por - 13968 przepisów (strona:390/932)

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI 91

smaczna.  Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy  Dagoma .   Składniki: * wywar rosołowy  * mięso z kurczaka  * korzeń pietruszki  * korzeń selera  * por  * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w małą kostkę marchewkę i ziemniaki

Zrób to smacznie
Spaghetti z trzema serami 157

rondelka i całość szybko, dynamicznie mieszamy, żeby sos obkleił dokładnie makaron. Rozdzielamy porcje między talerze, dekorujemy kleksem pesto rozrzedzonego wodą lub winem, , pomidorkami i odrobiną pietruszki. I to już pora otworzyć wino – teraz docenicie je jak rzadko kiedy. To dobra potrawa jeśli tego dnia planujecie większe spożycie alkoholu, np. przed imprezą – przy takiej ilości tłuszczu alkohol ma mniejsze szanse się

Karo in the Kitchen
Domowa warzywna "kostka" rosołowa II 101

swojej poprzedniczki, kostki nr 1 . Dzisiaj np zastosowałam ją do przygotowania duszonej szynki w cukinii i kapuście, obłęd smakowy. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 150 g pora 100 g czerwonej papryki 150 g cukinii 3 ząbki czosnku 4 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy kilka ziaren czarnego pieprzu 6 gałązek ziół, jakie macie pod ręką, może być

MamaOskarka
FRANCUSKIE PIZZETKI Z PARMEZANEM 166

2014/08/01 13:20:40 proste i szybkie danie, a do tego bardzo smakowite :) napisał: marek.olszak 2014/08/03 23:01:31 Kochani,dziękuję za tyle wspaniałych ,pozytywnych wpisów.do tej pory niestety nie mogłam na nie odpowiedzieć dziś mówię: ciasta używam gotowego z biedronki, jest bardzo dobre, elastyczne i świetnie się z niego robi różne przystawki, pozdrawiam serdecznie napisał: anielka123buziolek 2014/08/23

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pomarola - włoski sos pomidorowy z marchewką i selerem 232

Zblendować na gładką masę. Ponownie doprowadzić do wrzenia, przelać do wyparzonych, suchych słoików i pasteryzować przez 10 minut. inspiracja Przepis dodaję do akcji  Róbmy przetwory! 2016 i Pora na pomidora

FitKot
Śliwkowa drożdzówka 205

Przyszła pora na śliwki, to jest ciacho :D Śliwkowa drożdżówka SKŁADNIKI: 350g mąki 20 g świeżych drożdży 50 g cukru pół szklanki ciepłego mleka 50g masła 1 jajko szczypta soli 1kg śliwek 50g cukru 1 op cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 2-3 łyżki bułki tartej     Do miski wsypać mąkę. wsypać pokruszone drożdże, zasypać je cukrem i zalać

MarciochaKucharzy
Serek wiejski z pomidorami i pietruszką 187

jest idealny na smaczne i zdrowe śniadanie lub kolację. Natka pietruszki zawiera dużo witaminy C, oczyszcza i wzmacnia nasz organizm, dlatego warto ją mieć w swojej diecie. Do tej pory do serka częściej dodawałam raczej koperek lub szczypiorek. Odkąd spróbowałam z natką pietruszki jest ona teraz na pierwszym miejscu wśród dodatków do serka. Serek najlepiej, aby był taki z niewielką

Kuchcik gotuje
Sok miętowo-cytrynowy. 113

Jedynym sokiem, który robiłam do tej pory na zimę to sok pomidorowy. Dziś znajoma dała mi  banalnie prosty przepis na sok miętowo-cytrynowy. Myślę, sobie, że będzie dobry z cytryną do obiadu, czy po prostu, aby zagasić pragnienie. A może do mojito? Jest pyszny! SKŁADNIKI: 1 l wody 1 kg.cukru 1 kwasek cytrynowy lub sok z 2-3 cytryn

Kuchnia Beaty
Szarlotka na kruchym cieście 217

chłodne, a dni stają się coraz krótsze. Powinnam lubić jesień, w końcu w październiku mam urodziny, ale jakoś nie bardzo podoba mi się chłód i zimny wiatr. Jednak ta pora roku ma kilka pozytywów, a największym z nich są pyszne, najlepsze, moje naj, najulubieńsze jabłka. A jak jabłka, to musi być szarlotka! Składniki: (na blaszkę 35x45cm) CIASTO: 500g mąki pszennej

Cakes By Kejt
Sernik brzoskwiniowy na zimno bez pieczenia + film 207

Sernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z serka jest niczego sobie. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Do przepisu dorzucam filmik. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Recenzja książki "Gotuj z dzieckiem" 136

wieku 4-9 lat, ale na pewno zarówno młodsze, jak i starsze dzieci z chęcią do niej zajrzą. Uważam, że książka będzie miłą zachętą dla dzieci, które do tej pory nieszczególnie interesowały się kuchnią, ale także pomogą usamodzielnić się tym maluchom, które garną się do gotowania :) Takie wspólne gotowanie świetnie rozwija wyobraźnię oraz zdrowe nawyki żywieniowe u dzieci. Poza

Z miłości do słodkości
VEGE LUNCHBOX #2 169

Pora na kolejny wpis pudełkowy czyli szybką prezentację jedzenia, które zabieram do pracy. Pierwszy lunch to czerwona soczewica z kalafiorem w aromatycznych przyprawach. Do tego trochę papryki i sporo natki pietruszki. Czytaj więcej

Kasia Sarna
SURÓWKA Z CUKINI 161

cukinię zrobiłam oto Szybką,smaczną sałatkę,może surówkę do obiadu.Prosta i łatwa do zrobienia w 5 minut.Polecam!. 1 cukinia starta na tarce 1 marchewką startą na tarce Biała część pora sól **************************************** Wszystkie składniki surówki wymieszać ze sobą,posolic i podawać od razu.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pstrąg z jabłkami zapiekany w cydrze 141

Grójecki Grójecki Cydr Jabłkowy wybitnie mi podpasował do użycia jako zalewa, w którym piekła się moja ulubiona rybka - pstrąg ! Do tego zapieczone cząstki jabłek i moje podniebienie miało w porze obiadowej istną orgię smaków :) Rybka była też wyborna na zimno , po nocnym leżakowaniu w lodówce. Z sosu cydrowego zrobiła się pyszna, zwarta galareta, a rybka wyśmienicie zamarynowała się w cydrowych

Grunt to przepis!
Domowa warzywna "kostka" rosołowa 125

codziennego gotowania musicie, po portu musicie przygotować choć raz w życiu te bardzo prostą bazę do zup i sosów. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 100 g pora 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek 1 liść laurowy 6 gałązek ziół, jakie macie pod ręką, może być bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, szałwia, majeranek

MamaOskarka