Ozorki w galarecie

Ozorki w galarecie

Ozorki w galarecie

2-3 ozorki 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora listek laurowy ziele angielskie sól pieprz żelatyna natka pietruszki koperek Ozorki oczyszczamy, wkładamy do garnka wraz z włoszczyzną, zalewamy wodą, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu wyjmujemy ozory, marchewkę i pietruszkę. 0,5 l wywaru przecedzamy przez gazę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżeczki żelatyny i mieszając czekamy aż się rozpuści. Ozorki obieramy ze skórki, kroimy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję