mięso mielone - 23354 przepisów (strona:805/1557)

Glazurowane pulpety z kurczaka i kaszy z ryżem 95

imbiru, który występuje zarówno w składnikach mięsnych kulek jak i sosu. Ściślej mówiąc nasze glazurowane pulpety to mięsno-warzywne kulki, bo zrobione są one w mielonego kurczaka i pęczaku. Tak jest, łączenie mięsa z kaszą jest naszym hobby i zupełnie weszło nam już w nawyk. Dlaczego? Pisaliśmy już o tym sto razy, powtórzymy raz jeszcze, bo warto do takiej(...)Jeśli napisana z pasją wyliczanka cię nie przekonuje, zrób glazurowane pulpety w tradycyjny sposób: dodaj do mięsa kilka łyżek tartej bułki, jajko i dobrze wymieszaj. Dalej postępuj tak jak w przepisie. Glazurowane pulpety zrobiliśmy inspirując się przepisem z serwisu Tasteofhome.com Składniki: 200 g mielonego kurczaka 1 szklanka ugotowanego pęczaku ½ małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka tartego imbiru ½ szklanki

Niedzielny kucharz
Gulasz z szynki wieprzowej 269

liść laurowy4 ziarenka ziela angielskiegopieprz, sólsłodka mielona paprykachilli1 płaska łyżeczka cukruodrobina olejuzioła prowansalskie1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania:1. Mięso umyć, pokroić w kostkę.  Do mięsa dodać 1 łyżeczkę soli, 1 płaską łyżeczkę pieprzu, odrobinę chilli i mielonej słodkiej papryki. Całość wymieszać i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.2. Cebule obrać i posiekać w grubszą kostkę(...)patelni dobrze rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć mocno z każdej strony. Dodać pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy, dusić do momentu, aż cebula się zarumieni. Dodać 2 szklanki ciepłej wody i trochę soli, gotować ok. 60 minut.4. Gdy mięso będzie miękkie doprawić do smaku ziołami i ewentualnie dodać jeszcze pieprzu lub soli. Na koniec dodać cukru i chwilkę

Kuchnia domowa Ani
Wędlina drobiowa z praski - z udek i piersi kurczaka, z kolendrą 101

polecam - delikatny drób, aromatyczna kolendra to duet doskonały. Składniki: piersi drobiowe 40% (np. 400 g) mięso z ud kurczaka 60% (np. 600 g) 18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo na 1 kg mięsa: 2 g pieprzu białego 2 g czosnku świeżego 1,5 g kolendry mielonej 3 g kolendry liściastej suszonej 10% wody Przygotowanie: Mięso z piersi kurczaka oczyścić

Kocham..lubię..gotuję..
Pulpeciki ze schabu z warzywami 113

czubatą łyżeczkę tahiny – 2 łyżeczki płatków drożdżowych – 2 jajka – sól, pieprz, curry, tymianek, kminek – opcjonalnie mąka gdy konsystencja byłaby ciut rzadka Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w robocie kuchennym. Cukinię i marchew ucieramy na drobnych oczkach (ja wykorzystałam do tego celu robota kuchennego). Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Soczewicę

Szybko Tanio Smacznie
Mięso w sosie musztardowym 134

przez praskę. Mięso staram się marynować dzień przed jego obróbką termiczną. Przez 24 godziny marynata wnika tylko na milimetr w głąb mięsa. Powinniśmy marynować mięso przez około pięć dni, żeby marynata naprawdę intensywnie w nie wniknęła. Dobrze zamarynowane mięso, dzięki powłoce tłuszczu, nie będzie miało dostępu do wody i powietrza, które odpowiadają za psucie się produktu. Mięso w marynacie odpoczywa(...)pieczeniam mięso osuszyć z ziół oraz przypraw, które pozostawione, spalą się. Zalewając marynatą mięso, należy zwróć uwagę, aby całkowicie je przykryć. Jeśli mięso posiada skórkę, warto ją przekłuć, by marynata mogła dostać się do jego wnętrza. Sos musztardowy Nie operuję przepisem na mięso w sosie musztardowym. Zwyczajnie smażę mięso, doprawiam ulubionymi ziołami i przyprawami, najczęściej majerankiem i mieloną kolendrą

Kucharzyca
Gulasz wołowy z kociołka 77

łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru (lub więcej, do smaku) pieprz sól olej rzepakowy (przepis na około 8 porcji)   Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do niego paprykę, rozdrobniony czosnek i świeżo mielony pieprz, odstawiamy na minimum godzinę. Do rozgrzanego kociołka wlewamy olej, wrzucamy pokrojone w plasterki seler, marchewki, pietruszkę i pokrojone w kostkę cebule. Smażymy(...)minuty. Dorzucamy do tego zamarynowane mięso (polecam dodawać partiami, żeby nie zaczęło się gotować, w końcu ma się usmażyć), smażymy 5 minut na mocnym ogniu. Po tym czasie dolewamy wodę, wino, dodajemy liście laurowe, tymianek, cukier, grzyby, kociołek zamykamy i pieczemy na wolnym ogniu około dwóch godzin, do miękkości mięsa. Pamiętajcie o częstym mieszaniu mięsa. Pod koniec pieczenia doprawiamy gulasz

Kardamonovy
delikatna galaretka z piersi kurczaka... 156

mały, woda 1,5 litra, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 3,5 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka piersi tylko zagotować w małej ilości wody i wodę wylać, piersi opłukać, zalać świeżą wodą 1,5 litra dodać obrane warzywa, kucharka i gotować do miękkości mięsa i marchewki(...)mniejszym ogniu piersi pokroić drobno z marchewką i włożyć do foremki, naczynia do gorącego czystego wywaru dać żelatynę i dokładnie mieszając rozpuścić, dodać pieprz mielony, natkę pietruszki posiekaną i wlać wywar do mięsa delikatnie zamieszać i wystudzone schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka jest delikatna, dietetyczna i smaczna...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KIEŁBASA SŁOIKOWA, DOMOWA MIELONKA 7283

zawartość takiego słoika nam się nie zepsuje. Można także gotować jednego dnia 3h, ja jednak preferuję ten pierwszy sposób.Taka mielonka to smak naszego dzieciństwa. :-)Składniki:- 2 kg mięsa z łopatki- 1kg karkówki- 0,5kg surowego, chudego podgardla (można zastąpić boczkiem)- 0,5kg surowego boczku- 3 lekko kopiaste łyżeczki czarnego pieprzu- 3 łyżki soli morskiej (u mnie himalajska(...)aromatycznego majeranku- ok.350ml zimnej wody (dolewamy stopniowo)- jelita lub słoikiMięso umyć, zmielić na grubych (łopatkę i karkówkę) i średnich (boczek i podgardle) oczkach maszynki do mielenia (użyłam 10 i 6). Do miski z mięsem wsypać roztarty w dłoniach majeranek, dodać sól, pieprz , zmiażdżone ząbki czosnku i stopniowo dolewając wodę wyrabiać (ok.15 minut). Więcej szczegółów odnośnie przygotowania znajdziecie tutaj

Smaczne Zdrowe
Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą 90

kiszoną kapustą i mięsem kaczki zamroziliśmy lekko obgotowane, więc w świąteczny dzień podsmażymy je na kaczym tłuszczu i ze smakiem zjemy, ciesząc się dniem bez gotowania. Udostępnij Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą – składniki Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej 80 g masła 200 ml gorącej wody 1 / 2 łyżeczki soli Nadzienie: • Mięso z kaczki: 4 nogi(...)Nadzienie: • Mięso z kaczki: Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka. Nogi z kaczki umyć, dołożyć do warzyw. Dorzucić liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca, kolorowy pieprz, wsypać łyżeczkę soli, wlać tyle wody, aby mięso było przykryte. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod lekko uchyloną przykrywką 2 1 / 2 godziny. Mięso wyjąć

niecodziennikpary
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 115

papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy) 2 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej lub ostrej - jaką lubicie) 2 łyżeczki ziaren różowego pieprzu - lekko rozgniecione 1 szklanka czerwonego wina(...)oliwek 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku w łupinach 2 cytryny sól morska i pieprz do smaku   PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy polędwicę do zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około

Moja Książka Kucharska
domowe wędliny parzone 35040

majeranku, 1 łyżka ziół prowansalskich, 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela, 5 ziaren jałowca, główka czosnku  Sole i cukier łączymy razem, przyprawy ziarniste i liść mielimy, a potem dodajemy do pozostałych. Mięso posypujemy solą z cukrem, potem wcieramy pozostałe przyprawy i czosnek. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 48-60 h,  Co 12 h wylewamy wodę z naczyń

chleba naszego
Zupa gulaszowa z szynką i kluseczkami 100

łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z niewielką ilością oleju. Szynkę odsmażyć, a po czasie dodać posiekaną cebulę i dowolnie pokrojoną marchewkę. Dusić jeszcze chwilę. Mięso przełożyć do większego garnka, zalać gorącą wodą nieco ponad mięso i dodaję liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, adżikę, 1 łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i 1/2 łyżeczki(...)ostrej papryki. Całość gotować na wolnym w ogniu, w razie potrzeby uzupełnić wodę. 2. Kiedy mięso już jest miękkawe, dodać pokrojone pieczarki, a paprykę dopiero pod koniec gotowania, by się całkowicie nie rozpadła. 3. Zrobić kluseczki. Składniki zagnieść, uformować cienki wałeczek i pociąć kluseczki o długości 1-1,5 cm. Ugotować w osolonym wrzątku i dodać przed końcowym doprawieniem

Kuchnia domowa Ani
Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 187

mała cukinia 200 g ryżu 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, skropić oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również umyć i pokroić(...)ryż do garnka, zalać koncentratem bulionu drobiowego, dodać suszone grzyby i gotować, aż ryż nie będzie twardy. W razie potrzeby dolać wody. Ugotowany ryż przełożyć do mięsa i warzyw, wymieszać i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Uwagi: Grzyby leśne można również zastąpić pieczarkami. #krakus, #smacznieiszybko

Passions hobbies life
Danie Mięsne z Patelni i idealne prezenty na Święta 187

MOŻESZ ZAMÓWIĆ  Tanieagd  A Teraz zapraszam na Mięsne Danie z Patelni  SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: -   0.5 Kg Karkówki - przyprawy do mięsa:  sól,pieprz,  1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka vegety 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej - 3 Łodygi Selera   - 1 Por   -1 Cebula   -2 Ząbki czosnku(...)łyżki przecieru pomidorowego   - przyprawy do dania: sól i pieprz do smaku  2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki - 2 łyżki oleju rzepakowego        PRZYGOTOWANIE:   Mięso myję a następnie dokładnie nacieram przyprawami.   Mięso wkładam do worka do pieczenia, zamykam i piekę ok 70 min w 180 stopniach.    Upieczone mięso dokładnie "rozrywam" na małe

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania