por - 13968 przepisów (strona:381/932)

Spring rollsy z figami i orzechami 123

które szukają męskiego owocu, w którym będą mogły zrobić domek dla swoich dzieci, ale które niechcący zapylają żeńskie figi, które dzięki temu my możemy jeść. Ponieważ o tej porze jem figi do wszystkiego, to sajgonki, które wcześniej jadłam z borówkami , również skończyły nadziane figami.   Składniki: 4 arkusze papieru ryżowego 4 łyżki jogurtu greckiego lub serka mascarpone garstka orzechów włoskich

Ugotowane pozamiatane
Orzechowiec z gruszkami 140

Jesień już zbliża się wielkimi krokami, więc najwyższa pora na orzechy i słodkie gruszki :)   Składniki: - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału - 120 g masła - 2/3 szklanki brązowego cukru - 2 jajka - 1/2 szklanki mleka - 1 płaska łyżeczka proszku - 1 łyżeczka startego świeżego imbiru - 50 g drobno posiekanych orzechów włoskich - 3 gruszki Przygotowanie: Miękkie

Zainspirowana w kuchni
Chowder kukurydziany 128

Lato zdecydowanie już za nami, w powietrzu czuć już jesień, przeplataną jeszcze ciepłymi promieniami słońca. Oznacza to, że pora zacząć rozgrzewać się gorącymi zupami. Gęste, aromatyczne, pożywne pomogą nam przetrwać tę nie zawsze sprzyjającą dobremu samopoczuciu porę roku.  Chowder to zupa wywodząca się z kuchni anglosaskiej, popularna na wschodnim wybrzeżu USA, Australii i Nowej Zelandii. Jest gęsta, kremowa, zabielana

Smakowity Blog Kulinarny
Karp po genewsku 93

Karp przyrządzony w winie i warzywach. Kuchnia szwajcarska.  Składniki karp o wadze 1,2 kg 4 łyżki masła 1 duża marchewka 1 cebula kawałek selera 1 mały por 6 szt pomidorków koktajlowych (lub innych ulubionych) 1 litr białego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku pół łyżeczki posiekanej trybuli pół łyżeczki posiekanego tymianku pół łyżeczki posiekanego

R'n'G Kitchen
FLUFFY MALLOW TWISTS Z TRUSKAWKOWĄ GALARETKĄ 198

Myślę, że każdy znanasze słynne pianki. Dziś kupiłam inną odsłonę pianek, Zakręcone Pianki a w środku galaretka o smaku truskawek. Zupełnie inny smak niż do tej pory jadłam pianki. Miękkie. Paczka ma 160 g, natomiast jest pełna. Na prawdę bardzo dużo jest sztuk w paczce.  Dużymi minusem jest fakt że pianki są pozlepiane ze sobą.  Moja Ocena: SMAK

Gotowanie Patki
Jabłka próżone do słoików 246

najlepsza pora na zrobienie jabłek do słoików na zimę.  Jabłka są tanie, dlatego możemy zrobić duuuże zapasy :) Składniki : jabłka  ewentualnie cukier Przygotowanie : Jabłka obrać ze skórki i pokroić dość drobno Wsypać je do garnka z grubym dnem, wlać ok. 1/2 szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu często mieszając Kiedy jabłka się rozpadną przełożyć

Proste Potrawy
Omlet cynamonowy z powidłami śliwkowymi, czekoladą i jabłkami 139

temperatura nie przekracza piętnastu stopni, a jedyną przyjemną rzeczą jest kubek gorącej herbaty i pyszny omlet. Jako dodatki do śniadań wybierzmy jabłka, cynamon i śliwki - tak słodkie o tej porze roku. Dodajmy do nich czekoladę, aby chociaż na chwilę odpędzić jesienne chłody. Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 jabłka 1 łyżeczka powideł śliwkowych

Chocolate Muffin Blog
Warzywko z pietruszką -domowe przyprawy 145

warzywko " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 pęczki natki pietruszki – duże 2 cebule 2 pory ( cały razem z zieloną częścią ) 6 marchewek 5 dużych korzeni pietruszki 1 seler korzeniowy 1 główka czosnku 1 łyżka soli Warzywa kroimy dość cienko , żeby łatwiej schły . Marchewkę , selera

Ogrodnik w podróży
nowa nagroda kuchenka mikrofalowa... 148

poziomów mocy bezpieczeństwo użytkowania zapewnia sygnał dźwiękowy zakończenia pracy kolor srebrny Beko Mikrofala wolnostojąca MOC20100S , mikrofalówka jest u mnie przydatna do podgrzewania potraw kiedy domownicy są w różnych porach na posiłki, również do innych na szybko do przygotowania potraw czy składników do potraw na stronie producenta można poczytać o mikrofalówce "zobacz TUTAJ" , cena około

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa bryndzowa 272

jest genialna do tart, sałatek i sosów. Ja ją kocham i chyba jest to miłość odwzajemniona. Na zupę bryndzową potrzebujemy: 2,5 litra wywaru warzywnego (ugotowane na wolnym ogniu por, seler, pietruszka, marchewka, cebula, lubczyk świeży) 30 dkg boczku wędzonego 0,5 kg bryndzy owczej 400 ml kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek kilka pokrojonych w kostkę

ladykitchen
Złośliwość rzeczy martwych i dżem figowo-winogronowy 157

Cierpliwości więc życzę - przede wszystkim sobie. Tymczasem mam dla Was absolutnie obłędny dżem. Kupiłam sobie fig w promocji, i pierwszy raz postanowiłam przeznaczyć je na dżem właśnie. Do tej pory bowiem nijak mi się to nie opłacało. Porcja nie jest duża - ot, żeby posmakować, co i jak. A jak już spróbujecie, gwarantuję - będziecie chcieli więcej. Dżem ten bowiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
WEGETARIAŃSKA ZAPIEKANKA Z MAKARONEM 238

wegetariańską zapiekankę. Składniki można dowolnie komponować ja po prostu wrzuciłam to co mi zostało i wyszła bardzo dobra zapiekanka. Zamiast papryki można dodać cukinię, a zamiast cebuli por. Zachęcam do wypróbowania! Składniki: Makaron świderki  Malma 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 opakowania serka mozzarella  1 puszka krojonych pomidorów  pół puszki kukurydzy  kilka listów

Kukuleczki
Granitowa deska do krojenia - dlaczego warto postawić na kamień? 93

kolejna jej pozytywna cecha. Moje wcześniejsze deski traciły kolor, chłonęły przeróżne zapachy i co jakiś czas... po prostu wędrowały do kosza! Teraz nie mam takiego problemu.   Do tej pory nie zauważyłam również na niej ani jednej ryski. Wiecie, że jest twardsza niż stal? Kiedy sobie bezczynnie leży - imituje blat szafki, ale gdy "bawię" się w kuchni - jest nieoceniona

Di gotuje
Makaron razowy z sosem bolońskim 160

Dziś pora na kolejny przepis z cyklu zdrowych posiłków :) Tym razem pokażę Wam przepis na makaron razowy z sosem bolońskim :) Do przygotowania tego przepisu zainspirował nas przepis znaleziony w książce " Dieta Fit Kuchnia według Natalii Gackiej " (nasz opinia i recenzja książki, już niedługo na blogu). Jednak w kuchni nie ma nigdy nic tak samo... więc delikatnie zmodyfikowaliśmy ten przepis. Makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomidory z wegańskim twarożkiem 173

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pomidory z wegańskim twarożkiem to smak lata możliwy o każdej porze roku. Pisaliście ostatnio na facebookowym profilu, żeby na Smakuje Zdrowo było więcej wegańskiego nabiału, zatem smacznego! :)  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions

Smakuje zdrowo

Proponowane wyszukiwania