pieczone ziemniaki z czosnkiem - 3731 przepisów (strona:117/249)

Udźce kurczaka pieczone z ziemniakami i pieczarkami w majeranku 143

czosnkiem, ostrą papryką i solą. Polewamy 2 łyżkami oleju i odstawiamy do lodówki na godzinę (lub na noc). Umyte ziemniaki (nieobrane) nacinamy co parę milimetrów uważając aby nie przeciąć je w całości. Mięso, pieczarki i ziemniaki wykładamy na blachę. Ziemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy

Qchnia po prostu
Kurczak w marynacie kokosowej... 155

się znakomicie, jako szybki obiad. Wystarczy zaplanować sobie wcześniej dodatki, wyjać porcję mięsa z zamrażarki i usmażyć już rozmrożone. Nam smakowało z pieczonymi ziemniakami i gotowana kukurydza, ale myślę, że sprawdzi się wspaniale na przykład z ziemniakami pureé i sałatka...  Przepis ze strony  Today Food , z której pochodzi również  kurczak w marynacie prowensalskiej . Składniki: (spokojnie(...)porcje)   2 spore pojedyncze piersi z kurczaka 1/4 szklanki mleka kokosowego 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżka brazowego cukru 1 duży zabek czosnku,  zmielony , lub drobno posiekany 1 łyżka imbiru,  zmielonego , lub posiekanego drobniutko sól, do smaku   Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój na plastry. Składniki marynaty roztrzep w misce. Włóż mięso i dokładnie

Lejdi of the house
Babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków 384

czosnek granulowany. Lekko przestudzić całość. Do miski z przestudzonymi, rozgniecionymi ziemniakami dodać przesmażoną wędlinę z cebulką, jajko, starty ser i mąkę i zagnieść całość, łącząc wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem, tak aby całość miała wyraźny smak. Wyłożyć do podłużnej foremki wysmarowanej masłem i wysypanych bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem i piec

Ze smakiem bez glutenu
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 142

ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki z batata i cukinii. Pierwszy(...)robiłam takie cudo 😋 Składniki to cukinia, batat, kilka łyżek roztopionego masła, jajko i mąka. Warzywa ścieramy na tarce, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i formujemy placki. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. W trakcie pieczenia należy placki przewrócić na drugą stronę. Moje się trochę przypiekły, ale były pyszne. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka pomidorowa z tuńczykiem 131

czosnek drobno posiekać za pomocą ostrego noża. Dymkę również drobno pokroić. Wszystkie składniki dressingu przełożyć do niewielkiego słoiczka, szczelnie go zakręcić i dokładnie wymieszać. Pokrojone pomidory ułożyć w misce, dodać rozdrobnionego tuńczyka i polać dressingiem. Udekorować sałatkę liśćmi bazylii. Smacznego Zobacz również inne przepisy na sałatki warzywne: Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety Sałatka z młodych ziemniaków

Codziennik Kuchenny
Makrela i camembert z grilla 156

lodówki. Ziemniaki (ilość zależna jest od ilości porcji) obieramy, kroimy na plastry nieco grubsze niż jeden cm. Wrzucamy na 5 min do wrzątku. odcedzamy, i smarujemy oliwą wymieszaną z solą i pieprzem. Camembert zawijamy w folię aluminiową wkładając tam plasterki czosnku, skrapiamy oliwą i zawijamy szczelnie, można dodać ulubione przyprawy lub zielone zioła, no bazylię. Rozgrzewamy grill i pieczemy wszystkie

Gotowanie jest łatwe
pyszne pieczone ziemniaki spiralki w piekarniku... 170

czosnek granulowany 1 łyżeczka ziemniaki średniej wielkości dobrze wyszorować szczoteczką pod zimną wodą, wytrzeć do sucha w każdy wkłuć po środku wzdłuż grubszy patyk do szaszłyka, ostrym nożem zacząć nacinanie ziemniaka obracając go w paseczki dość cienkie, rozsunąć spiralkę ułożyć na blaszce, posmarować olejem olejem wymieszanym z przyprawami wstawić do zimnego piekarnika elektrycznego, nastawić na 220 C i piec około

W Mojej Kuchni Lubię
Euro 2016: zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa 116

pieprz. Czosnek siekamy i dodajemy do serka. Całość mieszamy. Zimne ziemniaki kroimy w plastry i układamy na dnie formy na tartę. Posypujemy ziołami prowansalskimi i oregano. Na warstwę ziemniaczaną nakładamy usmażoną cebulę. Na jednej połowie warstwy ziemniaczanej nakładamy pomidory z papryką, a na drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy

My Chcemy Jeść
Wegańska musaka 168

słodkich ziemniaków 300g bakłażanów 4 łyżki oliwy sól i pieprz 220g naturalnego tofu 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 120g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka syropu klonowego 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina 1 duża łyżka (ok.30 g) masła z nerkowców (lub migdałów) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 4 łyżki wody Piekarnik rozgrzej do 220°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Bataty

Roślinna - blog wegański
Kapuściana zapiekanka z mięsem 123

czosnkiem i musztardą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Ziemniaki obieramy. Paprykę kroimy w słupki. Dymki kroimy wzdłuż na pół. Ser kroimy na plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, na niej pulpety, dymki, ziemniaki, paprykę i ser. Całość zalewamy gorącym bulionem, zapiekamy pod przykryciem 45 min ( w zależności od wielkości ziemniaków można wydłużyć czas pieczenia

R'n'G Kitchen
Szparagi pieczone w pergaminie 205

Bardzo ciekawy sposób przygotowania i podania szparagów - szparagi pieczone w pergaminie. Danie bardzo proste i szybkie, do podania na co dzień i od święta. Możesz szparagi podać odpakowane lub w paczuszkach przewiązanych dekoracyjnym sznurkiem i ozdobione majowymi kwiatami. Szparagi ułożyłam na zielonych listkach czosnku niedźwiedziego i lubczyku. Dodatkowo do paczuszek zapakowałam po gałązce tymianku cytrynowego i masełko czosnkowe(...)zgrubiałe ogonki z czosnku nieźwiedziegio i lubczyku na 2 kawałkach pergaminu ułożyć listki czosnku niedźwiedziego i lubczyku. Na ziołach rozłożyć szparagi, gałązki tymianku oraz masełko czosnkowe. lub płatki zwykłego masła, następnie oprószyć solą i pieprzem. Pergamin zawinąć i boki założyć pod spód, lub związać boki na kształt cukierka. Zawinąć niezbyt ściśle, tak by był dostęp powietrza piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarkowe rolady z szynki 150

ząbek czosnku i dusimy pod przykryciem , na wolnym ogniu około 30-40 minut , aż będą kruchutkie i miękkie . W razie potrzeby podlewamy wodą , gdyby się okazało że zbyt odparowuje podczas duszenia . Powstały przy pieczeniu sos zagęszczamy mąką , rozprowadzoną w około 1/2 szklanki wody , gotujemy w nim około 5 minut roladki . Gotowe , danie smakuje doskonale z każdym dodatkiem , kaszą , ziemniakami

Ogrodnik w podróży
Słodkie ziemniaki z dipem orzechowo-paprykowym 143

pieczenie ziemniaków w piekarniku, aby uniknąć nadmiaru tłuszczu związanego z użyciem patelni, ale tym razem poszłam na kompromis, oszczędzając trochę czasu.  Składniki dla 2 osób: 1 duży batat (ok. 400g) 2 łyżki oleju ryżowego  2 łyżki nasion sezamu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól do smaku Sos paprykowo-orzechowy: 2 ząbki czosnku

Roślinna - blog wegański
Burgery wołowe z jalapeno i wasabi 176

łyżka chrzanu wasabi (opcjonalnie) sól morska do smaku czarny pieprz mielony  do smaku Olej roślinny bułki do hamburgerów - opcjonalnie przygotowanie Mieloną wołowinę wymieszać w misce z czosnkiem, cebulą, jalapeno, kminem, musztardą, doprawić płatkami papryki.   Uformować 6 niewielkich burgerów.  Zawinąć w folię spożywczą oddzielając poszczególne kotleciki folią, i wstawić na min godzinę do lodówki. Przed smażeniem posolić(...)popieprzyć. Smażyć na patelni lekko posmarowanej olejem.  Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 minut z każdej strony. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub np z pieczonymi ziemniakami (np takimi  ).  Smacznego

Stare Gary
Moc warzyw! 113

czosnku 1 por przyprawy prowansalskie, sól, pieprz Sposób przygotowania Umyte ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki i gotować ok 15 min w osolonej wodzie. Resztę warzyw również pokroić na mniejsze kawałki/plasterki i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na samym końcu dodać ziemniaki obsypane przyprawami prowansalskimi, doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Dać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec

pink envelope

Proponowane wyszukiwania