mięso mielone - 22854 przepisów (strona:784/1524)

Placuszki z cukinii i kaszy jaglanej BOMBA WITAMINOWA 176

szklanki sucha bułka  Cukinię kroję w plastry, przyprawiam solą i obficie przyprawą do gyrosa a następnie smażę ją chwilkę, żeby woda troszkę odparowała. Usmażoną cukinię mielę przy użyciu maszynki do mięsa. Suchą bułkę także przepuszczam przez maszynkę. Teraz kolej na pietruszkę, ja zmieliłam ją również w maszynce ale można to pominąć i po prostu pokroić ją drobno. Dodaję pietruszkę

Kuchnia Viki
Roladki z karkówki z pesto, szynką, pomidorami i mozzarellą 159

łyżki zielonego pesto opakowanie mozzarelli w kulkach 8 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej olej do smażenia przyprawy: słodka papryka, suszony czosnek granulowany, oregano, tymianek, rozmaryn, mielony kminek, sól i pieprz Mięso umyć, osuszyć i rozbić bardzo cienko. Obsypać delikatnie przyprawami z jednej strony, a drugą posmarować pesto. Na płatach mięsa ułożyć po plasterku szynki, połówce pomidora

Czerwień i błękit
Orientalny bulion z kaczki z pierożkami 164

pora – kroimy je w bardzo cienkie paski, który następnie blanszujemy. Wykonanie – pierożki: Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 1-2 łyżkach oliwy z oliwek. Mięso i warzywa z bulionu mielimy, mieszamy z cebulą, a następnie   doprawiamy do smaku czosnkiem, imbirem, solą i pieprzem. W między czasie przygotowujemy ciasto – mąkę mieszamy z solą, oliwą i żółtkiem. Dodajemy stopniowo

Kuchnia Bon Appetit
Przecier pomidorowy 189

skórki i rozdrobnić blenderem tak jak ja to zrobiłam. Można też pozbyć się pestek i skórek przecierając rozgotowane pomidorki przez gęste sito lub tzw. przecierak. Niektórzy też mielą pomidorki w maszynce do mięsa a potem tylko gotują. Wszystko zależy od tego jaki sprzęt posiadamy do pomocy. składniki: 5 kg mięsistych pomidorów u mnie lima 3 łyżki cukru 1,5 łyżki

Monia miesza i gotuje
Kabanosy Jacka 295

Przepis Mięso -szynka 2 kg -karkówka 3 kg Przyprawy -peklo sól 18 g/kg -pieprz kolorowy świeżo mielony 2 g/kg -kminek 2 g/kg -gałka muszkatołowa 1 g /kg Wykonanie Mięso kroimy w kostkę i peklujemy peklo solą osobno szynkę i karkówkę następnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy.Po 24 godz szynkę mielimy szynkę sitko 10 mm a karkówkę 6 mm.Mięso łączymy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Nadziewane szyjki drobiowe 164

ręczniku kuchennym. Przygotować farsz. Wątróbkę włożyć do gotującej się wody, zdjąć z ognia i parzyć (pod przykryciem) około 15 minut. Pokrojoną cebulę zeszklić na odrobinie oleju. Mięso zmielić (jeśli nie jest mielone) z wątróbką i cebulą. Dodać rozmoczoną (i odciśniętą) bułkę, jajko, czosnek przeciśnięty (posiekałam) przez praskę i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. (Aby sprawdzić

Di gotuje
Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon 85668

wykładamy na dno foremek.  2. Piersi kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na 2 łyżkach oleju wraz z przyprawą kebab, pieprzem, mieloną ostrą papryką i kurkumą. Mięso układamy na frytkach. Cebulę smażymy na łyżce oleju, dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i delikatnie solimy. Opiekamy na rumiano i układamy na warstwie mięsa. Posypujemy startym żółtym serem

Kuchnia w czekoladzie
Paprykarz 129

przepłukanie przed gotowaniem (do momentu uzyskania klarownej wody z takiego płukania). Ja wybrałam ryż jaśminowy, bo wydaje mi się odpowiednio kleisty do tego typu dania. Po przestygnięciu mielimy przy użyciu maszynki do mięsa, albo malaksera. Czym nam lepiej pracować. Zmielić należy wszystkie składniki poza ryżem i papryką. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, czas ją przyprawić! Do tego celu używamy koncentratu

Karczma Honorietty
Bogracz 152

schabu - 3 piersi z kurczaka - marchewka  - ziemniaki - papryka czerwona 2 szt. - papryka zielona 4 szt. - ogórek kiszony 5 szt. - przyprawy ( sól, pieprz, papryka mielona słodka, ostra itd......) Przygotowanie: Mięso umyłam i pokroiłam w kostkę po czym ugotowałam w osolonej wodzie, a po to żeby było szybciej miękkie ponieważ jak usmażymy mięso to ono zamknie się od zewnątrz szybko

Tanio smacznie i prosto
Paprykarz 137

przepłukanie przed gotowaniem (do momentu uzyskania klarownej wody z takiego płukania). Ja wybrałam ryż jaśminowy, bo wydaje mi się odpowiednio kleisty do tego typu dania. Po przestygnięciu mielimy przy użyciu maszynki do mięsa, albo malaksera. Czym nam lepiej pracować. Zmielić należy wszystkie składniki poza ryżem i papryką. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, czas ją przyprawić! Do tego celu używamy koncentratu

Karczma Honorietty
Szynka drobiowo-wieprzowa. 105

wieprzowej 40 ml. gorącej wody 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka soli peklowej po łyżeczce: suszony lubczyk, majeranek, zioła prowansalskie roztarte w moździerzu 1/3 łyżeczki pieprzu grubo mielonego 2 ząbki czosnku WYKONANIE: mięso kroimy w małą kostkę, dodajemy sól-wyrabiamy 20 min., zamykamy szczelnie i zostawiamy w lodówce na 12 godz., następnie dodajemy wszystkie przyprawy i żelatynę rozpuszczoną w wodzie

Kuchnia Beaty
Sernik mamy (tradycyjny) 110

cukier puder do smaku Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Gdy masa będzie jednorodna dodajemy miąższ z laski wanilii oraz proszek do pieczenia.  Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Dodajemy stopniowo do masy. Gdy wszystko się połączy dokładamy mąkę ziemniaczaną.  Na końcu całość łączymy z ubitymi na sztywna pianę białkami. Ewentualnie możemy na tym etapie

Pyry na Gaz
domowy pasztet bez pieczenia 153

solimy, wlewamy wodę i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy rozdrobnioną bułkę, mieszamy i pozostawiamy, aż wchłonie sos. Na osobnej patelni smażymy wątróbkę. Następnie dodajemy ją do mięsa. Całość doprawiamy przyprawami. Wszystko mielimy maszynką o drobnych oczkach i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. (Gdyby pasztet wyszedł za twardy dodajemy do niego parę łyżek tłuszczu) Przekładamy do foremki lub do słoiczków

Domowy Smak Jedzenia
Klops na liściu chrzanu 164

Składniki: 1/2 kg mielone z łopatki 1 jajko 3 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego tymianku ( może być suszony) szczyptę gałki muszkatołowej sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Do miski przekładamy  mięso, dodajemy roztrzepane jajko,  pokrojony drobniutko czosnek, przyprawiamy przyprawami, dokładnie wyrabiamy mięso. Mięso wykładamy na arkusz papieru do pieczenia ciasta, zawijamy formując klopsa, wkładamy do prostokątnej

kgwjanczewo
Pasztet wielkanocny 167

angielskim i pieprzem, zagotowujemy i zbieramy z wierzchu szumowiny. Gotujemy na malutkim ogniu przez 2h. Pod koniec gotowania (na ostatnie 20 minut) wrzucamy obrane warzywa i wątróbkę. Mięso z warzywami i bułką mielimy, dodajemy jajka, startą gałkę muszkatołową i przyprawy, po czym dokładnie mieszamy, najlepiej rękami. Przekładamy do prodiża/foremek i polewamy z wierzchu olejem bądź wykładamy cienkie plastry słoniny

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania