por - 13968 przepisów (strona:404/932)

Dżem agrestowo-malinowo-truskawkowo-rabarbarowy 69

Wszystko co najlepsze o tej porze roku. Pyszny dżem połaczony aż z czterech sezonowych przysmaków: agrestu, malin, truskawek i rabarbaru. Owoce są na tyle słodkie, że nie trzeba ich za bardzo dosładzać. Trzeba tylko dodać tyle, żeby dżem miał odpowiednią konsytencję i nie zepsuł nam się w słoiku

Milion Smaków
Zupa kalafiorowa z koperkiem 81

Zupa jest pyszna, lekka i niezwykle aromatyczna.   Swój smak zawdzięcza dodatkowi koperku!   W moim domu sprawdza się o każdej porze roku, bo zawsze mam jego zapasy.   Cóż, uwielbiam taką zieleninkę... mięso na wywar 1 kalafior 4 średnie ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera   2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1 pęczek koperku (w zależności

Di gotuje
Krem z białych i zielonych szparagów 124

Składniki na bulion: - 1,5l wody - 3 marchewki - seler - por - cebula - 2korzenie pietruszki - natka pietruszki - liść laurowy, ziele angielskie, pieprz cały, sól, pieprz mielony według uznania Przygotowanie: Marchew, seler, korzeń pietruszki i opaloną cebulę włożyć do garnka z zimną wodą i dodać przyprawy i zagotować. Następnie dodać natkę pietruszki. Po upływie 2/3h doprawić bulion do smaku. Składniki na biały krem

Coś z niczego
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 135

zapach. Przekąska, którą uwielbia moja rodzina, od teraz jest jeszcze pyszniejsza. Boczek idealnie się wysmaża i wytapia z tłuszczyku, a nie przywiera do dna patelni, jak było do tej pory na wszystkich innych patelniach. Bób zachował swój kształt i piękny kolor, a z doświadczenia mogę powiedzieć, że dotychczas używając swoich patelni ( a mam ich w domu sporo ), z bobu robiła

NiePieprz.pl
Krem brokułowo-ziemniaczany z łososiem i serkiem philadelphia 184

albo proszkiem,eko kostką,ale nie polecam -lepiej ugotuj bulion-obierasz warzywa i bulion "sam" się gotuje.) (wlej do garnka 1,5 litra wody, dodaj przyprawy i obrane warzywa:por,pietruszka,marchewki,seler i gotuj wolno około godziny) 2. Na łyżce tłuszczu(u mnie masło i kilka kropel oleju rzepakowego) przesmaż przez 3-4 minuty drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty

Fiolka w kuchni
Zupa klopsikowa z dukanymi ziemniakami 151

Zupa – do dużego garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową, marchewki pokrojone w plasterki, korzeń pietruszki pokrojony w plasterki, listki laurowe, ziele angielskie, ząbek czosnku, cebula przekrojona na pół,por pokrojony drobno, seler potarty na tarce o dużych oczkach. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać klopsiki i nadal gotować

Kuchnia Pokoleń
Curry z kalrepy 107

Lubię kalarepkę, a od jakiegoś czasu odkrywam ją na nowo stosując w różnych potrawach. Była kalarepka w surówce, była kalarepka pieczona, nadeszła pora na curry z kalarepy. 2 kalarepki 1 duża cebula 1 puszka pomidorów ( lub 3 – 4 pokrojone pomidory bez skóry ) 1 puszka ( 400 g ) mleka kokosowego 2 łyżki

Polska Zupa
Kotlety "ruskie" 153

ruskich pierogów. Smakują obłędnie z sosem z maślanki i surówką z białej kapusty. Popróbujcie bo i szybko się je robi i znikną szybko. Takie kotlety smakują wybornie o każdej porze roku. Kotlety "ruskie". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
konfiturowa galaretka z wiśni 124

konfiturowa galaretka z wiśni W tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy

Miód i pieprz
Ciasto z kisielem i kiwi 149

lekkie, delikatne i rewelacyjne w smaku. Jego piankowa konsystencja idealnie łączy się z soczystymi owocami kiwi.  Biszkopt, kisiel, i owoce - pycha! To połączenie doskonale sprawdzi się o każdej porze roku! Sami spróbujcie, bo szczerze polecam.   (Forma o wymiarach około 22 x 28 cm)   Biszkopt: 5 jajek 1 szczypta soli 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki pszennej

Di gotuje
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 185

lokalu Przerwa , w którym odbywała się II Konferencja Łódź Bloguje - było przepyszne! DOMINIK PRZEKONAŁ SIĘ DO ZUPY POMIDOROWEJ! Przepraszam, że krzyczę, ale nie wierzę w to do tej pory. Dominik był zatwardziałym przeciwnikiem tej zupy, a okazało się, że nie lubi jej dlatego, że najczęściej podawana jest z.... makaronem. Dlatego swoją przyrządziłam z grzankami serowymi - zajadał aż miło :) Ponownie zrobiłam

Cooking Monster
Dietetyczny omlet z owocami 206

Doskonale wiecie, że uwielbiam celebrować śniadania. Jak już sobie dogadzać to właśnie o tej porze dnia, nigdy na kolację. Dzisiejsze śniadanie wygląda okazale ale ono jest z serii dietetycznych propozycji na moim blogu. Nie ma chyba nic lepszego niż dobry omlet. Pamiętajcie że jest cała gama produktów spożywczych, które może jeść śmiało, będąc na diecie redukcyjnej. To właśnie między innymi

SMYKWKUCHNI
KISZONE RZODKIEWKI 153

zarówno takie małosolne, po 2-3 dniach kiszenia (zakwaszone wodą od kiszonych ogórków) jak i później już ukiszone, po 5-7 dniach. Polecam, wszak kiszonki są zdrowe o każdej porze roku... :-) Moje kiszonki przygotowuję zawsze wg tej samej receptury co ogórki . Składniki: - 2-3 pęczki rzodkiewek (nadmiar zostanie do schrupania na surowo) - liść chrzanu (można pominąć) - kawałek korzenia chrzanu

Smaczne Zdrowe
Ciasto z jagodami i budyniową pianką 178

pierwszy przeglądałam książkę "Cukiernia Lidla" to ten przepis od razu wpadł mi w oko. Wiedziałam, że wcześniej czy później przyjdzie na niego pora. Trochę sposobem wykonania przypomina Pleśniaka , jednak w smaku jest inny. Do białek dodajemy sproszkowany budyń waniliowy i otrzymujemy dzięki temu ciasto z puszystą waniliową pianką. Dla kogo: dla lubiących ciasta z owocami dla fanów ciast ścieranych

Mania Wypiekania
Pierogi z kapustą i grzybami 165

domu uwielbiamy pierogi! Zresztą.. do tej pory nie poznałam osoby, która by ich nie lubiła. Są wdzięczne, ponieważ ciasto jest elastyczne i można do niego wkładać jakikolwiek farsz nam się podoba. Można robić pierogi na słodko, na słono, rybne, mięsne, serowe, z warzywami, z kapustą i grzybami, ... po prostu co chcecie i na co macie ochotę:) Można dodać

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania