pieczone ziemniaki z czosnkiem - 3731 przepisów (strona:115/249)

Yorkshire pudding z pieczarkami 147

mrożone i nafaszerowałam je pieczarkami,cebulką czerwoną oraz świeżym szpinakiem. Puddingi te sa bardzo popularne,używa się je zamiast ziemniaków do obiadu,do mięs.Można je podawać w formi s słonej ale również słodkiej. Same puddingi faszeruje się mrożone i piecze do 4 min w piekarniku 180,stopni. Smacznego(...)Opakowanie Mrożonych Yorkshire puddimg ok 12 sztuk  20 dag pieczarek 1 cebula czerwona  150 gram szpinaka świeżego   10 dag sera żółtego  1 ząbek czosnku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Pieczarki kroję drobno.  Cebulę również kroję drobno wraz z czosnkiem.  Na rozgrzanym oleju smażę cebulę wraz z czosnkiem.  Dodaję pieczarki i smażę na złoty kolor

Gotowanie Patki
Kwaśnica na żeberkach lub golonce- tradycyjna i najlepsza! 228

plasterki czosnek. Doprawić jedynie płaską łyżeczką soli. Całość gotować na wolnym ogniu około 40 minut aż mięso zmięknie. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, a następnie dodać warzywa po ok. 20 minutach od czasu gotowania wywaru. W międzyczasie obrać ziemniaki i je ugotować. Cebulę obrać, pokroić na pół i przypiec na piecu, po czym dodać

Calzonella.com
pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika... 171

ziemniaków 1 opakowanie, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, rozmaryn 3 łyżeczki, olej rzepakowy Rapso 1/4 szklanki, woda 3/4 szklanki nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować

W Mojej Kuchni Lubię
Flądra w idealnej panierce z boczku 143

smaku, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy Boczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać bułkę tartą, boczek, kilka łyżek oleju, przyprawy, sok z ćwiartki cytryny. Flądrę włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z ziemniakami i sałatą

Corner With Recipes
Pstrąg w szynce szwarcwaldzkiej z limonką i kolendrą 136

osuszyć. Czosnek wraz z kolendrą, solą i sokiem z limonki ugnieść w moździerzu. Część ziół włożyć do środka pstrąga razem z plastrami imbiru, pozostałą częścią nasmarować skórę. Rybę owinąć plastrami szynki, zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok 25-30 min. Podawać np. z młodymi ziemniakami i surówką

Jemy Pijemy
Kurczak pieczony z ziemniakami z piekarnika. Szybkie danie 2w1. 503

najpierw czosnkiem, potem wegetą i papryką ( można użyć każdej  ulubionej przyprawy do kurczaka ). Odstawiam. Ziemniaki obieram, dokładnie płukam, kroję w grubsze kawałki, osuszam papierowymi ręczniczkami. Przekładam do większego naczynia ( u mnie wysoki garnek ), polewam olejem, dodaje wszystkie przyprawy i dokładnie mieszam, najlepiej przy pomocy rąk :) Następnie kawałki kurczaka układam na dużej blaszce, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, do kurczaka

Kuchnia z widokiem na ogród
Bataty w imbirze z czosnkiem 173

ziemniaki - bardzo fajne jako dodatek do dania głównego lub przekąska. Jest to bardzo prosty przepis - z serii pokrój i włóż do piernika (; Zachęcam do spróbowania. Składniki (4 porcje - jako dodatek do dania głównego: 2  bataty 1 łyżeczka suszonego, sproszkowanego imbiru 4 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie ( 7 minut bez pieczenia

Pora na pora i pomidora
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA ZE SZPINAKIEM I FETĄ 266

praskę czosnek, gałkę muszkatołową, tymianek, troszkę soli, pieprz. Zamieszaj i odparuj wodę. Zdejmij z ognia. Na koniec dodaj pokruszoną fetę (100 g) i zalej całość roztrzepanymi w śmietance jajkami.  Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż połowę ziemniaków, na to wyłóż masę szpinakowo-serowo-jajeczną, pokrusz jeszcze trochę fety (50 g) po całości i ułóż pozostałe ziemniaki.  Zapiekankę piecz przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Kluski kładzione z dyni z pulpecikami w sosie warzywno - pieczarkowym 139

ziemniaków. Można je zrobić z dowolnymi dodatkami, szpinakiem, serem, brokułem, czy tak jak ja z dynią.Choć na dynię sezon się  dawno skończył, zapasy działkowe umożliwiają mi cieszenie się jej smakiem nawet teraz.  Składniki na kluski: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmiksowanej pieczonej dyni 2 jajka szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku * 2 ząbki czosnku

Gosia gotuje
PSTRĄG Z BATATAMI I MARTINI , COQ AU VIN , KREME BRULLE , TARTA CYTRYNOWA …. czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W AUBERGINE! 159

kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża sałatka z pomidorkami koktajlowymi. Przepyszne danie, z ktorym niestety, ale nie poradziłam sobie w całości, mimo, że smakowało – porcja dla głodnego ( duży plus! ) PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI(...)MARTINI podawany z salsą śmietanową z kolendrą Bardzo delikatny w smaku, świeży, upieczony w całości pstrąg ( doskonale wybrany, bo z dużą ilością ” mięsa ” ), z pietruszką, czosnkiem …. do tego pieczone bataty ( P. stwierdził, że smakują jak frytki! ) – pycha! Salsa śmietanowa z kolendrą niestety nam nie smakowała, ale ogólnie całe danie bardzo smaczne! ______________________________________________________________________________________________________ Z pełnymi brzuchami

Ostra na Słodko
Zapiekanka z łososiem 219

Właściwie to łososia lubię pod każdą postacią… jako samodzielne danie, ale także w tartach czy zapiekankach. Jest dobry na okazyjne/wyjątkowe kolacje a także na

UgotujmyTo.pl
C - Dwie pieczenie na jednym ogniu;) 268

pieczenie przy jednym ogniu;) Zapakowałam do piekarnika dwa dania: Kurczaka w ketchupie z pieczarką i papryką na  kolację i  kurczaka w zapiekance z cukinią, porem i ziemniakami dedykowanego na jutrzejszy obiad. Szczegóły poniżej: Kurczak w ketchupie z pieczarką i papryką Składniki: 1 szt filet z kurczaka , 10 dag pieczarki , 1 szt cebula dymka , 1 ząbek czosnek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 192

hamburgerów chcieliśmy zjeść pyszne pieczone frytki, było wiadomo, że będziemy odpalali piekarnik. Zawsze, gdy to robimy, zależy nam na jak najlepszym jego wykorzystaniu, by nie marnować energii elektrycznej. Sprawdzamy więc, które z innych dań na tydzień będzie wymagało pieczenia (często chodzi tylko o jakieś półprodukty do niego) i staramy się upiec „kilka pieczeni na jednym ogniu(...)razem z frytkami do burgerów do pieca wrzuciliśmy bataty, czyli słodkie ziemniaki, buraczki i brukselkę – potrzebne do sałatki 3xB. Ekonomiczne pieczenie warzyw jest bardzo proste, trzeba tylko wiedzieć, ile które powinny poleżeć w piecu i dorzucać je do środka w odpowiednim momencie – tak by finalnie wyciągnąć wszystkie razem. Tym razem jako pierwsze do nagrzanego na 180 stopni

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 176

hamburgerów chcieliśmy zjeść pyszne pieczone frytki, było wiadomo, że będziemy odpalali piekarnik. Zawsze, gdy to robimy, zależy nam na jak najlepszym jego wykorzystaniu, by nie marnować energii elektrycznej. Sprawdzamy więc, które z innych dań na tydzień będzie wymagało pieczenia (często chodzi tylko o jakieś półprodukty do niego) i staramy się upiec „kilka pieczeni na jednym ogniu(...)razem z frytkami do burgerów do pieca wrzuciliśmy bataty, czyli słodkie ziemniaki, buraczki i brukselkę – potrzebne do sałatki 3xB. Ekonomiczne pieczenie warzyw jest bardzo proste, trzeba tylko wiedzieć, ile które powinny poleżeć w piecu i dorzucać je do środka w odpowiednim momencie – tak by finalnie wyciągnąć wszystkie razem. Tym razem jako pierwsze do nagrzanego na 180 stopni

Niedzielny kucharz
Kurczak na czerwono 202

grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec pod przykryciem przez 50 minut, następnie odkryć kawałki kurczaka, zwiększyć temperaturę do 200 stopni i bez przykrycia piec przez kolejne 10 minut, aż skórka na każdym kawałku ładnie się przypiecze. Podawać ciepłe, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Kawałki kurczaka można także piec od razu po wymieszaniu ze składnikami marynaty(...)Nadmiar marynaty, pozostały w misce, można wylać na kurczaka ułożonego na blasze/w naczyniu żaroodpornym, wówczas powstanie dużo pysznego sosu (np. do polania ziemniaków), ale kurczak bardziej się udusi, niż upiecze. Ketchup powinien być wysokiej jakości, najlepiej pikantny. Czosnek granulowany można zastąpić świeżymi ząbkami czosnku, przeciśniętymi przez praskę. Przygotowany w ten sposób drób nie wymaga dużego nakładu pracy i składników. Źródło

Gospodyni Miejska