Wieprzowina z jablkami zapiekana pod ziemniaczana pierzynka z chrzanem

Wieprzowina z jablkami zapiekana pod ziemniaczana pierzynka z chrzanem

Wieprzowina z jablkami zapiekana pod ziemniaczana pierzynka z chrzanem

Jabłka i mięso? czemu nie!  To naprawdę smaczne połączenie. A do mięsa lekka jak chmurka ziemniaczana pierzynka...  Powiem Wam szczerze, że to jedno z najlepszych połączeń smakowych ostatniego czasu. Tą zapiekanką zajadały się moje dzieci a także ja i Małżon. Pomysł pochodzi z listopadowej KUCHNI. Wieprzowina z jabłkami zapiekana pod ziemniaczana pierzynką olej do smażenia 1 cebula, pokrojona w kostkę 500 g mielonej wieprzowiny szczypta płatków chili i mielonego kardamonu po 1 płaskiej łyżeczce ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mielone, mięso, pieczywo, wieprzowina, ziemniaki, chleb, zupa pomidorowa, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka ziemniaczana, mięsa pieczone, zapiekanka z mięsem , ziemniaki zapiekane, mięso mielone, jabłka pieczone, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, zapiekanka z ziemniakami, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, chleb mieszany, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.