bufetowe. Małe kanapeczki z gremolatą udekorowane plastrami łososia to domowa tradycja. Tatar z łososia z buraczkami to kolejna przekąska na zimno. Zabłysłam nią kiedyś na Sylwestra i od tej pory często ją przyrządzam. Kolejne przepisy z łososiem, z których często korzystam to przepisy na torty kanapkowe . To bardzo elegancka zimna przekąska, u mnie bardzo często pojawiająca się na rodzinnych
codojedzeniaPrzygotowałam dla Was małe zestawienie wszystkich przepisów z truskawkami, które do tej pory pojawiły się na blogu (kliknij w obrazek). Zakładkę znajdziecie również po prawej stronie bloga. W tym sezonie mam jeszcze dla Was kilka przepisów z wykorzystaniem truskawek, które również podepnę do tego zestawienia. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś smakowitego dla siebie
My simple kitchenkuchni i zrobić coś podanych propozycji. Dlatego też książka leży obok łóżka i otwieram ją tylko rano, to wtedy motywuje mnie by w końcu jeść codziennie śniadania o normalnej porze :) Tytuł: " Śniadanlove " Autor: David Bez Wydawnictwo: Buchmann Dostępność: na przykład w Empiku u wielu innych księgarniach, zarówno w tych internetowych jak i stacjonarnych. Truskawki, jabłko, mak i chia! Składniki
Blondynka Gotujeśredniej wielkości ugotowane buraki 3 łyżki płatków drożdżowych posiekany koperek sól, pieprz do smaku Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy, aż całość się połączy. Spożywamy mocno schłodzone w porze obiadowej. Smacznej ochłody
Szybko Tanio Smaczniepowstał 50. przepis na koktajl! To prawdziwy Festiwal! Ten dzień przejdzie do historii, a za naszych piłkarzych trzymam kciuki! A najlepsze wciąż przed nami, bo przecież lato to najlepsza pora roku, pełna owoców, warzyw i w głowie jeszcze sporo pomysłów na nowe przepisy koktajlowe! Do przygotowania koktajli nie jest potrzebny drogi sprzęt, ważne, aby był to najlepiej blender kielichowy
Moja smaczna kuchniapaleta smaków. Zdrowe, dodające energii, poprawiające samopoczucie. To najlepsze napoje na upalne lato, a właściwie na cały rok, bo koktajle można przygotować wiosną, latem, jesienią i zimą. Każda pora roku ma swoje bogactwo warzyw i owoców. Niepowtarzalne smaki. Zobacz na ile sposobów możesz przygotować klasyczny koktajl truskawkowy. Dowiedz się jak uzyskać piękny, zielony kolor koktajlu nie tylko dodając zielone
Moja smaczna kuchniaumieszczamy w rondlu. Do piekarnika nagrzanego do 180°C wkładamy mięso. Po 10 minutach obracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze raz tyle. Ma to na celu zamknięcie porów. Mięso można również obsmażyć na patelni. Po 20 minutach całość zalewamy szklanką wody, rondel przykrywamy pokrywką, a temperaturę zmniejszamy do 100-120°C. W ten sposób przygotowaną łopatkę pieczemy przez
Food SquareTakie pierogi są pyszne i spowodują uśmiech u każdego co je spróbuje. Początek lata to super pora na takie pierogi. Przygotowanie farszu – truskawki podusić widelcem. Durszlak położyć ma głębokiej misce, do durszlaka wrzucić zmiażdżone truskawki. Tak zostawić na jakiś czas. Nadmiar soku powinien wypłynąć. Twarożek dokładnie ugnieść na gładką masę. Dodać odsączone truskawki i dokładnie wymieszać. Doprawić cukrem
Kuchnia PokoleńPora obiadowa więc dziś już raczej nie przygotujecie tego dania, mimo iż jest bardzo szybkie! ale jutro to już koniecznie! Zapraszam! Składniki; 1 duży filet z kurczaka ( może być też z indyka) 2 szkl. zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty ajvar kilka suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka śmietany 2-3 łyżki
Radość kipiąca uśmiechem.Sezon truskawkowy chociaż krótki, może być naprawdę smaczny. Dzisiaj przyszła pora na domowy kisiel, którego smak jest o niebo lepszy od tego kupowanego w sklepie. Jestem przekonana, że pokochasz taki domowy kisiel i będziesz przygotowywać nie tylko deser z truskawek, ale i innych owoców! Wykorzystać można zarówno świeże jaki i mrożone truskawki. Akurat miałam właśnie te mrożone. Domowy kisiel truskawkowy
Moja smaczna kuchniaZbliża się lato, więc pora na ciasta z wykorzystaniem sezonowych owoców. Tym razem wydarzenie Ciasto na niedzielę jest okazją na przygotowanie Truskawkowych słodkości . Truskawki cieszą się ogromną popularnością za ich smak, zapach, duże możliwości kulinarnego zastosowania oraz walory zdrowotne. Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy. Składniki na formę 39cm x 30cm x 6cm : - 3 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka drobnego cukru
mojewypiekiinietylkoTakie smaczne i soczyste roladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze roku. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 słoik szparagów z zalewy OLE! 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Przyprawa do kurczaka Ostra i słodka papryka 1 jako Bułka tarta Olej
Bajeczna KuchniaLubię mielić nie tylko mięsiwo. W ubiegły piątek mimo późnej pory powrotu postanowiłam ugotować pierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora. Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki
Dzieje kuchennej WiewióryPlacki bardzo łatwe do zrobienia. Najłatwiejszy przepis z jakim do tej pory miałam do czynienia. Przepis typu jak zrobić coś z niczego. Zajadają się nimi i dorośli i dzieci. Polecam. Składniki: 5 bananów 2 bułki szklanka mleka 3 łyżki brązowego cukru tłuszcz do smażenia jogurt naturalny Sposób przygotowania: Bułki zalewamy szklanką mleka. Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier, bułki
Pobite gary Barbarybulionu z drobiu lub cielęcego, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, 500 ml śmietany 18%, Włoszczyznę obrać, umyć. Marchewki, pietruszki, selera, jasną część pora pokroić w plasterki. Kartofle umyć, obrać, pokroić w niezbyt grube półplasterki. Dno naczynia posmarować masłem. Na nim ułożyć pokrojone warzywa. Skoki królika podsmażyć na rumiano na maśle. Przełożyć do warzyw. Zalać
królestwo garów