mięso mielone - 22854 przepisów (strona:789/1524)

Mięso w sosie musztardowym 124

przez praskę. Mięso staram się marynować dzień przed jego obróbką termiczną. Przez 24 godziny marynata wnika tylko na milimetr w głąb mięsa. Powinniśmy marynować mięso przez około pięć dni, żeby marynata naprawdę intensywnie w nie wniknęła. Dobrze zamarynowane mięso, dzięki powłoce tłuszczu, nie będzie miało dostępu do wody i powietrza, które odpowiadają za psucie się produktu. Mięso w marynacie odpoczywa(...)pieczeniam mięso osuszyć z ziół oraz przypraw, które pozostawione, spalą się. Zalewając marynatą mięso, należy zwróć uwagę, aby całkowicie je przykryć. Jeśli mięso posiada skórkę, warto ją przekłuć, by marynata mogła dostać się do jego wnętrza. Sos musztardowy Nie operuję przepisem na mięso w sosie musztardowym. Zwyczajnie smażę mięso, doprawiam ulubionymi ziołami i przyprawami, najczęściej majerankiem i mieloną kolendrą

Kucharzyca
Gulasz wołowy z kociołka 64

łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru (lub więcej, do smaku) pieprz sól olej rzepakowy (przepis na około 8 porcji)   Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do niego paprykę, rozdrobniony czosnek i świeżo mielony pieprz, odstawiamy na minimum godzinę. Do rozgrzanego kociołka wlewamy olej, wrzucamy pokrojone w plasterki seler, marchewki, pietruszkę i pokrojone w kostkę cebule. Smażymy(...)minuty. Dorzucamy do tego zamarynowane mięso (polecam dodawać partiami, żeby nie zaczęło się gotować, w końcu ma się usmażyć), smażymy 5 minut na mocnym ogniu. Po tym czasie dolewamy wodę, wino, dodajemy liście laurowe, tymianek, cukier, grzyby, kociołek zamykamy i pieczemy na wolnym ogniu około dwóch godzin, do miękkości mięsa. Pamiętajcie o częstym mieszaniu mięsa. Pod koniec pieczenia doprawiamy gulasz

Kardamonovy
delikatna galaretka z piersi kurczaka... 143

mały, woda 1,5 litra, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 3,5 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka piersi tylko zagotować w małej ilości wody i wodę wylać, piersi opłukać, zalać świeżą wodą 1,5 litra dodać obrane warzywa, kucharka i gotować do miękkości mięsa i marchewki(...)mniejszym ogniu piersi pokroić drobno z marchewką i włożyć do foremki, naczynia do gorącego czystego wywaru dać żelatynę i dokładnie mieszając rozpuścić, dodać pieprz mielony, natkę pietruszki posiekaną i wlać wywar do mięsa delikatnie zamieszać i wystudzone schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka jest delikatna, dietetyczna i smaczna...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KIEŁBASA SŁOIKOWA, DOMOWA MIELONKA 7273

zawartość takiego słoika nam się nie zepsuje. Można także gotować jednego dnia 3h, ja jednak preferuję ten pierwszy sposób.Taka mielonka to smak naszego dzieciństwa. :-)Składniki:- 2 kg mięsa z łopatki- 1kg karkówki- 0,5kg surowego, chudego podgardla (można zastąpić boczkiem)- 0,5kg surowego boczku- 3 lekko kopiaste łyżeczki czarnego pieprzu- 3 łyżki soli morskiej (u mnie himalajska(...)aromatycznego majeranku- ok.350ml zimnej wody (dolewamy stopniowo)- jelita lub słoikiMięso umyć, zmielić na grubych (łopatkę i karkówkę) i średnich (boczek i podgardle) oczkach maszynki do mielenia (użyłam 10 i 6). Do miski z mięsem wsypać roztarty w dłoniach majeranek, dodać sól, pieprz , zmiażdżone ząbki czosnku i stopniowo dolewając wodę wyrabiać (ok.15 minut). Więcej szczegółów odnośnie przygotowania znajdziecie tutaj

Smaczne Zdrowe
Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą 79

kiszoną kapustą i mięsem kaczki zamroziliśmy lekko obgotowane, więc w świąteczny dzień podsmażymy je na kaczym tłuszczu i ze smakiem zjemy, ciesząc się dniem bez gotowania. Udostępnij Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą – składniki Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej 80 g masła 200 ml gorącej wody 1 / 2 łyżeczki soli Nadzienie: • Mięso z kaczki: 4 nogi(...)Nadzienie: • Mięso z kaczki: Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka. Nogi z kaczki umyć, dołożyć do warzyw. Dorzucić liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca, kolorowy pieprz, wsypać łyżeczkę soli, wlać tyle wody, aby mięso było przykryte. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod lekko uchyloną przykrywką 2 1 / 2 godziny. Mięso wyjąć

niecodziennikpary
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 103

papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy) 2 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej lub ostrej - jaką lubicie) 2 łyżeczki ziaren różowego pieprzu - lekko rozgniecione 1 szklanka czerwonego wina(...)oliwek 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku w łupinach 2 cytryny sól morska i pieprz do smaku   PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy polędwicę do zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około

Moja Książka Kucharska
domowe wędliny parzone 35020

majeranku, 1 łyżka ziół prowansalskich, 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela, 5 ziaren jałowca, główka czosnku  Sole i cukier łączymy razem, przyprawy ziarniste i liść mielimy, a potem dodajemy do pozostałych. Mięso posypujemy solą z cukrem, potem wcieramy pozostałe przyprawy i czosnek. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 48-60 h,  Co 12 h wylewamy wodę z naczyń

chleba naszego
Zupa gulaszowa z szynką i kluseczkami 90

łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z niewielką ilością oleju. Szynkę odsmażyć, a po czasie dodać posiekaną cebulę i dowolnie pokrojoną marchewkę. Dusić jeszcze chwilę. Mięso przełożyć do większego garnka, zalać gorącą wodą nieco ponad mięso i dodaję liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, adżikę, 1 łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i 1/2 łyżeczki(...)ostrej papryki. Całość gotować na wolnym w ogniu, w razie potrzeby uzupełnić wodę. 2. Kiedy mięso już jest miękkawe, dodać pokrojone pieczarki, a paprykę dopiero pod koniec gotowania, by się całkowicie nie rozpadła. 3. Zrobić kluseczki. Składniki zagnieść, uformować cienki wałeczek i pociąć kluseczki o długości 1-1,5 cm. Ugotować w osolonym wrzątku i dodać przed końcowym doprawieniem

Kuchnia domowa Ani
Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 175

mała cukinia 200 g ryżu 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, skropić oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również umyć i pokroić(...)ryż do garnka, zalać koncentratem bulionu drobiowego, dodać suszone grzyby i gotować, aż ryż nie będzie twardy. W razie potrzeby dolać wody. Ugotowany ryż przełożyć do mięsa i warzyw, wymieszać i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Uwagi: Grzyby leśne można również zastąpić pieczarkami. #krakus, #smacznieiszybko

Passions hobbies life
Danie Mięsne z Patelni i idealne prezenty na Święta 175

MOŻESZ ZAMÓWIĆ  Tanieagd  A Teraz zapraszam na Mięsne Danie z Patelni  SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: -   0.5 Kg Karkówki - przyprawy do mięsa:  sól,pieprz,  1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka vegety 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej - 3 Łodygi Selera   - 1 Por   -1 Cebula   -2 Ząbki czosnku(...)łyżki przecieru pomidorowego   - przyprawy do dania: sól i pieprz do smaku  2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki - 2 łyżki oleju rzepakowego        PRZYGOTOWANIE:   Mięso myję a następnie dokładnie nacieram przyprawami.   Mięso wkładam do worka do pieczenia, zamykam i piekę ok 70 min w 180 stopniach.    Upieczone mięso dokładnie "rozrywam" na małe

Gotowanie Patki
Meksykańska zupa z mieloną wołowiną 132

wspaniale nasyca i jest tak bogate w smaki, że jedzone z zamkniętymi oczami przenosi wprost do gorącego Meksyku Składniki na około 5 porcji: 300 g mielonej, nietłustej wołowiny dobrej jakości (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne lub od zwierząt z wolnego chowu) 1 czerwona cebula 1 nieduża marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 duże ząbki czosnku(...)więcej, zależnie od preferencji) 1 łyżka + 1 łyżeczka preferowanego oleju do smażenia nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 3 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, po 2 łyżeczki mielonej kolendry i kuminu, po 1 łyżeczce mielonego kminku, kozieradki i kurkumy, ostra papryka i pieprz do smaku; 1 łyżeczka oregano Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, marchewkę zetrzeć

Even Better Food
Świąteczny bigos ze śliwkami 89

gotowania czy duszenia nie przekracza 100˚C. Mięso nie przywiera do naczynia i nie kurczy się. Wolonowary Crock-Pot® oszczędzają do 75% energii elektrycznej w porównaniu z tradycyjnymi kuchenkami. Dzięki Crock-Pot® zredukujecie ilość tłuszczu w mięsie, czyniąc je smaczniejszym i doskonale przyrządzonym. Ponadto wolne gotowanie wydobywa smak z każdego rodzaju mięsa.   Świąteczny bigos ze śliwkami  Czas przygotowania(...)szklanki suszonych śliwek 500 ml czerwonego wytrawnego wina 60 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka cząbru 1/2 łyżeczki mielonych liści laurowych 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego pieprz sól    Wykonanie: Mięso kroimy w kawałki, kiełbasę i boczek w kostkę, cebulę również. Kiełbasę i boczek wrzucamy na suchą patelnię i delikatnie przesmażamy, następnie dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Kiełbasa wiejska z podlasia (parzona) 208

godz. mieszamy.Po tym czasie przystępujemy do rozdrabniania. -łopatka na szarpaku -ścinki wp 13 mm -podgardle i pachwina 8 mm Dodam że wszystko było mielone w maszynce nr.5 Następnie łączymy mięso z łopatki z mięsem z ścinek wp i dodajemy wszystkie przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa wiejska z podlasia 683

godz. mieszamy.Po tym czasie przystępujemy do rozdrabniania. -łopatka na szarpaku -ścinki wp 13 mm -podgardle i pachwina 8 mm Dodam że wszystko było mielone w maszynce nr.5 Następnie łączymy mięso z łopatki z mięsem z ścinek wp i dodajemy wszystkie przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli #zerowaste 155

Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli #zerowaste Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli . # zerowaste   Kto z nas nie zna tego uczucia, zrobiliśmy rosół i użyliśmy go jako bazy do innej zupy. Zostało więc mięso i co z nim zrobić ? Pomysł na fb które ostatnio widziałam to .. dać psu, zrobić farsz do krokietów, pierogów(...)chleba z mięsa z rosołu czyli #zerowaste około 30 dkg mięsa z rosołu ( u mnie kaczka, golonka z indyka ) 1 marchewka + 1 pietruszka z rosołu 10 pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju + 1 łyżka masła 0,5 szklanki wody pieprz, sól   Z mięsa wyjętego z rosołu zdjęłam skóry i wyjęłam kości. Mięso z warzywami zmiksowałam

Kuchnia na wzgórzu
Kiełbasa wiejska z podlasia-podsuszana 244

godz. mieszamy.Po tym czasie przystępujemy do rozdrabniania. -łopatka na szarpaku -ścinki wp 13 mm -podgardle i pachwina 8 mm Dodam że wszystko było mielone w maszynce nr.5 Następnie łączymy mięso z łopatki z mięsem z ścinek wp i dodajemy wszystkie przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
KLOPSIKI Z LEŚNYMI GRZYBAMI I KOPYTKAMI 164

łyża masła 1 cebula 150 ml śmietanki kremówki 30-36 % sól pieprz kopytka: 3 duże ziemniaki 200 g mąki typ 650 1 jajko Zaczynamy od pulpecików. Mięso mieszamy z jajkiem, musztardą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Na rozgrzanej patelni smażymy  pulpety z każdej strony, tylko aby je obsmażyć z wierzchu. Zagotowujemy wodę z kostką rosołową i wrzucamy

KuchcikoweLove
Pasta kurczakowa ze słonecznikiem /na kanapki 154

Pasta kurczakowa ze słonecznikiem /na kanapki Składniki: - ugotowane mięso z kurczaka (najlepiej z rosołu) - sól - mielony czarny pieprz - mielona słodka czerwona papryka - 1-2 łyżki prażonych ziaren:  słonecznika, dyni, konopi siewnych (u mnie mieszanka Euforia Ziarenkowo)   dodatki: - świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: Mięso z kurczaka oddzielam od kości i usuwam chrząstki. Dodaję wszystkie przyprawy do smaku

Kuchnia co dnia