mięso mielone - 22854 przepisów (strona:803/1524)

Schab duszony w sosie cebulowo-maślanym 121

coraz bardziej, to ostatnio naszła mnie chęć na schab w sosie. Na początku myślałam o bitkach, ale i bez zbijania mięsa można zrobić kruche i pyszne kotleciki. Ważne, żeby mięso obsmażać krótko, aby nie wyschło, bo wtedy będzie nieapetyczne. Sos zrobiłam w dwóch wersjach: połowę ze słodką śmietanką, a połowę bez. Obie wersje są naprawdę smaczne. Przepis na schab duszony(...)porcji: 750 g schabu bez kości 2 większe cebule (ok. 200 g) 3-4 łyżki oleju 50 g masła sól i świeżo mielony pieprz do smaku mąką do oprószenia mięsa 250-300 ml wody opcjonalnie 150 g słodkiej śmietany 30-36% Jak zrobić schab w sosie cebulowo-maślanym - krok po kroku Cebule obrać i pokroić w piórka, czyli najpierw

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety mielone zapiekane w piekarniku 135

Znudziły się Wam tradycyjne mielone? Jeśli tak, to z przyjemnością oddaję w Wasze ręce przepis na kotlety, faszerowane pieczarkami i serem, a następnie zapiekane w piekarniku. Sprawdzą się na obiad w dzień powszedni, jak i na niedzielę. Roboty przy nich nie ma wiele, więc i narzekać nie powinniście, że trudne, drogie czy też skomplikowane :) Normal 0 21 false(...)Składniki na ok 8 sztuk:   500g mielonej szynki lub łopatki 6 pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 1 gałązka tymianku 2 łyżki bułki tartej Sól, pieprz 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Połowę przekładamy do mięsa, a do drugiej połowy wkrawamy pieczarki, delikatnie solimy, dodajemy listki tymianku oraz

Kuchnia w czekoladzie
Schab z pietruszką i pesto z rukoli 120

drugim poziomie jednocześnie z mięsem piekłam ziemniaczki. Pokroiłam je na kawałki, obtoczyłam w oliwie wymieszanej z solą, pieprzem, słodką  papryką i mielonym czosnkiem. Pesto: Wszystkie składniki zmiksować. I nałożyć na gotowe mięso

Moja Galeria Smaku
Zapiekane żeberka w kawałkach 129

mięsnego - opcjonalnie, ja miałam - chodzi o podlanie mięsa po ok. godzinie pieczenia 1 cebula 3 małe ząbki czosnku (lub 2 większe) 1 łyżeczka słodkiej, mielonej, papryki 1-2 łyżeczki przyprawy do gyrosa pieprz sól Mięso myjemy, kroimy w kawałki w taki sposób, aby jeden kawałek miał jedną kość. Część mięsa bez kości kroimy po prostu w grubsze plastry Pokrojone

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tatar 219

Potrawa bardzo prosta i nieziemsko smaczna. Dobór mięsa jest dowolny, ważne by była to surowa wołowina ;) Można kupić kawałek łopatki i zmielić, można użyć mielonego wołowego ze sklepu, czy też w ostateczności nawet gotowego mięsa nazywanego tatarem, choć wiadomo, że tracimy wtedy na jakości. Bogatsi używają polędwicy wołowej ;) Składniki: - 200 g mięsa wołowego - 1 cebula - 2 ogórki konserwowe

Kulinarne zapędy Kokosa
Boeuf Strogonow 125

Mięso umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien w plastry o grubości około 1/2 cm. Każdy plaster pokrój na paski i szerokości około 1 cm.  2. Cebulę pokrój w cienkie półplasterki, ogórki kiszone w paski, a umyte i oczyszczone pieczarki w plasterki.  3. Na patelni rozgrzej połowę oleju i podsmaż mięso na bardzo silnym ogniu mięso. Często mieszając(...)całe mięso w cienkiej warstwie, podsmażaj mięso w dwóch - trzech partiach, gdyż inaczej wydzieli sok i mięso się nie zrumieni się. Obsmażone mięso przełóż do garnka lub misy wolnowaru. Opłucz patelnię niewielką ilością przegotowanej wody i wlej ją do mięsa. 4. Na patelni rozgrzej pozostały olej i podsmaż cebule. Kiedy się zrumieni przełóż ją do mięsa, a na patelnię wrzuć

Cztery Fajery
Domowe hamburgery. 151

najważniejsze jest mięso, a to przygotowałam sama. Kupiłam polędwicę wołową w całości i sama zmieliłam. No dobra, mąż zmielił :) W każdym bądź razie, najlepiej kupić mięso w całości i zmielić samemu. Kupne mielone,to już nie to samo. Muszę jeszcze pokombinować z bułkami. Jak będę miała już sprawdzony, dobry przepis, to na pewno Was poinformuję :) Podaję składniki(...)sól, pieprz olej do smażenia 4 bułki do hamburgerów 4 plasterki sera żółtego pomidor ogórek kiszony kilka liści sałaty czerwona cebula keczup majonez Dodatkowo: 4 duże wykałaczki (niekoniecznie) Wykonanie: Mięso zmielić. Przyprawić solą i pieprzem. Szybko wymieszać dłonią. Uformować 4 kotlety wielkości bułki.  Smażyć na patelni (najlepiej grillowej) po 4-5 minut z każdej strony. Po przełożeniu mięsa

Agusiowe smakołyki
Szybka kolacja po meksykańsku 92

chipsy, intensywny w smaku cheddar i sos taco…Kuchnia meksykańska w całej gali. Moje dzieci uwielbiają tacos , więc przy piątku przyrządziłam proste tacos z mielonej wołowiny. Nie powiem, że się napracowałam. Oprócz mięsa kupiłam gotowy sos i przyprawę taco. Czasami przyrządzam coś na szybkiego i wtedy sięgam po gotowce. Zdarza mi się to rzadko, bo jestem za cooking(...)meksykańska 4 porcje Składniki: 500 g mielonej wołowiny 1 opakowanie przyprawy taco 1 słoiczek sosu taco mała paczka kukurydzianych chipsów 1 awokado pęczek kolendry 1 łyżka masła Sos czosnkowy 1 czosnek solo, pieczony 100 g creme fraiche lub kwaśnej śmietany, gęstej 50 g majonezu sól do smaku Rozpuść masło na patelni. Włóż mięso, posyp taco przyprawą i smaż

codojedzenia
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 482

bulwa kopru włoskiego pęczek rzodkiewek 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oliwy  sól, pieprz 500 g piersi z kurczaka (2 pojedyncze piersi) oliwa sól, pieprz 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 50 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka musztardy diżońskiej 100 g śmietany śmietany 18% 50 g startego żółtego sera (najlepiej o wyraźniejszym smaku) 1 łyżeczka bułki tartej(...)pieprzem.  Piersi z kurczaka oczyść, każdą przekrój na pół, aby uzyskać 4 kawałki. Lekko je rozbij. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej mięso na złoto. Dopraw solą, pieprzem i mieloną słodką papryką z obu stron, następnie smaż na małym ogniu pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Gdy kurczak się smaży, odcedź warzywa

Chilli Czosnek i Oliwa
Befsztyk tatarski w najlepszym wydaniu. Jak zrobić tatara? PRZEPIS 168

pierwszym miejscu stawiając świeżość dwóch głównych składników, a więc mięsa i jajka. Tylko wówczas jest naprawdę dobry. Wokół tatara powstało wiele legend. Jedna z nich mówi, iż danie to zawdzięcza swoją nazwę tatarskim jeźdźcom, którzy wkładali pod siodło płaty surowego mięsa i jedli je po wielu dniach takiego “mielenia”. Faktem jest jednak, iż befsztyki z surowej wołowiny

Kulinarna Polska
Rolady wieprzowe-2 150

wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.)  przyprawa do wieprzowiny ketchup  sól, pieprz FARSZ(...)około 10 dag. szynki wędzonej 1 mała cebula czerwona 7-8 małych korniszonów w zalewie pomidorowej (myślę, że ogórki konserwowe też będą ok) WYKONANIE: składniki farszu mielimy na dużych oczkach, wszystko razem mieszamy, mięso posypujemy przyprawami, smarujemy ketchupem, nakładamy farsz, zamykamy wykałaczką i smażymy do miękkości

Kuchnia Beaty
Aromatyczna zupa grzybowa 149

najbliższych dniach nie będziemy mieli zbyt dużo czasu na gotowanie. Taka zupa to pełnowartościowy obiad dzięki temu, że dodamy do niej solidną porcję mięsa z indyka, na którym przygotujemy bulion. Składniki: - szyja z indyka - marchewka - pietruszka - spora cebula - 2 ząbki czosnku - 5 ziemniaków - małe opakowanie śmietany 12% - natka pietruszki - sól, pieprz czarny mielony, maggi, 3 liście laurowe, 4 ziarenka(...)grzyby. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok godzinę.  Gdy mięso z indyka jest już miękkie wyjąć szyję, a do garnka włożyć pokrojone w dużą kostkę ziemniaki.  Obrać szyję z mięsa i również włożyć do garnka. Gdy ziemniaki będą jeszcze lekko twarde dodać śmietanę, sól, pieprz mielony i maggi. Gotować jeszcze chwilę do pożądanej miękkości ziemniaków

Cook&Love
Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 155

swoje ulubione. Do tej listy dodam nietypowe – błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową . Aby było jeszcze ciekawiej będą zawinięte w liście sałaty rzymskiej . Składniki: - 500 g ugotowanego mięsa z rosołu już bez skóry i kości (dałam z udek) - 2 i ½ szklanki ugotowanej czarnej komosy ryżowej (quinoa) - 1 cebula - garść posiekanego szczypioru - garść posiekanej natki pietruszki - kilka posiekanych listków świeżej(...)łyżeczka musztardy sarepskiej - 2 łyżki oleju sezamowego - 250 g serka mascarpone - 1 łyżeczka czarnuszki - 1 łyżeczka suszonego estragonu - różowa sól himalajska (do smaku) - pieprz czarny mielony (do smaku) - liście sałaty rzymskiej (dużej) Mięso z kurczaka drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekane (kolejność dowolna) – cebulę, szczypior, natkę pietruszki, miętę oraz startą na tarce jarzynowej marchew – mieszamy. Dodajemy czarnuszkę

mojewypiekiinietylko
Gołąbki z wołowiną i suszonymi grzybami 127

łatwo oddzielić liście od łodygi. Włoska kapusta jest bardzo delikatna w smaku, za którym po prostu przepadam. Na nadzienie do gołąbków wykorzystuję różne mięso. Przyrządzam nawet gołąbki z rybą . Tym razem skusiłam się na mieloną wołowinę. Gołąbków przyrządziłam pełny garnek. Mój syn Jonas, miłośnik gołąbków będzie je pewnie jeść przez cały dzień he, he… Poniżej znajdziecie przepis(...)skorzystać z tego przepisu na gołąbki z czarnej kapusty. Gołąbki z wołowiną 20 gołąbków Składniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki masła 2 opakowania mieszanki ryżowej 800 ml bulionu z mięsa lub warzyw 2 łyżki natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sos grzybowy 200 g brązowych pieczarek 50 g masła 2 łyżki

codojedzenia
Weekend z grillem #2 162

bardziej, że smak takiej kiełbasy jest naprawdę, delikatnie mówiąc, inny niż takiej ze sklepu. My właśnie postanowiliśmy zrobić trochę takiej kiełbasy właśnie z okazji tytułowego Weekendu z grillem. Żebyście mieli przepis i ewentualnie też skorzystali. Dla tych co nie wiedzą: w tym weekendowym cyklu robimy wszystko co potrzeba na grilla, czyli jakieś mięsiwo, pieczywo i coś w stylu sałatki. Jeden(...)niestety nie znajduję. Ale nic to, ja tam swoją pracę lubię :) DOMOWA KIEŁBASA GRILLOWA 50% chudego mięsa wieprzowego 50% pachwiny wieprzowej (czyli tłustsze mięso) przyprawy i dodatki (na 1 kg masy mięsnej): 3 ząbki czosnku 20 g soli kuchennej 2 g białego mielonego pieprzu 0,25 g gałki muszkatołowej 0,5 g majeranku Z mięsa usuwamy wszelkie ścięgna, chrząstki

Marder&Marder Manufacture