mięso mielone - 22854 przepisów (strona:774/1524)

Klops z wieprzowiny i dzika z boczniakami 127

Składniki : ok.1/2 kg mięsa z dzika ok. 1/2 kg mięsa wieprzowego, u mnie dość tłusty boczek 20 dag grzybów boczniaków 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka mielona ostra kilka plastrów słoniny Przygotowanie: Mięso z dzika i boczek zmielić Grzyby ugotować, odcedzić i również zmielić Składniki połączyć, dodać ubite na pianę jajka, przyprawy, wymieszać Przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem

Proste Potrawy
Schab pieczony - soczysty i kruchy. 138

młynku. Mięso opłucz, osusz, natrzyj dokładnie solą. Do pojemnika dodaj wszystkie składniki na marynatę , dokładnie wymieszaj. Włóż mięso do marynaty, dokładnie obtocz je całe w marynacie. Nakłuj mięso patyczkiem do szaszłyków z każdej strony po około 25 - 30 nakłuć. Nie martw się , w gotowym mięsie po nakłuciach nie będzie śladu, a nakłute w ten sposób mięso wchłonie większość marynaty(...)stron. Mięso powinno się leciutko zarumienić. W ten sposób pozamykamy pory w mięsie i mięsko będzie soczyste po upieczeniu. Obsmażone mięso włóż do żaroodpornego pojemnika, wlej resztę marynaty, która Ci została oraz tłuszcz na którym smażyło się mięso. Posyp czosnkiem pokrojonym na mniejsze kawałki oraz oprósz mieloną papryką ze wszystkich stron. Gdyby było zbyt mało tłuszczu możesz dolać trochę

Przepisy i porady kulinarne
Paszteciki drożdżowe z królikiem 142

Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. W czasie kiedy ciasto wyrasta możemy dokończyć przygotowanie farszu. Mięso oddzielamy od kości i drobno mielimy. Do farszu możemy dodać ugotowaną i zmieloną marchewkę. Opcjonalnie można także dodać posiekaną świeżą natkę pietruszki. Mięso z marchewką dokładnie mieszamy i dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem

PatiGotuje
Mielonka tyrolska 303

mięsa -pekolo sól 27 g -pieprz biały 3 g -pieprz ziołowy 2 g -ziele angielskie mielone 1 g -gałka muszkatołowa mielona 1 g -czosnek 3 ząbki wyciśnięte przez praskę -żelatyna 15 g Wykonanie Boczek w całości oraz pozyskane chude kawałki mięsa z łopatki i karkówki peklujemy na sucho peklo solą  na 48 godz. Następnie karkówkę(...)łopatkę mielimy sitku fi 6-8 mm,a boczek mielimy na sitku fi 3-4 mm. Później stopniowo dodajemy przyprawy i mieszamy.Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do mięsa i ponownie wyrabiamy mięso.Można dodać również ugotowane i zmielone skórki wieprzowe. Napełniamy osłonki i odstawiamy do lodówki na około 8-12 godzin.Następnie parzymy. Parzymy Ja wodę nagrzałem

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety mielone , mieleńce 290

Dzisiaj przepis ma najzwyklejsze kotlety mielone. Pewnie część czytelników właśnie uśmiecha się pobłażliwie i myśli sobie, że to niepotrzebne bo każdy umie takie zrobić

Smaczna Pyza
Domowy GYROS od podstaw 349

zbalansować. Zapraszam do Waszych kuchni i polubienia mojego bloga! Dla 2 osób Czas przygotowania ok. 30 minut + marynowanie wd. uznania Składniki: 450g mięsa z udka kurczaka Olej słonecznikowy 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka czosnku suszonego lub granulowanego 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki(...)pieprzu czarnego mielonego 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego 0,5 łyżeczki imbiru mielonego 1 łyżeczka majeranku szczypta mielonego kardamonu 1 łyżeczka soli himalajskiej Przygotowanie: 1/ Mięso z trybowanego udka bez skóry tniemy na paski - przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, dolewamy trochę oleju i ponownie mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia

Kuchnia PROzdrowotna
PASZTET ŚWIĄTECZNY. 217

angielskim i pieprzem. Wyciągam mięso i warzywa, a cebulę   wyrzucam. Gorącym wywarem zalewam oczyszczoną wątrobę, nakrywam pokrywką  po czym odstawiam na jakieś 20 minut. Mięso, warzywa i wątrobę mielę razem  w maszynce do mięsa. Bułkę tartą zalewam gorącym wywarem.  Wszystkie składniki  łączę ze sobą, wbijam jajka i dokładnie wyrabiam. Odpowiednie foremki  (np. keksówki

W kuchni Karmel-itki
Schab po bałkańsku 96

pieprz, cukier Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na paseczki. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy na półplasterki Mięso kroimy na paseczki lub w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką, mieszamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Podsmażamy mięso. Gdy ładnie się zrumieni dodajemy cebulę. Po chwili mięso z cebulą odsuwamy

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka i kukurydzą. 135

olej rzepakowy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 płaska łyżka czubrycy czerwonej 1 łyżka suszonych  pomidorów z bazylią i czosnkiem ( przyprawy ) 1 łyżeczka masła Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie mielimy w maszynce. Cebule i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w cienkie paseczki, a czosnek w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, cebulę i czosnek, smażymy

Izabelawkuchni
Gulasz wieprzowy z piekarnika 229

łyżka oleju 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka ostrej papryki   *** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Cebulę kroimy w piórka a czosnek drobno siekamy *** *** Składniki marynaty umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy *** *** Mięso

Blog z Apetytem
Pieczone udka z kurczaka z warzywami 173

połowy cytryny -1 łyżka pietruszki -1 łyżeczka soli -1 łyżeczka pieprzu -1 łyżeczka papryki słodkiej -1 łyżeczka tymianku -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka imbiru mielonego -2 ząbki czosnku   Wykonanie: Mięso umyć, oczyścić i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Składniki na marynatę połączyć ze sobą i natrzeć nimi mięso. Cebulę i paprykę pokroić w grubą kostkę. Marchew i cukinie

Smakuj życie!
Litewskie kibiny 166

sól. Jaja rozbełtać ze śmietaną, połączyć wszystko razem. Zagnieść szybko ciasto, jeśli klei się do rąk należy podsypywać mąką. 2. Mięso bardzo drobno pokroić lub zemleć. Kapustę i cebulę drobno posiekać, połączyć z mięsem, wymieszać, dodać obficie świeżo mielonego pieprzu, posolić do smaku.  3. Ciasto najlepiej podzielić na małe kawałki, formować kulkę, a następnie rozwałkować ją , na środek

Apetyczna babeczka
Karkówka po cygańsku 2463

koncentratu pomidorowego 3-4 pełne łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki sosu BBQ (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku 3 łyżki cukru 3 łyżki octu 1 łyżka słodkiej mielonej papryki sól i pieprz   Mięso umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster z obu stron oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni

Simply Food
szynka i schab 109

łyżki soli peklowej (jeżeli nie mamy, to dajemy sól kamienną),  4 łyżki cukru, czosnek, pieprz, paprykę, ziele,liście, jałowiec... wg uznania Liście, ziele i jałowiec mielimy lub rozkruszamy w moździerzu... Mięso przed przyprawianiem nakłuwamy patykami od szaszłyków... Przyprawy mieszamy i nacieramy nimi schab i szynkę...przyprawione wstawiamy do lodówki  na 12-24 godz. odwracamy 2 lub 3 razy

chleba naszego
Wędlina suszona dojrzewająca a'la salami 275

Robiłam już różne wędliny suszone dojrzewające i wszystkie były genialne.Tym razem zrobiłam mieloną troszkę przypominającą salami i znowu się nie zawiodłam-wyszła przepyszna  i bardzo fajnie się kroi ,gorąco polecam....Przepis pochodzi ze strony  straga.pl  na którą serdecznie zapraszam Składniki: 1,5 kg karkówki ½ szklanki cukru, ½ szklanki soli, Opakowanie pieprzu młotkowanego z kolendrą i gorczycą(...)dokładnie mięso w pieprzu młotkowanym i na 48 wstawiamy do lodówki. Mięso po tym czasie straci wilgotność, kroimy je w grubą kostkę i wraz z pieprzem mielimy (ja na sitku 6 mm). Wyrabiamy mięso ręcznie ok 15 minut. Z wyrobionego mięsa robimy dwa równe wałki grubości ok 5 cm. Tak przygotowane mięso obtaczamy w przygotowanej mieszance przypraw. Zawijamy w gazę

Swojskie jedzonko
Pieczony kurczak z mozzarellą 445

sól, pieprz vegeta Proponuję podawać z kaszą gryczaną i buraczkami. Wykonanie: Piersi umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Naciąć nożem tak, aby powstała kieszonka z mięsa.  Mięso doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i papryką ostrą mieloną. Odkładamy natarte piersi kurczaka do lodówki na około 20-30 minut  (ten etap można pominąć i mięso również będzie smaczne). Następnie w kieszonki

Anielska Kuchnia Ani
Tatar z sarny 134

jajka przepiórki Marynata • sól, pieprz do smaku • 1 ziarno ziela jałowca • 1 łyżka oleju oraz • 6 kromek pieczywa tostowego bardzo cienko pokrojonych • sos balsamiczny Wykonanie: • Mięso sarny pokroić bardzo drobno, nie mielić, bo zrobi się miazga. • Ziarno jałowca spłaszczyć i posiekać, dodać olej, sól, pieprz i zamarynować w tym mięso. Odstawić do lodówki

To co kocham

Proponowane wyszukiwania