ulubionej restauracji! * Kremowe risotto z pieczarkami - najlepsze ze wszystkich testowanych dań gotowych. Chrupiący brązowy ryż, cukinia, duże plasterki pieczarek, ubita śmietanka... a do tego porządna dawka parmezanu, czosnku i pora. To nie mogło nie smakować! *** Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o produktach firmy Danival, zajrzyjcie na oficjalną stronę producenta
Poranek na słodkosię błyskawicznie. Wystarczy do wlotu włożyć dowolną ilość zamrożonych owoców (minimum 24h), popchnąć je za pomocą dołączonej części i... podstawić miseczkę. Po chwili będziemy mieli gotowy sorbet! Do tej pory próbowałam sorbetu brzoskwiniowego i bananowego z zamrożonymi markizami. Sorbety wyszły oczywiście bajecznie pyszne! Należy pamiętać, że urządzenie może pracować bez przerwy maksymalnie trzy minuty. Potem trzeba zrobić przerwę i można
Poranek na słodkochociaż w składzie go nie znajdziemy (i ani grama tłuszczu). Najlepsze jest zaś to, że zawiera tylko naturalne składniki. * Pyłku pszczelego próbowałam po raz pierwszy w życiu. Do tej pory słyszałam tylko o jego właściwościach. W smaku podobny do miodu, lekko słodki... jednak z nutą goryczki. Solo nie każdemu może posmakować, jednak jako dodatek do owsianki czy gofrów - pasuje wręcz
Poranek na słodkostyryjski olej z pestek dyni. *** Wszystkie produkty ze zdjęcia powstały w austriackiej manufakturze metodami tradycyjnymi. Styryjski olej z pestek dyni to najlepszy pod względem smakowym, jaki do tej pory jadłam. A uwierzcie, testowałam już około 4-5 olejów tego typu różnych marek. Przypuszczam, że jego wyjątkowe walory zapachowe i smakowe to zasługa regionu z którego pochodzi (czyli Styrii). Ponadto, znak
Poranek na słodkowedług mnie lepiej zainwestować w porządny sprzęt, niż co rusz wymieniać jedną tanią gofrownicę na drugą... prawdopodobnie trując się chemikaliami stosowanymi w chińskich produktach. Osobiście miałam do tej pory dwie takie po 100 - 150 zł. W jednej podczas otwierania oderwała się forma od plastikowej pokrywy. Tak więc sami widzicie, że nie warto inwestować w chińskie zabawki. * Czasem gofry wychodzą miękkie
Poranek na słodkostawiam jednak na sos z pomidorów z puszki. Nie musimy ich obierać czy usuwać z nich nasion, a do tego mamy gwarancję, że będą słodkie i pyszne, niezależnie od pory roku. Ponadto świeże pomidory zawierają w sobie zazwyczaj dużo wody, dlatego trzeba je długo odparowywać, aby uzyskać sos o konsystencji nadającej się do posmarowania pizzy. Sos z pomidorów z puszki
Chilli Czosnek i Oliwaudanej próbie zrobienia tortilli pszennej (przepis możecie znaleźć tutaj ), przyszła pora na tortillę żytnią razową. Próba okazała się bardzo udana Tortilla jest wyrazista w smaku i dość elastyczna, a dzięki temu łatwa do zwijania. 2 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki mąki pszennej 40 g masła 1 łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Mąkę wymieszać z solą. W gorącej wodzie
BullioNastała jesień, kolorowa i smaczna pora roku, pełna straganów i słonecznych stoisk. Pomimo jesiennej aury, mgły i wszechobecnej mżawki, nasze menu nie musi być smutne, ciężkie i osowiałe. Dziś u mnie na obiad tagliatelle!Danie szybkie, zdrowe i kolorowe! Lubie tę formę makaronu , po prostu lubię i już. Do dzieła! Wszystkie składniki na początku obsmażymy w oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany
Z Kuchni Do Kuchnidziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy krem z jej użyciem. :) Jesień nie jest zachęcająca - zimno, szaro i ponuro, na szczęście w kuchni znam zupełnie inną odsłonę tej pory roku. Aromatyczne zupy krem z dyni w kolorze zachodzącego słońca, pachnące cynamonem i imbirem wypieki z jabłkami i gruszkami, czy rozgrzewające gulasze i potrawki. Jesień jest pyszna! To chyba czas
Cooking MonsterJesień to dobra pora na kulinarne festiwale. W Katowicach w najbliższy weekend rusza wielka druga edycja Food Fest! Szykujcie talerze i ogromne kosze na zakupy. Artykuł 15-16 PAŹDZIERNIKA – FOOD FEST! – KATOWICE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEprzygotowaniu, świetnie się sprawdza na chłodne, jesienne dni, wyjątkowo smaczna i pożywna. Polecam :) Składniki: * około 3 litrów wody * 5-6 pałek z kurczaka * 1 korzeń pietruszki * kawałek korzenia selera * por (zielona część) * 1,5 kg marchewki * 5-6 ziemniaków * posiekana natka pietruszki do smaku * 1 łyżeczka majeranku * sól do smaku Wykonanie: Ze wszystkich składników prócz marchewki i ziemniaków ugotować wywar
Zrób to smaczniewłasnym ogródku. W staropolskich szlacheckich majątkach posiadanie drzewka derenia jadalnego było obowiązkiem. Jeść się tych owoców nie da- wiadomo więc w jakim celu szlachta musiała mieć je zasadzone:) Pora przejść do rzeczy: Nalewka dereniowo- aroniowa- składniki: -1kg owoców derenia jadalnego -1,5kg owoców aronii -1 kg cukru -0,5l spirytusu 95% -0,7l wódki czystej -opcjonalnie-0,5l przegotowanej
Aromatyczne Podróżecynamonem, gałką muszkatołową i imbirem. Można je sączyć nawet późnym wieczorem, gdyż zamiast kawy została użyta tutaj kawa Inka , która nie zawiera kofeiny, więc można ją pić o każdej porze dnia przez wszystkich domowników. Polecam, bo małym wysiłkiem możemy dać sobie wiele przyjemności w te ponure dni. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Dyniowe latte z Inką i kakao
karmelowytylko odpowiednio się nawodnimy, ale dodatkowo dostarczymy do organizmu całkiem sporą dawkę witamin. 2. Dobrze się wyśpij Łatwiej powiedzieć niż zrobić, prawda? Począwszy od chodzenia spać o regularnych porach, wyłączenia telewizji, tabletu czy komputera przed pójściem do łóżka, przez ograniczenie kofeiny na pewno może pomóc. Jeśli wolisz zrobić sobie drzemkę w ciągu dnia, warto zrobić ją krótszą
Z notatnikasposób możesz zwalczyć zmęczenie. W lato nasze wzorce snu zmieniamy, idziemy spać później i nie wstajemy za wcześnie. Teraz musimy odzyskać dobry zwyczaj chodzenia spać o regularnych porach . Czas sportu. Wrzesień to dobry miesiąc, aby wziąć pod uwagę wyzwania sportowe. Podejmij ulubiony rodzaj sportu, postaw sobie poprzeczkę, którą chcesz osiągnąć. To pomoże Ci poczuć się dobrze i wyzwoli
Z notatnika