), popchnąć je za pomocą dołączonej części i... podstawić miseczkę. Po chwili będziemy mieli gotowy sorbet! Do tej pory próbowałam sorbetu brzoskwiniowego i bananowego z zamrożonymi markizami. Sorbety wyszły oczywiście bajecznie pyszne! Należy pamiętać, że urządzenie może pracować bez przerwy maksymalnie trzy minuty. Potem trzeba zrobić przerwę i można

Poranek na słodko
Kilka słów o produktach Morga Suisse. 180

chociaż w składzie go nie znajdziemy (i ani grama tłuszczu). Najlepsze jest zaś to, że zawiera tylko naturalne składniki. * Pyłku pszczelego próbowałam po raz pierwszy w życiu. Do tej pory słyszałam tylko o jego właściwościach. W smaku podobny do miodu, lekko słodki... jednak z nutą goryczki. Solo nie każdemu może posmakować, jednak jako dodatek do owsianki czy gofrów - pasuje wręcz

Poranek na słodko
Śniadaniowe ciastko proteinowe. 158

styryjski olej z pestek dyni. *** Wszystkie produkty ze zdjęcia powstały w austriackiej manufakturze metodami tradycyjnymi. Styryjski olej z pestek dyni to najlepszy pod względem smakowym, jaki do tej pory jadłam. A uwierzcie, testowałam już około 4-5 olejów tego typu różnych marek. Przypuszczam, że jego wyjątkowe walory zapachowe i smakowe to zasługa regionu z którego pochodzi (czyli Styrii). Ponadto, znak

Poranek na słodko
Kilka słów o gofrownicy Dezal 301.6 PROFI + przepis na gofry kokosowe. 209

według mnie lepiej zainwestować w porządny sprzęt, niż co rusz wymieniać jedną tanią gofrownicę na drugą... prawdopodobnie trując się chemikaliami stosowanymi w chińskich produktach. Osobiście miałam do tej pory dwie takie po 100 - 150 zł. W jednej podczas otwierania oderwała się forma od plastikowej pokrywy. Tak więc sami widzicie, że nie warto inwestować w chińskie zabawki. * Czasem gofry wychodzą miękkie

Poranek na słodko
Jak zrobić sos pomidorowy do pizzy? Kilka sposobów 388

stawiam jednak na sos z pomidorów z puszki. Nie musimy ich obierać czy usuwać z nich nasion, a do tego mamy gwarancję, że będą słodkie i pyszne, niezależnie od pory roku. Ponadto świeże pomidory zawierają w sobie zazwyczaj dużo wody, dlatego trzeba je długo odparowywać, aby uzyskać sos o konsystencji nadającej się do posmarowania pizzy. Sos z pomidorów z puszki

Chilli Czosnek i Oliwa
Tortilla razowa 222

udanej próbie zrobienia tortilli pszennej (przepis możecie znaleźć tutaj ), przyszła pora na tortillę żytnią razową. Próba okazała się bardzo udana Tortilla jest wyrazista w smaku i dość elastyczna, a dzięki temu łatwa do zwijania. 2 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki mąki pszennej 40 g masła 1 łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Mąkę wymieszać z solą. W gorącej wodzie

Bullio
Tagliatelle z dynią Hokkaido, kolorową papryką ,cukinią w pomidorach , z nutką imbiru 332

Nastała jesień, kolorowa i smaczna pora roku, pełna straganów i słonecznych stoisk. Pomimo jesiennej aury, mgły i wszechobecnej mżawki, nasze menu nie musi być smutne, ciężkie i osowiałe. Dziś u mnie na obiad tagliatelle!Danie szybkie, zdrowe i kolorowe! Lubie tę formę makaronu , po prostu lubię i już. Do dzieła! Wszystkie składniki na początku obsmażymy w oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 143

dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy krem z jej użyciem. :)   Jesień nie jest zachęcająca - zimno, szaro i ponuro, na szczęście w kuchni znam zupełnie inną odsłonę tej pory roku. Aromatyczne zupy krem z dyni w kolorze zachodzącego słońca, pachnące cynamonem i imbirem wypieki z jabłkami i gruszkami, czy rozgrzewające gulasze i potrawki. Jesień jest pyszna! To chyba czas

Cooking Monster
15-16 PAŹDZIERNIKA – FOOD FEST! – KATOWICE 192

Jesień to dobra pora na kulinarne festiwale. W Katowicach w najbliższy weekend rusza wielka druga edycja Food Fest! Szykujcie talerze i ogromne kosze na zakupy. Artykuł 15-16 PAŹDZIERNIKA – FOOD FEST! – KATOWICE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE