Mus owocowy

Mus owocowy

Mus owocowy

Już niedługo zacznę wprowadzać Adasiowi "słoiczki", dlatego już teraz szykuję się do boju i przygotowuję własne musy owocowe. Przyjdzie pora także na warzywne. Składniki: 600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek 2 banany  1 duża marchewka (2 mniejsze) 30ml wody Sposób przygotowania: Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do rozgotowania. Dokładnie miksujemy, by owoce poł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.