mięso mielone - 23354 przepisów (strona:799/1557)

Zapiekane drobiowe kotlety 134

suche i odrobinę chrupiące. Nie wyciekła z nich nawet odrobina tłuszczu. Nie miałam więc dylematu, co podać Gościom, a o tym jak smakowały niech świadczy fakt, że cała reszta mięs praktycznie została, a te zapiekanki rozeszły się w mig! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)polędwiczki, a następnie dzielimy kotleta wzdłuż na pół. Oprószamy solą oraz pieprzem i delikatnie rozbijamy. Jajko mieszamy z koncentratem pomidorowym, odrobiną soli oraz pieprzu. Płatki kukurydziane mielimy, ale niezbyt drobno. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w pomidorowym jajku i układamy na płatkach, tak by przykleiły się tylko z jednej strony, od spodu. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy startym

Kuchnia w czekoladzie
Szynka z karkówki i boczku z szynkowara i Konkurs 217

Oczywiście bez mięsa :) Moją szynkę przygotowałam z : 80 dag karkówki 40 dag boczku 20 g soli 2 g saletry peklowej małej płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego szczypty mielonego ziela(...)angielskiego 2 liści laurowych płaskiej łyżeczki suszonego rozmarynu 2 ząbków czosnku 70 ml letniej wody płaskiej łyżeczki żelatyny Przygotowanie : Świeże mięso karkówki kroimy w wąskie, cienkie plastry, które rozbijamy tłuczkiem i kroimy na kawałki ok.3 x 3 cm. Boczek mielimy Oba składniki łączymy w misce, mieszamy dodając wcześniej przyprawy tzn. sól, saletrę , pieprz i ziele, ugniatamy razem minimum

Proste Potrawy
Zrazy schabowe w serowym sosie 201

cheddar 2 czubate łyżki mielonych orzechów laskowych pęczek natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku mąka pszenna do obtoczenia 3 łyżki masła 1 szklanka bulionu rosołowego Sposób przygotowania: Mięso myjemy rozbijamy na cienkie płaty,solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku, wsypujemy mielone orzechy laskowe(...)dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę. Nadziewamy masą serową każdy płat mięsa,  zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w mące pszennej.  Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki z każdej strony, zalewamy gorącym bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy

Wanilia i Kardamon
Odwórcona metoda grillowania steków średnio-wysmażonych 150

metoda ta odwraca kolejność, i obejmuje najpierw przygotowanie mięsa w niskiej temperaturze a wykończenie go w bardzo wysokiej temperaturze. Przygotowując steka odwróconą metodą nie będziemy mieli wewnętrznego pierścienia, który będzie obrazował Nam stopień wysmażenia mięsa, zamiast tego będziemy mieć idealnie wysmażonego praktycznie całego steka z wyjątkiem zewnętrznej warstwy. Do przygotowania steków tą metodą będziemy potrzebować termometru do mięsa. Test palcami

naRuszcie
Odwórcona metoda grillowania steków średnio-wysmażonych 231

metoda ta odwraca kolejność, i obejmuje najpierw przygotowanie mięsa w niskiej temperaturze a wykończenie go w bardzo wysokiej temperaturze. Przygotowując steka odwróconą metodą nie będziemy mieli wewnętrznego pierścienia, który będzie obrazował Nam stopień wysmażenia mięsa, zamiast tego będziemy mieć idealnie wysmażonego praktycznie całego steka z wyjątkiem zewnętrznej warstwy. Do przygotowania steków tą metodą będziemy potrzebować termometru do mięsa. Test palcami

naRuszcie
Kasza gryczana i gulasz wołowy z imbirem i curry 169

laurowe, ziele angielskie 2 ząbki czosnku sól, pieprz,  papryka ostra, papryka słodka, curry,  2 łyżki oleju  ok. 1,5 litra wody Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić  solą, pieprzem, mieloną papryką, curry, startym na tarce i mbirem i drobno posiekanym czosnkiem. Ostawić na kilka minut by mięso się zamarynowało w tym czasie przygotowując pieczarki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
gulasz z indyka z kurkumą na ostro... 159

Składniki: mięso gulaszowe z indyka 1 kg, kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżka, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 średnie, masło klarowane 1 łyżka, woda 3 szklanki, śmietana 1 szklanka, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, koperek 1/2 pęczka mięso gulaszowe dobrze wymieszać z kurkumą, przyprawą Harrisa, kucharkiem dodać cząstki cebuli, schować

W Mojej Kuchni Lubię
pasztet domowy 194

nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych składników dodajemy jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, czosnek i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast

Miód i pieprz
Pasztet domowy 142

nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych składników dodajemy jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, czosnek i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast

Miód i pieprz
Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) 375

Jelita: Przygotowanie: Pojedynczą pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Udka obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie tłuste części, luzujemy z kości, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso wraz z czosnkiem i zielonym pieprzem mielimy w maszynce. Dodajemy 1 łyżkę soli, 1,5 łyżeczki pieprzu młotkowanego, inne przyprawy do smaku, ja dałam 3 łyżki majeranku. Mieszamy wszystko razem i zostawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Węgierska zupa gulaszowa 252

czasu, aby składniki oddały jej swój smak, a najlepiej smakuje drugiego dnia po podgrzaniu. Do przygotowania zupy użyłem: 500 gram mięsa wołowego, 500 gram ziemniaków, 500 gram czerwonej papryki, 2 cebul, 3 ząbków czosnku, 10 łyżeczek papryki mielonej słodkiej, 2 łyżeczek papryki mielonej ostrej, 2 łyżeczek kminku, 2 łyżeczek kurkumy, 1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu, 100 gram(...)czasie dodałem mięso i smażyłem przez kolejne 3 minuty, aby mięso lekko się zarumieniło. Kiedy mięso zrobiło się lekko zarumienione dodałem go garnka około 2,5 litra wody i 4 łyżki czerwonego octu winnego. Całość zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem i gotowałem na małym ogniu przez półtorej godziny, aby mięso stało się całkowicie miękkie

Wyprawy kulinarne
KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE 126

sztuki – Czosnek – 2 ząbki – Masło – 2-4 łyżki w zależności od ilości ziemniaków – Sól do smaku – Pieprz świeżo mielony do smaku – Pieprz cayenne do smaku – Sos Teriyaki – 1 łyżka – Sos sojowy jasny – 1 łyżka – Woda do podlania mięsa – około 300 – 400 ml – Oliwa do smażenia PRZEPIS: 1. Ziemniaki, obierz, umyj i ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. 2. Karkówkę(...)sztuki Czosnek – 2 ząbki Masło – 2-4 łyżki / w zależności od ilości ziemniaków / Sól do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Pieprz cayenne do smaku Sos Teriyaki – 1 łyżka Sos sojowy jasny – 1 łyżka Woda do podlania mięsa – około 300 – 400 ml Oliwa do smażenia Instructions Ziemniaki, obierz, umyj i ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Karkówkę dopraw solą

globuskulinarny
Szaszłyki z karkówką, boczkiem i warzywami 109

piekarnika idealne o każdej porze roku. Kleiste mięso z karkówki wieprzowej i kolorowe warzywa. Szaszłyki obiadowe. Składniki: 400 g karkówki wieprzowej 300 g boczku parzonego 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 cebule czerwone 1 cukinia 1 niewielki bakłażan 50 ml oleju rzepakowego 3 łyżki przyprawy bałkańskiej z trybulą Knorr sól i mielony(...)pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso karkówki pokrój w mniejszą kostkę. Przełóż do głębokiego naczynia i przygotuj marynatę. Karczek posyp przyprawą bałkańską i odrobiną soli, wlej olej rzepakowy i wymieszaj, tym samym oblepiając mięso marynatą. Naczynie przykryj przezroczystą folią spożywczą. Wstaw do lodówki na 3 godziny lub na całą noc. Dzięki temu mięso z karczku wieprzowego będzie soczyste, kleiste

ProstePesto.pl
Kotlety mielone mojej babci (zapiekane) 167

Kotlety mielone mojej babci to już legenda. Każdy z bliższej lub dalszej rodziny kiedyś miał okazję je próbować, a gdy już spróbował, na zawsze zapamiętał ten smak. Nawet ostatnio podczas przypadkowego spotkania na mieście pewien mój daleki krewny wspominał te kotlety, zachwycając się ich smakiem. Dla nas, wnuków, to również najlepsze kotlety pod słońcem. I nie jest(...)marudził, że tyle nie zje, bowiem po pierwszym kęsie już się chciało wołać o dokładkę:) Czym więc zasłużyły sobie na taką sławę? Otóż ich sekret to odpowiednie proporcje mięsa, kaszy manny oraz duszenie, a raczej zapiekanie kotletów w piekarniku, dzięki czemu były puchate i soczyste w środku. Pamiętam gdy podczas jakiejś imprezy babci powierzono usmażenie kotletów. Wszystko szło zgodnie

Obiad gotowy
Karkówka z szynkowaru 146

document.write(" "); Myjemy mięso i kroimy je na małe kawałki (jak na gulasz), po czym te chudsze i ładniejsze zostawiamy w misce, te poprzerastane tłuszczem zaś – mielimy bądź drobno szatkujemy, np. malakserem. Wszystkie składniki (mięso, wodę, żelatynę i przyprawy) wrzucamy do jednej miski i dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru, dociskamy sprężyną, zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki, by się

Proste-przepisy.pl