Piękna, kolorowa i pełna witamin sałatka, pyszna o każdej porze dnia. Połaczenie buraczków z awokado nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda elegancko. Zamiast gotować buraki w wodzie polecam owinąć je w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Dzięki takiej obróbce zachowają więcej witamin i pozostaną jędrne oraz soczyste. Najlepiej upiec od razu większą ilość buraków, które
cool and mintyłyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków 1/4 łyżeczki chili w proszku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WARZYWA * 1 marchewka pokrojona w cienkie paseczki 1/2 małego pora pokrojonego w krążki 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paseczki 1/2 szklanki kiełków fasoli mung 30 g suszonych grzybków shiitake/ kilka godzin wcześniej namoczonych w wodzie i pokrojonych w paseczki
cool and mintySzybka i prosta. Smakuje każdemu. Podałam ją na opieczonych kromkach chleba i posypałam szczyptą chili oraz świeżą rukolą. Sprawdzi się na weekendowe śniadanie lub jako przekąska w porze lunchu. Jeśli nie posiadacie lub nie chcecie korzystać z malaksera, możecie rozgnieść odsączonego tuńczyka widelcem i wymieszać ze startym na tarce czosnkiem, drobno posiekanymi suszonymi pomidorami oraz serkiem. Przygotowana
cool and mintyzewnątrz, miękkie i aksamitne w środku. Łatwe i tanie w przygotowaniu. Z minimalnej ilości składników . Sprawdzą sie jako dodatek do mięs, ryb lub jako sycąca przekąska w porze lunchu. Mimo, że ciasto nie zawiera mąki jest zwarte i dobrze się formuje. Gęstość masy w dużym stopniu zależy od rodzaju użytych ziemniaków. Najlepsze będą mączyste, kleiste, o sypkim
cool and mintyoraz sosu winegret i kremu balsamico. Opcjonalnie także z posiekanymi orzeszkami np. włoskimi, piniowymi lub pistacjami. Sałatka będzie idealna jako dodatek do dań z grilla lub jako przekąska w porze lunchu. Wówczas koniecznie podajcie ją z dodatkiem opieczonej bagietki. SKŁADNIKI / 2 porcje 20 pomidorków cherry (200 g) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru pudru sól morska
cool and mintyChoć to zima sprzyja mocnym w smaku, wilgotnym i esencjonalnym ciastom ja piekę je również w inne pory roku. Tym razem moc czekoladowego ciasta przełamałam lekkimi sezonowymi owocami. Przepis na ciasto pochodzi z KUCHNI 03/2016. Szybkie ciasto czekoladowe podwójnie ciasto: 3 jajka 20 łyżek cukru 80 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kapieli wodnej 200 ml oleju 150 g mąki
Dzieje kuchennej Wiewiórymnóstwo nagrań prezentujących sposoby wykonywania joginistycznych układów – asan. Również w internecie bez trudu znajdziemy tego rodzaju filmy a nawet dość rozbudowane kursy. Na temat jogi napisano do tej pory również sporą ilość książek. Większość z tych dostępnych na naszym rynku wydawniczym to opracowania zagranicznych, bardzo często amerykańskich, autorów. Niemniej nie brakuje również opracowań traktujących o jodze, które byłyby owocem
Krzywa ProstaCzerwona porzeczka już dojrzała na krzaczkach, więc pora ją wykorzystywać. Lubię ją w wypiekach ponieważ przełamuje słodki smak. Dzisiaj pyszne muffinki z porzeczką i chrupiącą kruszonką. Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g cukru kokosowego ale-raj 2 duże jajka 170 ml oleju 200 g jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g migdałów w płatkach 1 szkl
Ala piecze i gotujemięsa mielonego powstaną nie tylko zwykłe mielone, proponuję teraz obiad pod chmurką –grillowane kabaczety, mimo tak niewielu składników są przepyszne. Podałam je z delikatnym sosem tzatziki… o tej porze roku szkoda czasu na długie gotowanie, a one szybko się robią i zawsze się udają. Polecam! Składniki: ½ kg mielonego mięsa z szynki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku
Wanilia i Kardamonbalsamicznego, pieprzu i soli sprawia, że danie jest niemalże idealne. Nie będę zachwalać, gdyż sam wygląd zachęca do jedzenia. Zdrowa i lekka sałatka, doskonale się u mnie sprawdza w porze kolacji. Proste połączenia są najsmaczniejsze. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 g sera mozzarella (2 kulki) 3 - 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka listków ze świeżej bazylii 1/3 szklanki oliwy
Kuchcik gotujeSerniczki a raczej deserki, są pyszne i sycące. Przygotowałam je ponieważ nie zawsze mam ochotę piec ciasto a serniczki na zimno sprawdzają się zawsze i o każdej porze roku. Polecam
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 2 udka z kurczaka 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 3 liście pora liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz mielony do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 3 średnie buraki 1-2 udka kurczaka włoszczyzna ( marchew, kawałek selera, pietruszka, kawałek pora, plaster białej kapusty ) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki białej lub czerwonej fasoli 2 ziemniaki, pokrojone liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 ml gęstej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki sól, pieprz , magi
Kulinarne Fantazje MarioliLato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki
Ostra na SłodkoZdrowe, syte śniadanie Składniki 5-6 liści jarmużu 6 jajek 1 mały por 6-8 plasterków szynki 2 pomidory sól, pieprz 2 łyżi masła Sposób przygotowania Z liści jarmużu wyciąć główny nerw … Czytaj dalej Omlet z jarmużem
czarrna od kuchni