mięso mielone - 23354 przepisów (strona:796/1557)

Krokiety z mięsem 91

miękkie i elastyczne). Mięso kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka. Dodajemy do tego obrane i pokrojone w mniejsze kawałki marchewkę i pietruszkę, ziele i liście. Zalewamy to wszystko wodą i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. W międzyczasie cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na złoty kolor. Odcedzone mięso i warzywa, a także cebulę mielimy w maszynce (można

Kardamonovy
Krokiety z mięsem 101

liście. Zalewamy to wszystko wodą i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. W międzyczasie cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na złoty kolor. Odcedzone mięso i warzywa, a także cebulę mielimy w maszynce (można też użyć do tego rozdrabniarki - ja tak robię). Doprawiamy to porządnie solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz z mięsa i formujemy

Kardamonovy
Rolady myśliwskie z boczkiem 132

maggi Sposób przygotowania 1. - Z szynki odkroić 6 plastrów mięsa roztłuc tłuczkiem każdy plaster posolić posypać  pieprzem i posmarować 1 łyżeczką musztardy 2.   - R esztę mięsa zmielić przez maszynkę razem z cebula i czosnkiem dodać sól pieprz  utłuczoną w moździerzu kolendrę tymianek i 1 czubatą łyżkę grzybów mielonych  razem dobrze wymieszać  - Dać farsz(...)plastry mięsa zwinąć rolady boczek kroić jeden raz aby nie przeciąć do końca  i drugi plaster do końca Tak aby powstał po rozłożeniu duży płat boczku obłożyć każdą roladę  związać nitka  - Obsmażyć na oleju i mocnym ogniu aby się dobrze zrumieniły zalać rolady ciepłą wodą  dodać ziele angielskie liść laurowy resztę grzybów suszonych dusić pod przykryciem

W królestwie smaków Beaty
Pulpeciki z tajemniczą wkładką 287

sprawiła że całość była mięciutka i soczysta jak nigdy dotąd. Szczerze polecam! Było tego jak dla pułku wojska a ostatecznie nie było co mrozić Składniki na pulpety: 700 gram mielonej piersi drobiowej 1/2 niewielkiej cukinii 1 marchewka odrobina koperku 1 jajko ok 1/2 szklanki bułki tartej majeranek, curry, słodka papryka, sól, zioła prowansalskie 1,5 l bulionu Składniki(...)masła łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: 1.Mięso włożyć do sporej miski. Zetrzeć cukinię i marchewkę na najmniejszych oczkach i dodać do mięsa. Dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą. Całość dobrze wymieszać. Powinno to być konsystencji rzadszej niż kotlety mielone, do nakładania łyżką a nie formowania w rękach. 2. W garnku z szerokim spodem zagotować bulion. Do wrzątku łyżką

Mama z miasta
Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym 201

delikatne i pyszne. Polecam!   Składniki: 1 filet z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko przyprawa do kurczaka papryka mielona – ostra i słodka sól i pieprz 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę(...)grubości ok. 2 cm i obsypujemy przyprawą do kurczaka *** *** W miseczce mieszamy jogurt z jajkiem i delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki *** *** Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron

Blog z Apetytem
Pulpety indycze w sosie pieczarkowym 70

żółtko jajka 5 łyżek mąki 250 g pieczarek 50 g masła 1 łyżka lubczyku 2 łyżki słodkiej śmietany 18% Sól, pieprz     Przygotowanie:     Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę. Mielimy na średnich oczkach. Następnie mielimy drugi raz, na najmniejszych oczkach, z dodatkiem kilku kostek lodu. Masę, przy pomocy dłoni, napowietrzamy (oklepujemy) z dodatkiem soli, pieprzu i żółtka

R'n'G Kitchen
Polędwiczki w sosie gulaszowym 183

pietruszki olej do smażenia Mięso umyć, pokroić w grube plastry i rozbić przegubem dłoni. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać wrzątkiem kilka centymetrów nad mięsem, dodać suszone grzyby, cały kminek, listki i ziele, dusić do miękkości. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić na oleju, który został ze smażenia mięsa. Dodać do gotującego mięsa. Czosnek zmiażdżyć i dodać(...)garnka. Pieczarki oczyścić i pokroić w grube plastry, obsmażyć do odparowania wody, dorzucić do mięsa. Następnie umyć paprykę, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i gdy mięso będzie już prawie zupełnie miękkie dołożyć do mięsa i pieczarek. Pod koniec przyprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem i słodką papryką. Dodać koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. W garnuszku wymieszać mąkę

Czerwień i błękit
KURCZAK MCNUGGETS, WERSJA II 279

jaki przygotowuje się ten jakże lubiany przez dzieci przysmak, nigdy więcej już go nie kupię. Zawsze myślałam iż to jedyne danie, którego można być pewnym, że zawiera czyste mięso, jakże się myliłam, to zwykła papka MOM, odkażona, zabarwiona, z aromatami, sama chemia... Przygotowanie takich kotlecików w domu zajmuje naprawdę bardzo niewiele czasu, dosłownie chwila a radość dzieci bezcenna(...)pokręteł młynka) - olej kokosowy bezzapachowy lub inny tłuszcz do smażenia Piersi umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym, pokroić na średnie (niezbyt grube) kawałki. Grubsze kawałki przecinam na połowy. Mięso włożyć do miski, obsypać solą, świeżo mielonym pieprzem i mielonym czosnkiem, dokładnie przemieszać i odstawić na conajmniej 10 minut. Przygotowować sobie trzy miseczki: Do pierwszej wsypujemy mąkę kukurydzianą, Do drugiej wbijamy

Smaczne Zdrowe
Pomysły na przystawki na imprezę – tradycyjne polskie przepisy! 232

kilogram polędwicy wołowej surowej, 6 żółtek, 1/2 szklanki oliwy, 3 łyżeczki sosu sojowego, 2 cebule, 5-6 ogórków konserwowych, sól, pieprz, papryka mielona. Przygotowanie: Polędwicę myjemy i suszymy, a następnie mielimy lub siekamy na drobno. Do mięsa dodajemy przyprawy. Następnie wlewamy po łyżce oliwy i sosu sojowego. Odstawiamy na około 20 minut do lodówki. W międzyczasie kroimy na drobno

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
pasztet drobiowo-wieprzowy z orzechami... 193

laurowe, kucharka, gotowałam od zasyczenia pary 40 minut, szybkowar otworzyłam jak sam spuścił ciśnienie wystudzoną włoszczyznę, cebulę, obrane mięso z golonek i biodrówki zmielić w maszynce do mięsa na sitku drobne oczka do mięsa dodać posiekaną natkę pietruszki, żółtka, pieprz mielony, paprykę słodką, utarty w moździerzu czosnek z kolendrą, wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę dodać ubitą(...)sztywno pianę z białek, wsypać zmielone orzechy włoskie i delikatnie ręką wszystko połączyć forma 25x23 cm, wysm,arowana tłuszczem i posypana tartą bułką - do blaszki włożyć mięso, dłonią przyklepać do dna aby nie było powietrza, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góras/dół, piec około 60 minut, pasztet po wyjęciu z piekarnika dobrze wystudzić - pasztet jest pyszny, syty, aromatyczny

W Mojej Kuchni Lubię
PIECZONE KAWAŁKI KURCZAKA Z POREM W SOSIE POMIDOROWYM 105

obiad nie był nudny a rodzina zjadła ze smakiem. Dziś postawiłam na kawałki mięsa z kurczaka pieczone w sosie pomidorowym z dodatkiem świeżego pora. Mięso wyszło przepyszne, soczyste i aromatyczne. Do tego były ziemniaczki posypane świeżym koperkiem, które można tez polać sosem z pieczonego mięsa. Polecam Wam, obiad jest łatwy i szybki w przygotowaniu.  Jeśli podoba Ci się film(...)łyżeczka soli+ sól do posypania mięsa * 1 łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka papryki słodkiej (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego * kawałek pora (zielona część) Wykonanie: Kawałki mięsa posypać z obu stron solą i przyprawą do kurczaka. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Por pokroić w plasterki, posypać na wierzch na mięso. W misce wymieszać passatę

Zrób to smacznie
DANIE JEDNOGARNKOWE Z WIEPRZOWINĄ I WARZYWAMI 332

lubię takie swojskie jadło :D Bardzo proste, jednogarnkowe danie, tzw. Eintopf, które smakuje wybornie przy minimalnym nakładzie pracy. Soczyste i mięciutkie mięso, w tym wypadku szynka, i kilka prostych warzyw, takich jak ziemniaki, marchewka, cebula, kapusta i czosnek.   Gulasz przyprawiłam tymiankiem i wędzoną papryką (do kupienia w każdym większym markecie na dziale z przyprawami), tak jak moje jesienne Leczo(...)wrzuć do garnka mięso pokrojone w większą kostkę (około 2,5 x 2,5 cm) i doprawione solą, pieprzem i 1 łyżeczką słodkiej mielonej papryki. Zwiększ ogień pod garnkiem i przesmaż mięso przez kilka minut, aż zetnie się całe z wierzchu (mieszając co jakiś czas). Gdy mięso się zetnie, wymieszaj je z cebulą i wlej wodę oraz dodaj pokrojoną

Słodko-Słony Świat Ilony
Makowiec japoński 78

garść rodzynek łyżka skórki pomarańczowej   Mak zalewamy gorącym mlekiem i gotujemy do momentu aż wchłonie całe mleko (dzięki temu nie będzie trzeba go odcedzać :)), a następnie mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Miękkie masło ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku, a następnie mak, miód, mąkę, kaszę, jabłka i proszek

Cynamonowe szczęście
Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami 64

kroimy w talarki, a następnie podsmażamy. Do grzybów przekładamy kapustę. Całość doprawiamy majerankiem, kminkiem oraz solą i pieprzem – do smaku. W kolejnym kroku nasz farsz mielimy przy użyciu maszynki do mięsa (ważne jest aby kapusta była dobrze odciśnięta). 3. Ciasto francuskie rozwijamy. Podsypujemy mąką i delikatnie rozwałkowujemy. Płat ciasta francuskiego przekrawamy na pół wzdłuż, otrzymując w ten sposób

Gotuj z Prezesem