mięso mielone - 22854 przepisów (strona:764/1524)

Sernik królewski 225

różnych rozwiązań, testowałam różne sery w wiaderkach- by ułatwić sobie życie:) i muszę stwierdzić, że nie ma to jak prawdziwy biały ser zmielony- jednak nie trzeba go mielić przez maszynkę do mięsa, a wystarczy, że przeciśniemy go dwa razy przez praskę do ziemniaków - 3 minuty to zajmuje, a sernik naprawdę smakuje jak prawdziwy sernik :) Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki

Aga w kuchni
Kartoflane pączki 1123

wanilią -16 g Duża szczypta soli 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki rumu Konfitura lub marmolada różana Olej do smażenia Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, mieszamy z ciepłym rozpuszczonym masłem na papkę. W niewielkiej ilości ciepłego mleka z łyżką cukru rozpuszczamy drożdże, czekamy chwilę aż zaczyn zacznie rosnać. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy

Wanilia i Kardamon
Drobiowe mini hamburgery 163

blasze wyłożone papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziarnami sezamu, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 10-15 minut. Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka, słodka i ostrą papryką oraz solą. Masę dokładnie mieszamy, formujemy małe płaskie okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy

Bajeczna Kuchnia
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami 228

wkładamy do ciepłej wody, zagotowujemy. Wylewamy pierwszą wodę z gotowania (opcjonalnie wodę można zostawić i przecedzić), wlewamy nową i gotujemy grzyby do miękkości. Grzyby drobno siekamy/blenderujemy lub mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę, jeśli jest za kwaśna lekko odciskamy, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy. Kapustę odciskamy z wody i drobno siekamy. Siekamy drobno cebulę i przesmażamy na oleju

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kotleciki z jajka 149

obierać. Czerstwą bułkę moczę w szklance mleka, siekam natkę pietruszki i podsmażam cebulę na szklisty kolor, gdy bułka namoknie odciskam ją z nadmiaru mleka. Jajka, bułkę, cebulę mielę w maszynce do mięsa na tych większych oczkach do miski, wsypuję potem posiekaną natkę pietruszki, wbijam tą 10 szt jajka surowego do całości i mieszam wszystko razem aż będzie jedna konsystencja

Tanio smacznie i prosto
Kopytka ze szpinakiem 147

mąki to koszt ok. 0,26 zł Przygotowanie:  Ziemniaki gotuję przeważnie wieczorem dzień wcześniej. Następnego dnia zabieram się za kopytka.  Ziemniaki mielę w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Szpinak gotuję ok. 10 min. z odrobiną soli. Odsączam go przez szmatkę. Puree ziemniaczane kładę na potrzepanej mąką stolnicy w środku robię wgłębienie i wbijam do tego jajko, dodaję

Tanio smacznie i prosto
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Barszcz czerwony z pełnoziarnistymi uszkami 200

małe kwaśne jabłka (np. antonówki) sok z ½ cytryny 2 ząbki czosnku garść suszonych grzybów 4 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu 2 listki laurowe, sól, pieprz świeżo mielony cukier brzozowy/erytrytol ok. 2 łyżek majeranek Na ciasto:   250 g mąki - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej np. orkiszowej około szklanki 150 ml gorącej wody 1 jajko 1 łyżka oleju/oliwy szczypta(...)wkładamy do ciepłej wody, zagotowujemy. Wylewamy pierwszą wodę z gotowania (opcjonalnie wodę można zostawić i przecedzić), wlewamy nową i gotujemy grzyby do miękkości. Grzyby drobno siekamy/blenderujemy lub mielimy w maszynce do mięsa. Cebule siekamy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, następnie dodajemy czosnek, grzyby, smażymy przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy odrobinę wody po ugotowaniu grzybów i doprawiamy

Przepysznik - BLW i nie tylko
pierogi z płuckami 210

kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy olej, wkładamy cebulę oraz płucka, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Wszystkie składniki smażymy. Usmażone płucka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy jajo, przyprawiamy do smaku. składniki na ciasto: ok. 560 g mąki 190 g wody 2 jaja 20 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, cienko

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z suszonymi śliwkami 188

przez chwilę. Tak przygotowaną masą wyklejamy dokładnie spód formy, pomagamy sobie łyżką. Wkładamy do zamrażarki na czas pozostałych przygotowań. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Twaróg mielimy w maszynce do mięsa, przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub miksujemy blenderem. W dużej misce umieszczamy przygotowany twaróg, śmietanę, powidła, jajka, cukier, mąkę i ziarenka z laski wanilii. Miksujemy do połączenia składników

My Culinary Art
Kopytka z boczkiem i groszkiem 200

szklanki mrożonego groszku parmezan Przygotowanie: Obrane ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie, jeszcze gorące przeciskamy przez praskę, albo dusimy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub mielimy w maszynce do mięsa. Do masy ziemniaczanej wbijamy jajko, dodajemy oba rodzaje mąki, doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy aż masa będzie gładka, lekko klejąca. W między czasie w dużym garnku gotujemy wodę, solimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Knedle pierogowe ze śliwkami 147

podsypanie ½ łyżeczki przyprawy z przyprawy Deluxe z imbirem i skórką pomarańczową  po szczypcie soli i cukru 2 jajka śliwki cukier trzcinowy Knedle pierogowe ze śliwkami Ziemniaki mielę w maszynce do mięsa, przekładam do miski, wbijam jajka, dodaję resztę składników. Zagniatam ciasto, odstawiam na 15 minut i ponownie wyrabiam podsypując mąką. Śliwki myję, osuszam i wyciągam pestki, jeśli są duże

Takie tam pichcenie
Pierogi ruskie 124

olej  Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości studzimy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy

Camilla w kuchni
Serowe oponki 118

żółtka cukier waniliowy ok 1 litr oleju do smażenia Dodatkowo: cukier puder do posypania wierzchu bądź polewa czekoladowa Sposób przygotowania: 1. Odmierzamy potrzebną ilość sera białego i mielimy w maszynce do mięsa.  2. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać zmielony biały ser i śmietanę. Posiekać delikatnie po czym dodać jajka i resztę składników. Wyrobić. 3. Wałkować na grubość

Kuchnia w czekoladzie
Krokiety z mięsem 190

umieszczamy w garnku i zalewamy taką ilością wody, by przykryła składniki. Gotujemy do miękkości, zlewamy wodę i odstawiamy do ostygnięcia. Pozostałą cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Mięso i gotowane warzywa mielimy razem z podsmażoną cebulą dwa razy. Dodajemy do farszu posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy go solą, pieprzem oraz majerankiem. Farsz musi być nieco przeprawiony, bowiem złagodnieje po zawinięciu

Życie zamknięte w smaku
Smażone kotlety rybne z koperkiem 131

świeżego boczku 2 jajka Ok. 2/3 szklanki bułki tartej 100 ml mleka Pęczek koperku Sól pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Rybę myjemy, osuszamy i wraz z boczkiem mielimy w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Do bułki wlewamy mleko. Następnie do masy dodajemy 2 jajka, bułkę tartą namoczoną mlekiem, drobno pokrojony koperek, przyprawiamy solę i pieprzem. Całość mieszamy. Formujemy kotlety lekko

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania