por - 13968 przepisów (strona:393/932)

Ciasto kubeczkowe z czereśniami (Ciasto jogurtowe "goûter"/"quatre heures") 149

się kubeczka po jogurcie. We Francji znane jest tak samo - jak w Polsce - szarlotka. Jest delikatne i puszyste - naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu. Możecie upiec je o każdej porze roku użyć dowolnych owoców. (Tortownica o średnicy 22 cm) 150-200g czereśni 1 kubeczek jogurtu (mniej więcej 170g) 3 kubeczki mąki 2-2,5 kubeczka cukru (w zależności

Di gotuje
Catering dietetyczny? Pomelo! 168

Jeśli nazwa Pomelo kojarzy Wam się tylko z owocem pora to zmienić! Przyszedł taki dzień, w którym postanowiłam przejść na dietę... no dobra to co teraz napisałam można włożyć między bajki :) Jako nastolatka ciągle byłam na diecie chcąc ważyć mniej. "Racjonalne odżywianie" to sformułowanie było mi nieznane, liczyły się efekty. Dieta 1000 kcal, Montaigne i tysiąc rożnych sposobów. Efekty były

Dzieje kuchennej Wiewióry
Co Lila jadła w środę? 11 184

kruszonką. Zostało kilka sztuk i były bardzo pożądane na drugie śniadanie w środę. Zupa 13:00 Miseczka warzyw, a w niej ulubiona brukselka. Oprócz tego zielona fasolka, marchewka, por, pietruszka, seler i  koperek. II Danie 16:00 Kto tego nie zna? - delikatne kluski gotowane na parze. Raz do roku w sezonie truskawkowym skuszę się na taki obiad. Oczywiście eksperymentowałam

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Koktajl przyspieszający odchudzanie 593

Lato to idealna pora na odchudzanie. Z racji sprzyjającej pogody więcej się ruszamy, a natura serwuje nam mnóstwo warzyw i owoców, z których możemy przygotowywać lekkie i pożywne dania. Komponując posiłki warto zapamiętać, które produkty ze sobą łączyć, by dodatkowo zyskało na tym nasze zdrowie, a jakich par unikać. Dziś przedstawię Wam jedną z moich ulubionych, dobrze dobranych […] Artykuł

Wiszniówka
Sałatka z kurczaka i szparagów 216

Błyskawiczna sałatka z kurczaka i szparagów sprawdzi się wyśmienicie w upalne dni. Sałatkę możemy z powodzeniem zabrać do pracy i zjeść w porze lunchu. Nie potrzebujemy zbyt dużo czasu na jej przygotowanie, dlatego zróbcie ją tego samego dnia kiedy będzie przez Was jedzona. Sałatka z kurczaka i szparagów Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy przez 6-7 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
10 najsmaczniejszych placuszków z owocami, Kuk Nuk 241

nowoczesna, autorska kuchnia Macieja Stankiewicza, przygotowywana wyłącznie w oparciu o świeże, regionalne produkty, dostarczane codziennie przez producentów z Podkarpacia.  Sezonowa karta, zmieniająca się wraz z porami roku, nieoczywiste połączenie smaków oraz nowoczesne, próżniowe gotowanie w niskich temperaturach to wyróżniające cechy tutejszej kuchni ( informacje pochodzą ze  strony restauracji ).   KUK NUK  mieści się tuż przy rynku

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z serem halloumi, kukurydzą, oliwkami, ogórkiem, fetą i bobem z dressingiem z masła migdałowego 177

Uwielbiam sałatki, szczególnie w porze letniej kiedy lokalne warzywa są pachnące i łatwo dostępne a my nie musimy faszerować się chemią zapakowaną w coś co wygląda jak warzywo, z tym, że nie pachnie i nie smakuje. Mam dla Was super propozycję na przepyszną sałatkę z moim ulubionym serem halloumi, plastrami ogórka, oliwkami, kukurydzą, serem feta i sezonowym, dostępnym teraz

Mango Papaja
Sałatka z bobem, kukurydzą, truskawkami i kozim serkiem 174

będę ukrywać, że lato nie należy do moich ulubionych pór roku. Nie przepadam za upałami, ale za to ta pora roku ma dla mnie ogromne plusy, jakich nie posiada żadna inna. Owocowe koktajle na śniadanie, chłodniki na obiad i sałatki na kolacje…półki i skrzynki na straganach przepełnione tym, co kocham najbardziej czyli ogromem kolorowych owoców i warzyw. Moja

Mienta blog
Konfitura malinowa z migdałami 126

Sezon malinowy już się rozpoczął ! Więc pora zabrać się za gromadzenie zimowych zapasów w postaci konfitur. U mnie już wypróbowana, pyszna konfitura z płatkami migdałowymi. Bez zbędnych konserwantów i środków żelujących. Bardzo owocowa, z wyczuwalnymi kawałkami malin.  Składniki: 1 kg malin 75 dag cukru 10 dag płatków migdałowych Wykonanie: Maliny dokładnie przebrać, opłukać, osączyć i zasypać cukrem i zostawić

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 136

Moja babcia, jak ktoś nie chciał jeść warzywa, mówiła, że jarzyny mają zęby i kolą w podniebienie spożywającego. Do tej pory prześladuje mnie widok zębatej marchwi ponuro rechoczącej w okolicach podniebienia. Podobno do smaku warzyw trzeba dorosnąć lub zwalczyć w sobie wstręt. Ja się nie znam, ja nigdy problemu z nimi nie miałam, no może poza okresem przedszkolnym, kiedy serwowano

ladykitchen
Zapiekanka teksaska na rozgrzewkę dla Islandii 201

chłodniej. I dobrze, emocje związane z tym, co dzieje się na Euro we Francji wystarczająco rozgrzewają. Nasi w ćwierćfinale, Brexit dwa razy w tygodniu i okrzyki bojowe Wikingów w porze najwyższej oglądalności. Jak to wszystko unieść na chłodno! Nie da się! Dlatego dzisiaj krótko, mam Wam do zaproponowania bajecznie prostą zapiekankę teksaską, kolejny pomysł na obiad z książki "Potrawy

I tu będę miała takie te
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 339

przodu) przypomniałam sobie o tym przepisie, którym koniecznie muszę się z Wami podzielić! :) Przyznam nieskromnie, że to jedno z najlepszych wytrawnych ciast, jakie udało mi się do tej pory poczynić i już wprowadziłam je do stałego menu naszej rodzinki. :) Zakochali się w nim moi wszyscy znajomi (którzy mieli już okazję je wypróbować), dostałam też wiele maili od Czytelniczek Skarbu zachwyconych

Garniec Magalie
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 175

Piękna, kolorowa i pełna witamin sałatka, pyszna o każdej porze dnia.  Połaczenie buraczków z awokado nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda elegancko.  Zamiast gotować buraki w wodzie polecam owinąć je w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Dzięki takiej obróbce   zachowają więcej witamin i pozostaną jędrne oraz soczyste. Najlepiej upiec od razu większą ilość buraków, które

cool and minty
STIR-FRY Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I MAKARONEM RYŻOWYM 185

łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków 1/4 łyżeczki chili w proszku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WARZYWA * 1 marchewka pokrojona w cienkie paseczki 1/2 małego pora pokrojonego w krążki 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paseczki 1/2 szklanki kiełków fasoli mung 30 g suszonych grzybków shiitake/ kilka godzin wcześniej namoczonych w wodzie i pokrojonych w paseczki

cool and minty
PASTA Z TUŃCZYKA I SUSZONYCH POMIDORÓW 160

Szybka i prosta. Smakuje każdemu.  Podałam ją na opieczonych kromkach chleba i posypałam szczyptą chili oraz świeżą rukolą. Sprawdzi się na weekendowe śniadanie lub jako przekąska w porze lunchu. Jeśli nie posiadacie lub nie chcecie korzystać z malaksera, możecie rozgnieść odsączonego tuńczyka widelcem i wymieszać ze startym na tarce czosnkiem, drobno posiekanymi suszonymi pomidorami oraz serkiem. Przygotowana

cool and minty