por - 13968 przepisów (strona:362/932)

Zupa cebulowa 157

razem chciałbym się podzielić przepisem na zupę cebulową. Nigdy nie miałem odwagi takiej spróbować w restauracji i pewnego dnia postanowiłem spróbować taką zupę zrobić samemu. Od tamtej pory jestem jej fanem i robiię ją regularnie. Muszę Cię jednak uprzedzić: to danie jest zajebiście czasochłonne. Ale efekt (o ile niczego się nie spieprzy) całkowicie rekompensuje poświęcony na przygotowania czas. Składniki

manslogblog
Warzywne schaby 133

składniki zróbcie je dziś na obiad. Nie pożałujecie. Duża liczba warzyw jest tu bardzo kluczowa. Dodatkowo pyszna sałatka.... Mniam, muszę je zrobić znów :) Warzywne schaby 2 ząbki czosnku 1 pora 1 cebula 1 filet pojedynczy 1 jajko 2 kotlety schabowe sól, pieprz, kucharek Fileta pokroić w mniejszą kostkę. Jajko zagotować. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Porę poszatkować, czosnek

Gotuję Testuję
Pieczeń z jajkiem w środku 106

robiłam na święta Wielkanocne, ale można ją zrobić przez cały rok. Każdy element tej potrawy można znaleźć w naszych sklepach przez cały rok, dlatego polecam ją bardzo o każdej porze roku. Polecam wypróbować. Pieczeń z jajkiem w środku 800 g mięsa mielonego 1 bułka 2 jajka surowe 3 jajka ugotowane sól, pieprz, kucharek 1/2 opakowania kukurydzy 1/2 puszki groszku

Gotuję Testuję
Biała kiełbasa w cieście francuskim 145

Pyszna biała kiełbaska, która może być pyszna nie tylko podczas świąt Wielkanocnych. Można ją zrobić o każdej porze roku, a z dodatkiem sera i ciasta francuskiego jest naprawdę pyszna. Biała kiełbasa w cieście francuskim 4 białe kiełbasy 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera żółtego w plastrach rzeżucha roztrzepane jajko keczup do polania   Najpierw kroimy ser żółty w mniejsze

Gotuję Testuję
Koszyczki tostowe z serkiem 197

CZAS: 1-30 min      -PORCJE: 9 Koszyczki tostowe z serkiem  1 serek Apetina (dowolny smak), ja użyłam POMIDORY I BAZYLIA 1/2 pory pęczek pietruszki 1/2 pomidora 1/3 słoika marynowanej papryki 15 dag sera żółtego kilka kromek sera tostowego Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało

Gotuję Testuję
Zapiekanka makaronowa z warzywami 124

TRUDNOŚĆ:  średnie         -CZAS: 30-60 min Zapiekanka makaronowa z warzywami 1/2 pory 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 cebula 1/2 kalafiora 1 pomidor 1 opakowanie makaronu (dowolny) przyprawa typu kucharek 15 dag sera żółtego Na sam początek makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzić i odstawić na bok. Porę

Gotuję Testuję
Dżem z żurawin i malin 161

inaczej jest u mnie. Postaram się w najbliższym czasie przekazać Wam kilka przepisów na przetwory, które robię. Będą dżemy, będą warzywne sałatki i będą wina. Przecież to najlepsza pora roku na przygotowywanie pysznych zapasów na zimę.                       -TRUDNOŚĆ: średnie

Gotuję Testuję
Bryndza 202

Bryndza to miękki ser podpuszczkowy produkowany z mleka owczego. Produkowany w wielu krajach m.in. w Polsce, Austrii, Czechach, na Słowacji  i Ukrainie. Słowo bryndza pochodzi z języka wołoskiego (por. rum. brânză – "ser") i oznacza po prostu ser. Źródło: www.potrawyregionalne.pl W Polsce najbardziej znana jest bryndza podhalańska, wytwarzana z mleka owczego, ale pochodzącego tylko od „Polskiej Owcy Górskiej”. Może zawierać

Gotuję Testuję
Leczo warzywne z dynią 186

Spróbujcie. Nie dużo pracy a warto :D TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: 30-60 min PORCJE: 3   Leczo warzywne z dynią 20 dag pieczarek 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 pora 1 pomidor 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 cukinii 1/2 dyni 1/2 szklanki wody 1/2 cebuli sól, pieprz, kucharek Na patelni podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Na osobnej patelni zrumienić poszatkowaną cebulkę

Gotuję Testuję
Biszkopt z musem truskawkowym 150

miałam mrożone truskawki i przygotowałam z nich tego oto biszkopta. Jest przepyszny. A jeśli nie macie własnych truskawek mrożonych, można je bez problemu kupić w większości sklepów o każdej porze roku. Masa śmietankowa i mus truskawkowy rozpływają się w ustach. Z pewnością goście to docenią. Spróbujcie!            -TRUDNOŚĆ: średnie

Gotuję Testuję
Ostatnie dni do świąt 161

znów. Kup ostatnie produkty, które będziesz potrzebować do przygotowania ciast i dań. Na dzień przed Wigilią przygotuj karpia w galarecie. Warto zaopatrzyć się też w karpia, jeśli do tej pory tego nie zrobiliśmy. Z samego rana w samą Wigilię wyciąg z zamrażarki uszka. Karpia zacznij smażyć tuż przed podaniem. 2-3 dni przed świętami przygotuj ciasta: sernik, makowiec. Na samą

Gotuję Testuję
Skrzydełka z warzywami z grilla 150

TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: powyżej 60 min    -PORCJE: 8 Skrzydełka z warzywami z grilla 8 skrzydełek z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 pora 1 garść szczypiorku przyprawa do skrzydełek papryka słodka mielona przyprawa uniwersalna, sól, pieprz Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i tak przygotowaną mieszanką natrzeć z obu stron skrzydełka. Przełożyć je na tackę do grillowania

Gotuję Testuję
Ruloniki z grilla na mięsie mielonym 174

CZAS: 30-60 min   Ruloniki z grilla na mięsie mielonym 30 dag mięsa mielonego 1 garść szczypiorku 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej pieprz, przyprawa uniwersalna 1/2 pory Mięso mielone przekładamy do miski. Szczypiorek szatkujemy drobno i łączymy z mięsem. Tak samo szatkujemy porę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy do mięsa. Przyprawiamy. Całość mieszamy dokładnie i formujemy małe rulony. Przekładamy

Gotuję Testuję
Kominy z serkiem Almette 221

Witajcie w sobotę, w słoneczną i piękną... I kto by pomyślał, że mamy wrzesień. A jednak... Jako, że pora śniadania się zbliża pomyślałam, że dziś zaserwuję pyszne śniadanie. Jest sycące, szybkie i proste w przygotowaniu. Warto spróbować. Do przygotowania go użyłam pysznego serka Almette. Warto spróbować użyć różnych smaków serku, dzięki czemu smak kominów będzie inny za każdym razem

Gotuję Testuję
Kurczak,maślanka i mąka ziemniaczana czyli trzeszcząca panierka na kąskach. 135

mniejsze, zgrabniejsze kawałki. Do garnka z wrzątkiem dodajemy łyżeczkę soli i wrzucamy kawałki mięsa.  To nam zapewni, że mięsko będzie soczyste ( szok termiczny spowoduje, że zamkną się pory),a także szybciej się usmaży i nie będzie krwiste przy kości. Tak gotujemy  około 10 minut , odcedzamy i przekładamy do maślanki. Składniki na panierkę mieszamy razem w zamykanym , szczelnym naczyniu

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania