Moje ulubione ogórki. Smakują wspaniale każdej porze roku. Przygotowane według receptury mojej mamy. Składniki 1 kg ogórków ok. 4 szkl wody 20- 30 g soli do przetworów koper nasienny czosnek chrzan gorczyca 1. Jędrne i niezbyt duże ogórki dokładnie myjemy i … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZwiększamy nieco kaliber serwowanych ostatnio przepisów. Po słodkich deserach i przekąskach pora na żelazo i sporą ilość kalorii. Poznajcie polędwiczki z bazyliowym pesto. Liczymy na długą i owocną „znajomość” 30 min składniki: polędwiczka wieprzowa 200 g sól pieprz majeranek oliwa z oliwek 2 łyżki masła krzaczek bazylii parmezan 1 pomidor malinowy 1 mozzarella (kulka) wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy
Ania i Marcin gotujączas miałam do dyspozycji kuchnię rodziców, dzięki czemu mogłam zaopatrzyć swoją spiżarnię w kilkanaście słoików przeróżnych wyrobów. Szukałam w tym roku przepisów na przetwory, które do tej pory nie robiłam. Chciałam spróbować czegoś nowego i ciekawego w smaku. I gdy tylko zobaczyłam ten przepis ( klik ), to od raz wiedziałam, że to będzie hit. I się nie myliłam. Sałatka jest
My simple kitchenobiad to polecam Wam przepis na schab duszony w jogurcie. Mięso jest soczyste, miękkie i bardzo smaczne. Można podawać z ryżem lub ziemniakami. Do tego polecam surówkę z pora . Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem to zapraszam do zakładki mięsa . Składniki 700 g schabu bez kości 600 g jogurtu naturalnego 1 łyżka masła klarowanego
O kuchni z uczuciemmedal! A jak przygotować taką zupę? Zobaczcie! SKŁADNIKI: ZUPA / KREM: * kurki – 250 g * cebula – 1 szt * bulion warzywny – 250 ml ( ugotowany wcześniej z marchwi, pietruszki, selera, pora ) * serek kremowy naturalny Apetina – 125 g * natka pietruszki i tymianek – 1 pęczek * masło -1 łyżka * kurkuma * sól KOPERKOWE PTYSIE: * ugotowane ziemniaki – 200 g * serek kremowy Pesto
Ostra na SłodkoKrólicze mięso jest bardzo chude i delikatne. Domowy pasztet z królika jest wyjątkowo smaczny i jeśli jeszcze go nie próbowaliście to najwyższa pora. Warto włączyć królika do domowego menu a z tego co obserwuję nie jest zbyt popularny. Kiedyś króliki jedli Ci, którzy je sobie najpierw wyhodowali, ale na szczęście w wielu sklepach pojawiają się już tusze królicze bardzo dobrej
Smaczna Pyzadyletant - człowiek zajmujący się jakąś dziedziną albo wypowiadający się o niej bez fachowej wiedzy lub odpowiedniego przygotowania* lunch - lekki posiłek spożywany w porze południowej Na początku kwietnia, przy Rozbrat 44 w Warszawie powstała nowa restauracja Dyletanci . W jej kuchni króluje Rafał Hreczaniuk szef kuchni, z „bogatą przeszłością” - pracował z: Aiden’em Byrne w The Commons, Garrett’em Byrne
królestwo garówKochani, coś dla fanów łososia. Najlepsza pasta, jaką do tej pory jadłam. Prościutka w wykonaniu. Głębia smaku wydobywa się dzięki prostocie i odpowiednim składnikom. Idealna do pieczywa chrupkiego, bułeczek na śniadanie, na kanapki. Pasta kanapkowa jajeczno - łososiowa www.kuchniasmakow.blogspot.com łosoś wędzony na ciepło - 125 gram (do kupienia w Lidlu lub Biedronce) 4 jajka ugotowane na twardo - pokroić w kostkę 1 łyżka
Kuchnia smakówgotowane, (ja wykorzystałam warzywa z bulionu, dodałam je pod koniec gotowania). Całość zalałam bulionem jarzynowym (swój gotowałam specjalnie w tym celu na bazie młodych warzyw: 2 marchewki, pietruszka, por, łodygi selera, nać pietruszki, sól himalajska i źródlana woda). Można dodać dowolny inny bulion, rosół, itp. Doprawiłam całość solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Gotowałam ok.15 minut (do miękkości ziemniaków). Na samym
Smaczne ZdroweSezon na pomidory mamy w pełni. Teraz dostępne są wszędzie i za niską cenę. Nie wspomnę o tym, że o tej porze roku są najsmaczniejsze. Dlatego kolejna moja propozycja na urozmaicenie biwakowego jedzenia to pomidory faszerowane nadzieniem na bazie pasztetu PROFI. Będziemy potrzebować : -dwa pomidory -pasztet z drobiem i szczypiorkiem firmy PROFI - małą główkę cebuli -trzy plastry sera żółtego
Kulinarne przemysleniawitamin i składników mineralnych - mało kalorii - o tej porze roku wyśmienity - na drugie śniadanie, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI - 1 duża lub 2 mniejsze porcje - całość - 315 kcal 250 ml jogurtu naturalnego 150 g malin 200 g borówki amerykańskiej listki mięty dla ozdoby PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki koktajlu (zostawiamy kilka owoców). Podajemy z pozostałymi owocami i listkami mięty. Smacznego :) Cały koktajl
Moje Kuchenne Rewelacjeintensywniejszy). Kolejne są w tym samym świetle (na dworze, ale nie bezpośrednio w słońcu) i kolor stawał się jakby.. różowy, rozmazany... Nie podoba mi się to! Do tej pory tylko z odcieniami czerwieni, pomarańczy i brązu miałam takie zawirowania, ale zaczyna się to pogłębiać. Chyba kończy sprzęt swój żywot, przerobił dziesiątki tysięcy zdjęć... To już nie może czekać, czas
Kolorowy Przepisownikpory letnie posty obfitowały w przepisy na cukinię w milionach wersji, zajadaliśmy własne pomidorki, zdarzył się i okazjonalny ogórek. I jeszcze trochę cukinii, albo kabaczka, albo innego patisona. Ten rok, jak i pewnie następny, niestety nie zaspokoją naszego apetytu na kwiaty cukinii w cieście czy pomidorki koktajlowe prosto z krzaczka. Wszystko zawisło w oczekiwaniu na nowe
les mirabellesrazu nie gotuje na miarę szefa kuchni restauracji posiadającej trzy gwiazdki Michelin, ale ukryty talent łatwo wydobyć i udoskonalić. Więc jeśli do tej pory uważałeś, że nie nadajesz się do kuchni, a ta kojarzy Ci się tylko z miejscem, gdzie odgrzewasz mrożoną pizzę (o zgrozo!), gotujesz wodę na herbatę
MenmagazinePolecam inne mięsa, które przygotowałam jako domową wędlinę: Szynka pieczona w rękawie Boczek rolowany pieczony w folii Pieczeń cielęca podana zimno Rolada z trzech rodzajów mięsa Schab pieczony w porach z kolorowym pieprzem .... a po resztę przepisów odsyłam do zakładki MENU.... DANIA MIĘSME Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysi