por - 13968 przepisów (strona:369/932)

Sałatka z zupkami chińskimi 237

zarzutu. Idealnie wpasowały się w moją sałatkę.   Składniki: 2sztuki makaronu z „zupek chińskich” 1 puszka mieszanki groszku z kukurydzą  Jamar 30dag ulubionej wędliny kawałek białej części pora 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 4-5 małych ogórków konserwowych 2 twarde pomidory średniej wielkości 3-4 jajka na twardo/ opcjonalnie majonez natka pietruszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron

W garach u Gosi
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czerwonym pesto 152

pomysł to dzisiejsze łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i aromatycznym domowym pesto z suszonych pomidorów. Danie dość jesienne ale tak się składa, że przepadam za łazankami o każdej porze roku. Myślę, że warto pokusić się o takie połączenie smaków i zaskoczyć swoich najbliższych... Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czerwonym pest o Składniki : 400 g makaronu łazanki 500 g kiszonej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto śmietanowe 135

łyżeczka proszku do pieczenia do dekoracji:1 łyżka cukru pudru i garść płatków migdałowych Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier-od tej pory ubijamy na najmniejszych obrotach miksera.Po kolei dodajemy cały czas mieszając:żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,śmietankę,olej a na końcu rodzynki i płatki migdałowe.Mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

słodkie i nie tylko historie kulinarne
zupa buraczkowa wegetariańska 125

Powiem am tak w sekrecie i nieskromnie wyszła doskonała 🙂 .. Składniki: bulion warzywny 2 średnie buraki/ugotowane oddzielnie lub upieczone w piekarniku ze skórą/ 2 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 1/2 pora 1/2 cebuli 3 śrenie ziemniaki 2 ząbki czosnku 1/2 soku

Ugotujmy Coś
Jak wzmocnić odporność na zimę? 155

Pogoda o tej porze roku jest bardzo kapryśna. Łatwo zdobyć infekcję, a nikt tego nie lubi. Katar, kaszel, ból głowy i gorączka jest największą zmorą dla każdego człowieka. Zamiast spędzać wolnego czasu z przyjaciółmi i znajomymi to spędzamy go w łóżku z kubkiem ciepłej herbaty i torebką lekarstw przy boku. Jak wzmocnić odporność, aby być cały czas zdrowym? Śniadanie Jeśli

Truskawkowa Fiesta
Sałatka ziemniaczana. 162

pytania, które zadałem sobie myśląc nad dodatkami do ziemniaków. W końcu w sałatce znalazło się jedno i drugie. W obu formach. Kompromis. Tak to się nazywa. Owszem, czasem jest pora na podejście jednoznaczne, proste i ascetyczne, ale sałatki lubią różnorodność składników, a ziemniaki lubią i marchew i rzodkiew. Jak sądzę. PS Niektórzy powiedzą, że i tak najważniejszy jest sos. Może

zadanie-gotowanie
Wegańska żywność od Vegamarket :) 176

udziałem szybko przygotujesz zupę, sos czy gulasz. Zdjęcie nie moje, ponieważ niestety niechcący usunęłam własne z aparatu :(  Składniki:  woda, warzywa (3,33%): (marchewka, cebula, kapusta, pomidory, seler, por, czosnek), maltodekstryna kukurydziana, skrobia z tapioka, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, mąka ryżowa, naturalne aromaty, przyprawy (kurkuma).  Znacie markę AMANDIN ? Mieliście już okazję próbować coś z powyższych produktów

Zdrowie na języku :P
Szaszłyki z Kurczakiem w Jogurtowej Marynacie z Ziemniakami z Szałwią i Rozmarynem 152

takimi jakie lubi mój syn i nasze ulubione zapiekane ziemniaczki, tym razem z szałwią i rozmarynem. Dlatego z samego rana zamarynowałam kurczaka i potem miałam wolne aż do naszej pory obiadowej, czyli jak Młody wróci ze szkoły.  Składniki dla 2 osób: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego

Blondynka Gotuje
Grzany cydr 145

Wreszcie nadeszła pora, kiedy w zimne dni nachodzi nas ochota... Artykuł Grzany cydr pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
#32. Jesienny kurczak 130

dbałości" ;). Uwielbiam połączenie kolorów, które tworzy się na talerzu - kojarzy się ze słoneczną, kolorową jesienią. Nic, tylko jeść! Aaaa, i skoro przy temacie jesieni jesteśmy - dla mnie to idealna pora na zmiany w domu, w którym w końcu spędzam więcej czasu (nikomu nie chce się wychodzić na to zimno i deszcz ;) ) -  sklep Dajar  oferuje nam 10 % zniżki, wystarczy

Kuchnia w szuwarach
JESIENNE LĘKI 253

smuteczki krążą dookoła , zatruwając nam wolny czas, pozbawiając przyjemności i uśmiechu. Stajemy się apatyczni , zamknięci w swoim świec ie, czasem nerwow i i wybuchowi. "To chyba normalne o tej porze roku" - myślimy i pogrążamy się w swoi m szarym świecie . Czy lęk może być dobry? Czy trzeba z nim walczyć? Jak go pokonać? Czego się boimy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Zrazy wołowe zawijane 6717

pokruszoną kromkę chleba razowego - do zagęszczenia sosu. Przed podaniem wyjąć wykałaczki :) Podawać najlepiej z kluskami: kopytka, śląskie lub kaszą gryczaną i surówką: zasmażane czerwone buraczki lub np.  z pora i kukurydzy

Atlas Smaków
Ziemniaczane placki tradycyjne 132

zawsze smakują najlepiej. Gdybym miała sama wybrać, które placki lubię najbardziej bez wątpienia powiem ziemniaczane. Uwielbiam placki puchate, grube i mięsiste lekko chrupiące. Placki ziemniaczane są dobre o każdej porze dnia, na obiad i na kolację. Na słono lub tradycyjne bez żadnych dodatków. Moje dzieciaki jedzą je z cukrem. Ja wolę pikantne. Ziemniaczane placki Składniki: 12 placków 5 ziemniaków, średniej

codojedzenia
Przetestuj kosmetyki Dove za darmo! 147

wielkiego testowania. Wzięłam udział jak dotąd tylko w drugiej edycji Testuj Dove , w lutym i już wtedy pomyślałam, że warto o tym napisać. Jednak po zamknięciu starego bloga, pora napisać raz jeszcze. Znów nie jest to akcja zbyt głośna. Dowiedziałam się o jej powrocie przypadkiem, z baneru reklamowego na moim ulubionym blogu z wypiekami. Bo chociaż codziennie oglądam telewizję

Anioszek w kuchni
Owocowa wątróbka 144

kobiecy, delikatny, słodko kwaśny. Przynajmniej moja męska część rodziny preferuje wątróbkę tradycyjną, z cebulką i ziemniakami. Mnie zainspirowały jesienne owoce, nasze polskie, czyli jabłka, gruszki i śliwki. O tej porze roku to skarbnica witamin. Do tego odrobina soku z cytryny, miodu i mamy super danie! Zamiast tradycyjnych ziemniaków ugotowałam kaszę pęczak. Ta z kolei posiada dużo błonnika,  jest

Kulinarne przemyslenia