aromat korzennych przypraw są wtedy najlepszymi herbacianymi dodatkami i otulają, jak najcieplejszy i najmilszy sweter zmarznięte ramiona. Tej jesieni postanowiłam spróbować połączenia tych dwóch smaków i od tej pory korzenne cytrynki ocieplają smak gorącej jesiennej herbaty . Na zimowe chłody też zadziałają ogrzewczo :) Najlepiej, kiedy po przygotowaniu całości, pozwolicie im przez kilka dni wchłonąć korzenny aromat i słodki posmak cukru, wtedy
Kuchnia w Słońcu Skąpanasobą do pracy/szkoły :) Znajdziecie tu m.in. przepis na kanapki z pastą z wędzonego pstrąga, zupę krem z kolorowych papryk, batony mocy, czy - mój hit o tej porze roku - leczo z czerwoną fasolą i dynią. Ogromnym atutem tej pozycji są piękne zdjęcia - zarówno potraw, jak i samej Autorki! Dania są proste w przygotowaniu i składają się z ogólnodostępnych
Moje Kuchenne RewelacjeBiona jest jedną z marek, której produkty zawsze chciałam przetestować. Niestety nie były one do tej pory dostępne w Polsce, ale dzięki Ekohurtowni to się zmieni :) I mam nadzieję, że będzie ich coraz więcej, bo mam kilka pozycji, które bardzo chciałabym spróbować. BIONA to brytyjska marka produkująca żywność organiczną, odpowiednią dla wegetarian. Oferta jest niezwykle szeroka i ciekawa. Znajdziesz
Zdrowie na języku :Pproste i wdzięczne danie, które można modyfikować na dziesiątki sposobów. Nie mam wielkich oporów, by uznać tę konkretną zapiekankę makaronową rodem z Dzikiego Zachodu za najfajniejszą jaką do tej pory robiłem. Jest bardzo kremowa, sycąca dzięki kurczakowi, lekko pikantna i aromatyczna dzięki ziołom. Te zioła wydają się takie zwykłe - przecież to swojska pietruszka i koperek! Jednak w postaci suszonej wykorzystujemy
zadanie-gotowanieSkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniDodać obrane i pokrojone w ok 1cm kostkę gruszki, cukier i przyprawy. Wymieszać, ponownie postawić na ogniu, dusić do czasu, aż gruszki dżem nabierze odpowiedniej konsystencji, gruszki do tej pory niemal całkowicie się rozpadną. Gorący dżem przekładać do czystych, wyparzonych słoiczków, zakręcać, odwracać do góry dnem, odstawiać do wystudzenia
6nieboJeśli w codziennej bieganinie brakuje Wam czasu na pełnowartościowy posiłek pora na chwilę się zatrzymać i szybko coś zmienić. Pomoże Wam w tym kurs gotowania prowadzony przez Iwonę Kibil: „Zaplanuj dietę –posiłki na cały dzień”. Artykuł 9 LISTOPADA – KURS GOTOWANIA: ZAPLNUJ DIETĘ – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEostatnio nastały. Będzie już z miesiąc jak Gnom nie widział przedszkola. Zgredek ząbkuje już szósty miesiąc. A matka jest tylko jedna 🙂 Zatem żeby rodzina miała zapewnioną ciepłą strawę w porze obiadowej, matka
gotować!ozorki 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora listek laurowy ziele angielskie sól pieprz żelatyna natka pietruszki koperek Ozorki oczyszczamy, wkładamy do garnka wraz z włoszczyzną, zalewamy wodą, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu wyjmujemy ozory, marchewkę i pietruszkę. 0,5 l wywaru przecedzamy przez gazę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy
Gotowanie jest łatweznana ze swoich sympatii proekologicznych. Jak sama pisze jej sukces wynika ze zdrowych nawyków. Z diety, gdzie stara się ograniczać cukier i mąkę, żyć w zgodzie z naturą i porami roku. Ekoporadnik jest skierowany do mieszczuchów, którzy chcą jednocześnie mieć blisko do pracy i mieć dostęp do zdrowej żywności i świeżego powietrza, bo wierzą, że nasze zdrowie i dobro planety
Ugotowane pozamiatanemoże wystarczyć jako jedno danie. Zapraszam :) Składniki: 2 żeberka lub jedna noga z kurczaka 2,5 l wody 6 ziemniaków 5 małych buraczków 2 marchewki kawałek selera i pora zielenina ( pietruszka, seler, lubczyk) 250 ml słodkiej śmietanki 12 % 4 jajka ugotowane na twardo sól lub domowa vegeta do smaku pieprz do smaku kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 liść
Sama słodycz i szczypta chiliFilm jest sprawnie przemyślaną konstrukcją. Jeden dzień, sześć historii i osiemnaście posiłków podzielonych na pory dnia: śniadanie, obiad, kolacja. Jedzenie jest tu znakiem życia i związków między ludźmi. Posiłek to pretekst do spotkania bohaterów. Artykuł 18 spotkań przy stole w poszukiwaniu szczęścia pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEbardzo wygodna opcja - wieczorem przygotowujemy ciasto, a rano jest ono gotowe do przyrządzenia gofrów. Przyznam, że w weekendy dosyć często je robię wg tego przepisu, ale jakoś do tej pory nie miałam okazji, by się nim z Wami podzielić - gofry zbyt szybko znikają z talerza ;) Jest to wersja fit przepisu - bez mleka, bez dodatku cukru, na zdrowym oleju kokosowym
Domowa Cookierenka Agieksperyment. Nie wiem czy wiecie a jeśli nie to jeszcze raz powiem, że uwielbiam makowe smakołyki zwłaszcza wigilijne MAKIEŁKI! dziś rano sobie o nich wspomniałam, a że jeszcze nie pora na to węglowodanowe świąteczne obżarstwo to stworzyłam serowe kluski z makiem :) Skład (całość około 367kcal/ 48g białka/ 34g węgli/ 6g tłuszczu): białko z jednego jajka 200g chudego twarogu 15g kaszki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdeszczowe ponure lub mroźne dni. Składniki : 3-4 l wody lub bulionu włoszczyzna : ( ja jednak użyłam 300g gotowej krojonej włoszczyzny w paski) 1 mała marchew 1/2 selera 1 por 1 cebula 500g mięsa mielonego - rodzaj według uznania 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 główki kapusty - lub takiej z której najczęściej robicie gołąbki 100g ryżu 500ml przecieru pomidorowego
Garnkowe fanaberie