mięso mielone - 22854 przepisów (strona:797/1524)

Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152) 372

skwarek. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu mięsa wrzucamy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Przesmażamy do zeszklenia i dorzucamy do mięs ze skwarkami. Na tę samą patelnię wylewamy przecier pomidorowy, można też użyć passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki, doprawiamy zielem angielskim, liśćmi laurowymi, mielonym kminem rzymskim, słodką i ostrą mieloną papryką(...)miodem. Redukujemy na wolnym ogniu 10 – 15 minut. Przelewamy do mięsa, uzupełniamy wodą, tak by płyn przykrył powierzchnię mięsa, dorzucamy kapary i masło, przykrywamy i dusimy pod przykryciem przez jedną godzinę i dwadzieścia minut. Przed samym końcem dorzucamy pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka, doprawiamy startą skórką z cytryny. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę lub w cząstki, na patelnię wylewamy odrobinę

WojnaNaSmaki.pl
Surówka z marchewki 74

Pyszna i zdrowa surówka z marchewki i jabłka to idealny dodatek do obiadów składających się z ziemniaków, pieczonych, duszonych i smażonych mięs (szczególnie drobiu), gulaszy oraz kotletów mielonych. Prosta, kilkuskładnikowa i domowa surówka, którą przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Taką surówkę podasz z pieczonymi udkami kurczaka lub gulaszem drobiowym – pasuje idealnie. Na końcu wpisu kilka

Zasmakuj Kuchni
Pasztet drobiowo-wieprzowy 114

Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy mięso i parzymy do stanu półmiękkiego. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni. Cebulę parzymy też do stanu pół miękkiego razem z mięsem. W osobnym garnku parzymy podroby w temp 80-85 stopni czas 10 min. Po parzeniu wyjmujemy mięso, podroby i studzimy. Następnie wszystko mielimy na drobnym sitku

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kapuśniak z białej kapusty z chorizo 81

Chorizo to hiszpańska kiełbasa z mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem mielonej papryki pimentón, słodkiej lub pikantnej, która nadaje jej charakterystyczny czerwony kolor. Ma idealny smak i tutaj w kapuśniaku sprawdziła się znakomicie. Polecam spróbujcie tej pysznej zupy. Kapuśniak z chorizo. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Prosty seromak – makowiec z sernikową warstwą 116

masę makową. Z tego przepisu wyjdzie około 900 g masy makowej. Mak zalewamy wrzątkiem do przykrycia i odstawiamy do wystudzenia. Odsączamy z nadmiaru wody. Następnie dwukrotnie mielimy mak np. w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Uwaga! Mak można również zalać wrzątkiem, a następnie gotować około 20 minut. I dopiero wówczas odcisnąć z nadmiaru wody i dwukrotnie zmielić. Do gotowego

Słodkie okruszki
Makowa tarta z musem żurawinowym 85

odrobinę wody jak będzie za mocno wysmażona. Nadzienie makowe: Mak przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję 20 minut. Po tym czasie odcedzam na sitku i mielę razem z migdałami maszynką do mięsa dwa razy. Do maku dodaję starte na tarce jabłko, skórkę pomarańczową, sok z pomarańczy, pokrojone orzechy, rodzynki, olejek migdałowy, miód. Przesmażam całość w garnku. Jak przestygnie dodaję

wesoła kuchnia
PROSTY KURCZAK PO TAJSKU 130

chiński, itp. Kurczaka kroimy na niezbyt duże kawałki. Obsmażamy z każdej strony na oleju kokosowym. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, posypujemy ziołami tajskimi i czosnkiem mielonym oraz curry (gdy dajemy). Usmażone mięso przekładamy do innego naczynia. Na tej samej patelni smażymy mieszankę warzyw chińskich, doprawiamy solą oraz ziołami. Gdy odparuje z warzyw woda dorzucamy kawałki kurczaka. Dodajemy mleczko

Smaczne Zdrowe
KURCZAK Z CHORIZO NA RYŻU 106

kiełbasy chorizo 20 dag pomidorków koktajlowych  cebula 2 ząbki czosnku 200 g ryżu brązowego  ok 0,75 l wywaru drobiowego ( rosołu) łyżka słodkiej mielonej papryki  sól,pieprz Umyte,osuszone mięso posypać solą i pieprzem,obsmażyć na 2 łyżkach oleju. W dużej brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju,zeszklić posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Wrzucić plasterki chorizo,przesmażyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Tuszonka do słoików jak za dawnych lat 230

słoniny,  80 dag łopatki wieprzowej,  2 średnie cebule,  2 ząbki czosnku,  2 pełne łyżki majeranku,  2 łyżeczki soli,  łyżeczka pieprzu mielonego Przygotowanie: Do zmielonej słoniny i mięsa dodałam pokrojone w drobną kostkę cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, sól i pieprz. Starannie wymieszałam składniki ręką. Następnie przy pomocy łyżki napełn iłam słoiki

Swojskie jedzonko
Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! 172

pomidorowego 1,5 litra bulionu lub wody 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do dużego garnka *** *** Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso, podsmażamy pokrojone w kostkę

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z kalafiora 229

nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi być przygotowany z mięsa, bo przy użyciu odpowiednich przypraw z kalafiora i kaszy jaglanej możemy wyczarować wspaniałe kotlety z chrupiącą panierką i to nawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego obiadu z suróweczką i ziemniaczkami, czy nawet do burgerów! Pssst... mielone kalafiorowe możecie zrobić

Food Square
Kotlety brokułowe z cheddarem 115

Zamiast tradcyjnych mielonych polecam kotlety z brokuła. Do masy brokułowej dodałam ser cheddar, który nieco związał masę i nadał jej smaku. Tartą bułkę zamieniłam na

Monia miesza i gotuje
Boeuf bourguignon 176

duża cebula – 1 duża marchewka – 1 por – 2 ząbki czosnku – 200 g małych pieczarek – pół szklanki marynowanych cebulek – sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Zacznij od obsmażenia mięsa na oleju. Wołowina powinna być pokrojona w większą kostkę o boku ok 3-4 centymetrów. Wołowinę usmażcie na oleju w 2 częściach, położenie takiej ilości mięsa

nietylkopasta.pl
Węgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa :) 305

ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 papryka (można użyć tylko czerwonej papryki, a można też dodać papryki w innych kolorach) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do garnka *** *** Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko

Blog z Apetytem
Bigos z sarniną i prawdziwkami 81

pomidorowego natka pietruszki sól, pieprz Przyprawy: 1 cm kory cynamonu 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka mielonej papryki 1 gwiazdka anyżu Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę, lekko podsmażamy, dodajemy kapustę kiszoną i przyprawy (uprzednio zmielone). Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę. Następnie

R'n'G Kitchen
Pasztet ” Tymiankowy prosiak „ 145

miękkości , aż zacznie się rozpadać . Zdejmujemy z ognia , do wrzątku z golonką , dokładamy, surową, drobiową wątróbkę ( ma się tylko sparzyć ) . Odstawiamy do przestygnięcia , obieramy z kości , mielimy w maszynce o drobnych oczkach, mięso i warzywa , dwukrotnie przepuszczając przez sitko ( mięso ,razem ze skórą , słoniną i wątróbką ) . Do masy mięsnej, wsypujemy gałkę muszkatołową , pieprz , jedno opakowanie tymianku ( roztarte w dłoniach

Ogrodnik w podróży
Kluski leniwe 110

razem z jajkiem oraz szczyptą soli i dokładnie rozgnieść praską do ziemniaków, tak aby nie pozostało grudek. Ser można też zmielić (bez jajka) w maszynce do mięsa. Gładkiego sera śmietankowego nie trzeba mielić, wystarczy wymieszać z jajkiem. Stolnicę podsypać mąką pszenną (około 1 – 2 łyżki), wyłożyć ser z jajkiem, na wierzch przesiać mąkę ziemniaczaną i resztę mąki pszennej (rzadsze

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Chilli con carne 167

pieprz Przygotowanie Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę. Dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano, Przemsażyć około minuty.  Dodać mieloną wołowinę i kminek. Smażyć aż mięso się zetnie.  Na patelnię wlać bulion i pomidory z puszki. Zmniejszyć płomień. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryczki chilli przypawić solą i cayenne. Dusić około

Zielona Kuchnia
Rosołek jak u Mamy – przepis 96

godziny. Nie można doprowadzić do wrzenia, ponieważ zagotowany rosół zrobi się mętny. Powinien tylko delikatnie do nas mrugać. 5. Doprawiamy wg uznania solą i/lub mielonym pieprzem. 6. Rosołek odcedzamy. 7. Mięso z kurczaka obieramy, warzywa kroimy w plasterki/kosteczkę. 8. Serwujemy z drobnym makaronem, kawałkami kurczaka i warzywami. Można posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. 9. Resztę mięsa

Kate's Kitchen
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 178

płuczemy na sicie oraz zalewamy wodą lub mlekiem i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mak roztarty w palcach zacznie się nam rozpadać. Po przestudzeniu mielimy 3 razy w maszynce do mięsa lub w blenderze. Orzechy siekamy, rodzynki zalewamy wrzątkiem a następnie osączamy na sicie. Jajka rozdzielamy, białka odkładamy na bok, żółtka ucieramy razem z cukrem oraz masłem. Dodajemy

Pani na deser
Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie – przepis krok po kroku 145

połowy cytryny 1 łyżeczka śmietany 18% papier do pieczenia Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 50 dag twarogu 3-krotnie zmielonego lub gotowego twarogu sernikowego (ja mielę zwykły twaróg w maszynce do mięsa) 6 dag skrobi ziemniaczanej ½ kostki margaryny 18 dag cukru brązowego 4 łyżeczki cukru waniliowego skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 5 średnich/duży jajek

Okiem Blondynki by McBlondi
Mini pasztety z jajkiem 165

Gałka muszkatołowa Olej do smażenia Małe okrągłe foremki aluminiowe Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Mięso, warzywa, cebule oraz namoczoną kajzerkę mielimy na sitku o drobnych oczkach. Do masy dodajemy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy. Jajka obieramy, obtaczamy je przygotowaną masą

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania