Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE

Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE

Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE

Październik miesiącem oszczędzania! Pamiętacie takie hasło? Pomyślałam, by nieco je odkurzyć i wykorzystać  w swojej październikowej kuchni ogłaszając akcję: TANIE GOTOWANIE! Ponieważ ekonomiczna kuchnia nie jest moją mocną stroną, potraktuję to jako kolejne wyzwanie na ten  miesiąc, zapraszając Was do wspólnego gotowania i dzielenia się pomysłami - jeśli publikujecie w blogosferze, możecie w komentarzach zamieścić link do Waszych "ekonomicznych" niemniej smacznych przepisów:) A moją pierwszą propozycję st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Autor

apetytnawiecej

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babka ziemniaczana, żeberka, mąka, ziemniaki, placki, cebula, ziemniak, placki ziemniaczane, filet z kurczaka, cukinia, boczek, pieczenie, kasza, kurczak, babki, jajko, szynka, czosnek, mięso, kurczak z boczkiem, kurczak z czosnkiem, placki ziemniaczane z kurczakiem, placki z kurczaka, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, placki z cukinii, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczony boczek

Inne przepisy z Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 1 października 2013 15:15:43

Oooo nie znałam takiej potrawy;-) , a że moja córa jest ziemniaczaro-mięsiara, to muszę wypróbować. Koniecznie! Edi.

Anonymous, 1 października 2013 20:13:09

wygląda smakowicie i fajny pomysł na akcję!

Inspirowane Smakiem, 1 października 2013 21:20:47

Moje smaki. Brzmi pysznie.

Karmel-itka., 1 października 2013 21:30:10

baardzo lubię! a że jestem z Pyrlandii, to już w ogóle!

Anonymous, 17 marca 2014 11:07:42

W moim domu, moich stronach rodzinnych takiej babki nie znano ale za to inną, tanią, co w czasach kryzysowych ma znaczenieskladniki na tę, którą jadalam i zrobię niebawem bo ożyły wspomnienia kubkom smakowym :) to: ( na blachę do piekarnika* ziemniaki tak ze 2-3 kg starte* kostka lub 2 twarogu półtłustego pokruszonego palcami* 3 jaja całe* 3-4 starte cebule* kilka ząbków utartego czosnku a nawet głowka najlepiej polskiego* sól, pieprz do smaku wszystko mieszamy odsączając wodę z ziemniakow i na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wlewamy całość. Powinno byc dosc wysoko, prawei po brzegi blachy.nie pamiętam ile trzeba piec ale pewnie ok. godziny.Zreszta zawsze mozna otworzyc piekarnik i sprawdzic.Jadamy z czym kto sobie zyczya więc same z tłuszczem, ze skwarkami boczkowymi, ze śmietaną...etc.Jako ciekawostkę powiem, ze pokrojone w kostkę i odsmażone nastepnego dnia są przewyborne. zycze smacznego.

Renata Fert, 17 marca 2014 19:33:08

Ooo, ciekawa propozycja - faktycznie warto wypróbować! Już czuję tą pachnącą i chrupiącą skórkę.... Mniam! Lubię kawałki cebuli w swoim "kuglu" więc i tu pewnie zamiast ścierać wybiorę wersję siekanej cebulki - dziękuję za poświęcony na komentarz czas i podzielenie się przepisem! Pozdrawiam:)