Zupa z kopru włoskiego z cukinią

Zupa z kopru włoskiego z cukinią

Zupa z kopru włoskiego z cukinią

Nie wiedziałam, że z kopru włoskiego można zrobić taką pyszną zupę. Ma bardzo ciekawy, delikatny i lekko orzechowy smak. Fajnym dodatkiem okazały się prażone płatki migdałów oraz chipsy z boczku. Jeśli ktoś nie jadł to zachęcam do zrobienia tej zupy. Zupa podana na talerzu z kolekcji Ibiza -  Porcelana Bogucice. Składniki: 0,75 litra bulionu warzywnego 1 szkl mleka 1 koper włoski 1 mniejsza cukinia 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 0,5 cebuli 1 łyżka masła klarowanego Do smaku sól pieprz gałka muszkatołowa Ale-r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, zupa, warzywa, koper, krem, ciekawe przepisy, ziemniak, cukinia, ziemniaki, zupa krem, zupa warzywna, warzywa na patelnie, pieczony boczek, chipsy z ziemniakow, pieczone ziemniaki, masło orzechowe, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.