mięso mielone - 22854 przepisów (strona:772/1524)

PIEROŻKI KRUCHO DROŻDŻOWE Z MIĘSEM 105

drożdży 2 szkl. mąki 1 jajko 1/2 kostki masła sól WYKONANIE Farsz: Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i mielimy w maszynce do mielenia. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Mieszamy z mięsem, doprawiamy. Ciasto: Śmietanę mieszamy z drożdżami i solą. Dodajemy mąkę i masło- wyrabiamy. Na godzinę wkładamy do lodówki. Ciasto cienko rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka, nakładamy farsz

słodki bratek
Mielonka ,,Lamparcia'' 179

jałowiec i papryka ostra i słodka 2 g/kg -suszony koperek 1 g/kg -suszony czosnek niedźwiedzi 0,5 g do całości -wodę dawałem na oko aby mięso nabrało odpowiedniej kleistości Wykonanie  Boczek i łopatkę mielimy sitko nr,8 wołowinę kroimy w paski następnie mięso dokładnie wyrabiamy dodając nieco wody aby nabrało kleistości i peklujemy osobno wołowinę i łopatę z boczkiem

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa gulaszowa na winie 123

Bardzo pożywna zupa z mięsem wieprzowym i warzywami, przygotowana na winnym wywarze. Składniki: 50 dag mięsa wieprzowego 2 cebule 2 pomidory 4 ziemniaki 1 marchewka 1 papryka czerwona 2 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka mielonej ostrej(...)papryki 3 szklanki bulionu warzywnego 2 szklanki czerwonego wina ½ łyżeczki kminku ½ łyżeczki majeranku 4 łyżki śmietany Sól do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Rozgrzać smalec, obsmażyć mięso, włożyć cebulę i dalej smażyć. Posypać mieloną papryką, wlać bulion i wino. Dodać majeranek, kminek i gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Pomidory sparzyć, obrać

Tradycyjna Kuchnia
Filet na patyku z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką ze szpinaku i cukinii 168

świeżego szpinaku i pieczonej cukinii oraz coś, czego chyba nikt nigdy nie odmawia – ziemniaczki z piekarnika. Z przyjemnością do powtórki właśnie w takim zestawieniu:) Mięso: 2 duże piersi kurczaka mielona papryka – słodka i ostra 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki jogurtu naturalnego świeżo mielony pieprz Sałatka(...)łyżeczka przyprawy do ziemniaków 1/2 łyżeczki oregano spora szczypta soli morskiej ziołowej (lub zwykłej) świeżo mielony pieprz W misce umieszczamy jogurt, sos sojowy, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na długie paski. Mieszamy z przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem. 124

łyżka masła klarowanego sól, pieprz biały bułka tarta WYKONANIE: pieczarki obieramy, kroimy w plastry, dodajemy cebulkę drobno posiekaną i smażymy na maśle,doprawiamy solą i pieprzem, mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy i jajka, dokładnie mieszamy, w razie gdyby masa była zbyt luźna dodajemy bułkę tartą, keksówkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wkładamy warstwę mięsa

Kuchnia Beaty
Kotlety pożarskie 95

Pyszne, drobiowe, mielone kotlety pożarskie. Delikatne w smaku i bardzo proste w przygotowaniu. Smaczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Wyśmienicie smakują w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i ulubionej domowej surówki. Zajadają się nimi zarówno mali jak i duzi :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: zmielona podwójna pierś z kurczaka, u mnie ok 600 gram 1 pęczek świeżej natki pietruszki(...)bułka kajzerka namoczona w wodzie 1 żółtko 1 jajko olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: zmielone mięso przekładamy do miski. Dodajemy namoczoną w wodzie i dobrze odciśniętą bułkę, żółtko oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy aż powstanie jednolita masa na kotlety. 1 całe jajko z pozostałym białkiem przekładamy na talerz

Blog kulinarny S9.PL
Pieczeń z szpinakowym oczkiem. 168

oczkiem 1 opakowanie szpinaku "Hortex" 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego ok 10 plastrów żółtego sera. ok. 1kg karkówki lub tłustej szynki 2 łyżki bułki tartej mielone orzechy włoskie 1 duża cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz do smaku Na oleju na patelni zaszklij posiekaną cebulkę Dodaj czosnek, szpinak, posól i popieprz po  czym(...)wysmarowanej i wysypanej orzechami nałóż masę mięsną pozostawiając rowek na farsz. W zagłebienui ułóż plastry sera (zachodzące na siebie).  Wyłóż srodek plastrami sera i i szpinakiem. Zakryj srodek mięsem, posyp orzechami i zapiekaj w nagrzanym piekarniku (ok 180 st.C około

Gotuj Sam!
Kotlety siekane z cebulą 78

częściej. 500-600 g piersi kurczaka 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu 2 jajka  mielona papryka słodka curry szczypta mielonego imbiru sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Oczyszczone mięso kroimy w drobną (około 1,5×1,5cm) kostkę. Doprawiamy mieloną papryką, szczypta mielonego imbiru, niewielką ilością curry oraz

Smaki Na Talerzu
SMAŻONA PIERŚ Z KACZKI NA PUREE Z BROKUŁA (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 304

kaczki rozmrozić jeśli były mrożone lub wyjąc z lodówki na 15 minut przed smażeniem. Mięso umyć zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę oczyścić z ewentualnych fragmentów piór a następnie ostrożnie naciąć nożem w kratkę tak by nie uszkodzić mięsa. Piersi oprószyć solą i pieprzem mielonym. Piersi ułożyć na suchej i zimnej patelni skórą do dołu a następnie odpalić(...)płomień pod patelnią. Smażyć od momentu rozgrzania się patelni w zależności od wielkości i grubości piersi ok 6-7 minut od strony ze skóry, zmniejszając w trakcie ogień by mięso nie przypaliło się. Następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 4-5 minut. Gotowe piersi zdjąć z patelni i odstawić na 5 minut. Po tym czasie można je podawać

Ola la LCHF
PULLED PORK – najlepszy przepis! 84

przygotowuję ją z użyciem szybkowaru, który zdecydowanie ułatwia sprawę i jest genialnym ( oj genialnym! wynalazkiem! ). Świeże, świetnie doprawione i długo marynowane mięso podałam w chrupiącej, podpieczonej bułce z sałatką z czerwonej kapusty i sosem powstałym na bazie duszonego mięsa. Całość wyszła O-BŁĘ-DNA! To zdecydowanie jedno z najlepszych mię, jakie do tej pory zrobiłam! Za to na bank(...)czosnek – 4-5 ząbków * cukier, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziarnisty, chili – do smaku * olej do smażenia – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso oczyszczamy, nacieramy olejem oraz solą, pieprzem mielonym, paprykami oraz chili – wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by mięso się zamarynowało ( im dłużej będzie w lodówce, tym smak będzie intensywniejszy. Szybkowar stawiamy na gaz, obsmażamy

Ostra na Słodko
Pikantny strogonow wołowy 141

łyżki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia Marynata do mięsa: 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżka musztardy 3 łyżki oleju     *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paski *** *** Pokrojoną wołowinę przekładamy do miski i dodajemy wszystkie składniki marynaty *** *** Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy folią spożywczą

Blog z Apetytem
Pierogi z mięsem 237

wodzie min 10 minut. W tym czasie drobno posiekaj cebulę w kostkę i na 1-2 łyżkach oliwy lub oleju podsmaż cebulkę aż się zezłości. Mięso najeży zmielić w maszynce, pod koniec mielenia dodając namoczoną bułkę. Do farszu dodaj trochę rosołu, tak aby mięso nie było suche i łatwo się lepiło, a następnie dodaj podsmażoną cebulę. Dodaj nieco suszonego majeranku

nietylkopasta.pl
pierogi z mięsem i ziemniakami 139

oleju szczypta soli na farsz: 200 g mięsa z rosołu 2-3 gotowane ziemniaki cebula ząbek czosnku łyżka oleju sól, pieprz dodatkowo: boczek wędzony szczypiorek Mięso i ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.  Składniki ciasta zagnieść na stolnicy. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wycinać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mielonka ,,Luncheon meat'' w osłonce w/g JackaW 143

maszynce nr. 8 -karkówka 2 kg / 8 mm -boczek bez skóry 1 kg (bardziej tłusty niż chudy) / 5 mm -mięso z golonki razem z tłustym 1 kg /4 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 1-2 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 2 g/kg -przyprawa lunch meat 1-2 g/kg -woda 20 % -skrobia ziemniaczana(...)g/kg WYKONANIE Karkówkę i boczek tniemy w kostkę 4 cm, golonkę pozbawiamy skóry, kości resztę dajemy do peklowania, (z dużej golonki uzyskałem 1 kg mięsa). Czas peklowania 2 dni. Po tym czasie całość surowca mielimy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Ugotowaną i zmieloną skórę razem z przestudzonym wywarem dodajemy do mięsa. Do wody dodajemy skrobię ziemniaczaną  i mieszamy aż się

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaron z kurczakiem i warzywami 121

dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą i szklimy cebule z czosnkiem. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, oprószamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Kiedy mięso się przesmaży dodajemy na patelnię kukurydzę, cukinię i paprykę. Przesmażamy razem około 3 minut. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z mąką pszenną i zmniejszamy ogień. Gotujemy

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania