chociaż w składzie go nie znajdziemy (i ani grama tłuszczu). Najlepsze jest zaś to, że zawiera tylko naturalne składniki. * Pyłku pszczelego próbowałam po raz pierwszy w życiu. Do tej pory słyszałam tylko o jego właściwościach. W smaku podobny do miodu, lekko słodki... jednak z nutą goryczki. Solo nie każdemu może posmakować, jednak jako dodatek do owsianki czy gofrów - pasuje wręcz
Poranek na słodkostyryjski olej z pestek dyni. *** Wszystkie produkty ze zdjęcia powstały w austriackiej manufakturze metodami tradycyjnymi. Styryjski olej z pestek dyni to najlepszy pod względem smakowym, jaki do tej pory jadłam. A uwierzcie, testowałam już około 4-5 olejów tego typu różnych marek. Przypuszczam, że jego wyjątkowe walory zapachowe i smakowe to zasługa regionu z którego pochodzi (czyli Styrii). Ponadto, znak
Poranek na słodkowedług mnie lepiej zainwestować w porządny sprzęt, niż co rusz wymieniać jedną tanią gofrownicę na drugą... prawdopodobnie trując się chemikaliami stosowanymi w chińskich produktach. Osobiście miałam do tej pory dwie takie po 100 - 150 zł. W jednej podczas otwierania oderwała się forma od plastikowej pokrywy. Tak więc sami widzicie, że nie warto inwestować w chińskie zabawki. * Czasem gofry wychodzą miękkie
Poranek na słodkostawiam jednak na sos z pomidorów z puszki. Nie musimy ich obierać czy usuwać z nich nasion, a do tego mamy gwarancję, że będą słodkie i pyszne, niezależnie od pory roku. Ponadto świeże pomidory zawierają w sobie zazwyczaj dużo wody, dlatego trzeba je długo odparowywać, aby uzyskać sos o konsystencji nadającej się do posmarowania pizzy. Sos z pomidorów z puszki
Chilli Czosnek i Oliwaudanej próbie zrobienia tortilli pszennej (przepis możecie znaleźć tutaj ), przyszła pora na tortillę żytnią razową. Próba okazała się bardzo udana Tortilla jest wyrazista w smaku i dość elastyczna, a dzięki temu łatwa do zwijania. 2 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki mąki pszennej 40 g masła 1 łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Mąkę wymieszać z solą. W gorącej wodzie
BullioNastała jesień, kolorowa i smaczna pora roku, pełna straganów i słonecznych stoisk. Pomimo jesiennej aury, mgły i wszechobecnej mżawki, nasze menu nie musi być smutne, ciężkie i osowiałe. Dziś u mnie na obiad tagliatelle!Danie szybkie, zdrowe i kolorowe! Lubie tę formę makaronu , po prostu lubię i już. Do dzieła! Wszystkie składniki na początku obsmażymy w oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany
Z Kuchni Do Kuchnidziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy krem z jej użyciem. :) Jesień nie jest zachęcająca - zimno, szaro i ponuro, na szczęście w kuchni znam zupełnie inną odsłonę tej pory roku. Aromatyczne zupy krem z dyni w kolorze zachodzącego słońca, pachnące cynamonem i imbirem wypieki z jabłkami i gruszkami, czy rozgrzewające gulasze i potrawki. Jesień jest pyszna! To chyba czas
Cooking MonsterJesień to dobra pora na kulinarne festiwale. W Katowicach w najbliższy weekend rusza wielka druga edycja Food Fest! Szykujcie talerze i ogromne kosze na zakupy. Artykuł 15-16 PAŹDZIERNIKA – FOOD FEST! – KATOWICE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEprzygotowaniu, świetnie się sprawdza na chłodne, jesienne dni, wyjątkowo smaczna i pożywna. Polecam :) Składniki: * około 3 litrów wody * 5-6 pałek z kurczaka * 1 korzeń pietruszki * kawałek korzenia selera * por (zielona część) * 1,5 kg marchewki * 5-6 ziemniaków * posiekana natka pietruszki do smaku * 1 łyżeczka majeranku * sól do smaku Wykonanie: Ze wszystkich składników prócz marchewki i ziemniaków ugotować wywar
Zrób to smaczniewłasnym ogródku. W staropolskich szlacheckich majątkach posiadanie drzewka derenia jadalnego było obowiązkiem. Jeść się tych owoców nie da- wiadomo więc w jakim celu szlachta musiała mieć je zasadzone:) Pora przejść do rzeczy: Nalewka dereniowo- aroniowa- składniki: -1kg owoców derenia jadalnego -1,5kg owoców aronii -1 kg cukru -0,5l spirytusu 95% -0,7l wódki czystej -opcjonalnie-0,5l przegotowanej
Aromatyczne Podróżecynamonem, gałką muszkatołową i imbirem. Można je sączyć nawet późnym wieczorem, gdyż zamiast kawy została użyta tutaj kawa Inka , która nie zawiera kofeiny, więc można ją pić o każdej porze dnia przez wszystkich domowników. Polecam, bo małym wysiłkiem możemy dać sobie wiele przyjemności w te ponure dni. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Dyniowe latte z Inką i kakao
karmelowytylko odpowiednio się nawodnimy, ale dodatkowo dostarczymy do organizmu całkiem sporą dawkę witamin. 2. Dobrze się wyśpij Łatwiej powiedzieć niż zrobić, prawda? Począwszy od chodzenia spać o regularnych porach, wyłączenia telewizji, tabletu czy komputera przed pójściem do łóżka, przez ograniczenie kofeiny na pewno może pomóc. Jeśli wolisz zrobić sobie drzemkę w ciągu dnia, warto zrobić ją krótszą
Z notatnikasposób możesz zwalczyć zmęczenie. W lato nasze wzorce snu zmieniamy, idziemy spać później i nie wstajemy za wcześnie. Teraz musimy odzyskać dobry zwyczaj chodzenia spać o regularnych porach . Czas sportu. Wrzesień to dobry miesiąc, aby wziąć pod uwagę wyzwania sportowe. Podejmij ulubiony rodzaj sportu, postaw sobie poprzeczkę, którą chcesz osiągnąć. To pomoże Ci poczuć się dobrze i wyzwoli
Z notatnikaJesień to magiczna pora roku. Czas zbiorów, obfitujący w rozmaite warzywa i owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, dynia, papryka... To również czas wzmożonej ochoty na słodycze. W długi wieczór warto poświęcić kilka chwil więcej i przygotować w kuchni coś naprawdę smacznego. Poniżej prezentuję Tobie zbiór moich ulubionych, autorskich przepisów do których wracam często i chętnie. Mam nadzieję
Kuchnia Elliesałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami
Moja smaczna kuchnia