Tym razem chciałbym się podzielić przepisem na zupę cebulową. Nigdy nie miałem odwagi takiej spróbować w restauracji i pewnego dnia postanowiłem spróbować taką zupę zrobić samemu. Od tamtej pory jestem jej fanem i robiię ją regularnie. Muszę Cię jednak uprzedzić: to danie jest zajebiście czasochłonne. Ale efekt (o ile niczego się nie spieprzy) całkowicie rekompensuje poświęcony na przygotowania czas. Składniki (dla dwóch osób): 1 kg cebuli kilka gałązek tymianku (możesz zastąpić go otartym z paczki) ok 400 ml b... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...