mięso mielone - 22854 przepisów (strona:777/1524)

Piersi z kurczaka pieczone na ryżu. 103

Piersi z kurczaka pieczone na ryżu to szybki i bardzo prosty w przygotowaniu obiad jednogarnkowy. Mięso dzięki pieczeniu z ryżem, sosem i warzywami jest miękkie i soczyste. Ryż aromatyczny, pomidorowo ziołowy. Ja do swojego dania dałam tylko marchewkę, cebulę i pieczarki. Ale dobrze też tutaj będzie pasować papryka, brokuł, czy inne warzywo na jakie akurat macie ochotę. Składniki ( dla trzech(...)cebula - 2 marchewki - kilka pieczarek - 250 ml bulionu - 400 ml passaty pomidorowej - czosnek mielony - papryka czerwona mielona - papryka chili mielona - bazylia suszona - oregano -  domowa wegeta  - sól, pieprz do smaku Wykonanie Piersi z kurczaka płuczę i osuszam przy pomocy papierowych ręczniczków. Mięso nacieram z obu stron domową wegetą, czosnkiem mielonym, papryką słodką i chili. Przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Fit wędlina z indyka z galaretką 264

słodką i ostrą papryką oraz odrobiną czosnku- zamiast mom, konserwantów, wypełniaczy, glutaminianu i innych 'cudów' 😉 Do jej przygotowania użyłam szynkowaru, choć i bez niego można sobie świetnie poradzić- wystarczy mięso w folii zwinąć w zgrabny rulon i parzyć tak samo jak w wersji z szynkowarem 🙂Pracy i wysiłku podczas przygotowania takiej wędliny jest niewiele, jednak swoje trzeba odczekać, aby później(...)Galeo- 2 łyżeczki * sól- 1 łyżeczka z lekką górką *  majeranek Galeo- 1 łyżeczka * papryka ostra Galeo- 1/2 łyżeczki * czosnek granulowany Galeo- 1/2 łyżeczki * pieprz czarny mielony Galeo- 1/2 łyżeczki Przygotować mięso: 400 g zmielić, a pozostałe 200 g pokroić w kostkę. Do mięsa wlać wodę, wsypać żelatynę oraz dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wyrobić (najlepiej dłonią), aż mięso

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej 132

Kotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej to moja kolejna propozycja na niecodzienną panierkę do mięsa. Soczyste mięso i chrupiąca panierka o kokosowym smaku, która świetnie komponuje się z mięsem kurczaka. Jeśli lubicie kotlety, ale lubicie też eksperymentować z ich wykonaniem to Kotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej będą dla Was idealną propozycją. Całość jest niesamowicie smaczna i warta(...)kokosowych masło klarowane PRZYGOTOWANIE: Filety z piersi kurczaka dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie przekroić wzdłuż na dwie części. Przekrojone mięso lekko rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i czarnym pieprzem mielonym. Do miseczki wbić jajka, dodać mleko i połączyć. Na jeden talerz wsypać mąkę pszenną, a na drugi wiórki kokosowe. Kotlety panierować

WSZYSTKO SMACZNE
Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet 120

restauracji , dodatkowo takiej której nie znam , to zamawiam właśnie schabowego . Bezpieczny wybór, trudno dodać do niego coś co zaszkodzi , a raczej zawsze jest zjadliwy . Wiadomo kawałek mięsa , nie to co podejrzany mielony , który tylko w domu jadam , jak wiem kto i z czego go przyrządza Wracając do magicznej wersji z pieczarkami serkiem szynkowym… Magia smaku , zapachu , nawet oczy(...)szalotki bananowe 1 ząbek czosnku 6 plastrów serka topionego szynkowego ( np . hohland lub lactima ) sól , pieprz do smaku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek klarowanego masła Mięso rozklepujemy najcieniej jak się da , solimy , doprawiamy pieprzem i odstawiamy . Szalotki i pieczarki siekamy drobno , naprawdę drobniutko, dodajemy czosnek wyciśnięty praską , podsmażamy na jednej łyżce masła do momentu , aż będą miękkie

Ogrodnik w podróży
Warkocz z polędwicy otulony w boczku 196

stole musi znaleźć się obowiązkowo-to prawdziwy rarytas! Składniki 45 dag polędwiczki wieprzowej 30 dag boczku łuskanego 10 śliwek suszonych kalifornijskich sól do smaku pieprz grubo mielony do smaku przyprawa do mięsa Sos żurawinowy: 150 ml bulionu drobiowego 15 dag konfitury z żurawin 1 łyżka masła 1 płaska łyżeczka mąki pszennej Sposób przygotowania Polędwiczkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym,mięso

Wanilia i Kardamon
Pyzy z mięsem 126

push({}); Przygotowanie: obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, następnie przeciskamy do miski przez praskę, cebulę kroimy i podsmażamy na patelni, obrane z kości mięso rozdrabniamy w blenderze lub mielimy przez maszynkę, dodajemy przesmażoną cebulkę i doprawiamy farsz do smaku solą i pieprzem, do miski z ziemniakami wbijamy jajko, dodajemy trochę soli, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną(...)oleju, na stolnicy z przygotowanego ciasta robię wałek i dzielę go na 16 równych części, kawałki ciasta rozpłaszczamy na dłoni, kładziemy na środek kulkę z farszu i oblepiamy szczelnie mięso, formując kulki, gotowe pyzy wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok 4 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch, ugotowane pyzy wykładamy na durszlak i przelewamy ciepłą wodą i od razu

Blog kulinarny S9.PL
Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką 158

łyżka mąki, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka mielonego kminku, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki oregano, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Mięso oprószam mąką i podsmażam na oliwie.  2. Mięso przekładam do garnka. Wlewam wodę. Dodaję papryki mielone, kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasztet z królika 161

smaku pieprz  czarny mielony ( łyżeczka) imbir ( płaska  łyżeczka) gałka muszkatołowa  ( 2 -3 łyżki) kolendra mielona ( pół łyżeczki) 1 długa bułka wrocławska 6 jajek *ilość orientacyjna, trzeba dodać  wg własnych upodobań  Umyte i oczyszczone mięso z królika i boczek, gotuję z warzywami do miękkości. Po ugotowaniu wyciągam z wywaru i studzę. Wątróbki myję, wkładam(...)studzę. W ciepłym wywarze moczę bułkę wrocławską. Mięso z królika obieram z kości i kroję na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę , razem z namoczoną i odsączoną bułką, w maszynce do mięsa , przez sitko o najmniejszych oczkach. Dodaję przyprawy, wbijam jajka , całość dokładnie wyrabiam, do uzyskania jednolitej masy. Blaszki ( keksówki) smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Nakładam

Takie tam pichcenie
Sałatka z pełnoziarnistym makaronem z pesto, kurczakiem, miksem sałat i pomidorkami 118

oliwą i przeprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Smażyć mieszając od czasu do czasu, aż mięso nie będzie surowe. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do mięsa. Dodać pesto, wymieszać i w razie potrzeby doprawić świeżo mielonym pieprzem. Do miseczki wlać 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki oliwy, dodać zioła sałatkowe i wymieszać

Passions hobbies life
Pasztet pieczony, drobiowo-wieprzowy 73

miękkości. W osobnym garnku zagotować wodę, na wrzątek wrzucić wątróbkę, sparzyć 7 min i odcedzić. Cebulę drobno pokroić i delikatnie przesmażyć na złoto. Ugotowane mięso, warzywa i podsmażoną cebulę zmielić w maszynce do mielenia na sitku makowym. Dodać przyprawy oraz wywar z gotowania mięsa, regulując wywarem gęstość masy - aby było bardziej smarowne wywaru musi być ciut więcej, konsystencji budyniu

Kocham..lubię..gotuję..
Kotlety mielone - przepis podstawowy 158

ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka około szklanki mleka (do namoczenia kajzerki) 2 jajka bułka tarta do optoczenia kotletów sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy. Kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy aby namiękła. Cebulę kroimy w drobną kostkę.  Czosnek przeciskamy przez praskę. W misce łączymy mięso ze wszystkimi składnikami i ucieramy

Qchnia po prostu
Chorwackie kotleciki zapiekane w sosie pomidorowym 943

się zdecydować, czy chcę zjeść spaghetti z klopsikami, czy cevapcici. Połączyłam te dwa dania w jedno i wyszło pysznie!   Składniki: 0,5 kg dobrej mielonej wołowiny (u mnie oprócz wołowiny jest dodatek mięsa z indyka, które chciałam wykorzystać) 2 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 0,5 łyżeczki mielonej kolendry(...)Cirio 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżego posiekanego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, albo zmielić w maszynce i dodać do mięsa. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę i wszystkie przyprawy oraz wodę (i ewentualnie ajwar) Wyrabiać mięso przez ok 10 minut - smaki muszą się dobrze połączyć. Odstawić mięso

Kulinarne Inspiracje
Szynka pieczona 138

włożyć szynkę. Zostawić w lodówce na 2 dni. Po tym czasie szynkę wyciągnąć z zalewy i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszać z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i nasmarować mięso ze wszystkich stron. Włożyć do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni C przez 1h. Powstały sos (tłuszcz) zlać do małego garnuszka

Pyry na Gaz
Kiełbasa żeberkowa zbójnicka 208

żeberek -0,5 kg mięska z golonki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg lub sól (ja robiłem na peklo) -pieprz kolorowy rozdrobniony w moździerzu 1 g/kg -pieprz czarny mielony 2 g/kg -gorczyca ziarno 4 g/kg -czosnek dobrej jakości 6 g/kg -bazylia, tymianek, oregano, majeranek po 1 g co całości -woda 100 ml dodana podczas dodania przypraw -woda(...)peklowania kroimy w 3-4 cm, po procesie peklowania mielimy na sitku 4 mm,następnie poprawiamy na sitku 2,5 mm WYKONANIE Pokrojone mięso peklujemy i odstawiamy do lodówki na 2 dni po tym czasie mielimy golonkę. Następnie do mięska z żeberek dodajemy wszystkie przyprawy i 100 ml wody i wyrabiamy do kleistości. Mięso z golonki też wyrabiamy i dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Placki z cukinii z gulaszem z piersi indyka 370

przygotować gulasz. Mięso umyć, pokroić w małą kostkę lub paseczki. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać wrzątkiem kilka centymetrów nad mięsem, listki i ziele, dusić do miękkości. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić na oleju, który został ze smażenia mięsa. Dodać do garnka razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, dorzucić do mięsa. Następnie umyć paprykę(...)oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i gdy mięso będzie już prawie zupełnie miękkie dołożyć do mięsa i pieczarek. Pod koniec przyprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem oraz słodką i wędzoną papryką. Dodać koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. W garnuszku wymieszać mąkę z 1/2 szklanki zimnej wody oraz słodką śmiwetanką, wymieszać by nie było grudek i wlać do wywaru

Czerwień i błękit