mięso mielone - 22854 przepisów (strona:773/1524)

PASZTET DROBIOWY, BEZGLUTENOWY, DIETETYCZNY- NAJLEPSZY 193

łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej - 6 kulek ziela angielskiego - 3 łyżki dobrego, aromatycznego majeranku - 100-150g tłuszczu (daję od smażenia mięs) - 200g rosołu, bulionu, itp. - 2-3 łyżki pokrojonej drobno natki pietruszki - sól - świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - tłuszcz do smażenia wątróbki, pieczarek, cebuli i czosnku Na patelni obsmażamy pokrojone w plastry pieczarki (doprawiamy je solą(...)patelni obsmażamy umytą, osuszoną i oczyszczoną wątróbkę, doprawiamy ją pieprzem i solą. Kawałki rozmrożonych lub świeżo usmażonych, ugotowanych mięs, oraz wątróbkę i cebulę z czosnkiem oraz warzywa (rosołowe: marchew, pietruszka, seler) mielimy w maszynce do mielenia, na średnich oczkach. Do mielonej masy dodajemy jajka, kawałki obsmażonych pieczarek, zmiażdżone kulki ziela angielskiego, roztarty w dłoniach majeranek, płynny tłuszcz, rosół, natkę

Smaczne Zdrowe
Filet kurczaka w sosie dyniowym 103

sosie dyniowym Filet kurczaka w sosie dyniowym poleca się na pyszny, jesienny obiad Smaczne danie, które przypadnie do gustu miłośnikom smaków dyniowych, aromatycznych przypraw i słonecznych kolorów Miękkie mięso, gęsty sos kremowy o smaku dyni i przyprawy curry. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu i niesamowicie smaczne. Zachęcam do przygotowania   Przepis na dwie porcje dania Filet kurczaka w sosie dyniowym(...)obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Filet z piersi kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso doprawić solą i czarnym pieprzem mielonym, a następnie oprószyć mąką pszenną. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i na gorący tłuszcz włożyć filet, obsmażyć, a następnie zdjąć z patelni. Cebulę przełożyć

WSZYSTKO SMACZNE
Łopatka pieczona z marchewką 85

łopatki wieprzowej 2 cebule 2 marchewki 3 ząbki czosnku olej 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka majeranku 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję i kroję na mniejsze kawałki. Do miseczki wlewam olej i dodaję wszystkie przyprawy, mieszam. Powstałą papka nacieram mięso, odkładam do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka z resztek jakie miałam w lodówce 96

więc są to składniki 1 starta cukinia 3 marchewwki małe starte na tarce resztki mięsa z obiadu ja miałam mielone pozostałosci rozdrobniłam 5 kiełbasek zwyczajnych pokroić i usmażyć 4 pomidory pokroić drobne ser zółty w plastrach lub kostce 4 jajka 1/2 kubka śmietany lub jogurtu przyprawy kolejnośc układania cukinia marchewka resztki mięsa a potem kiełbaski potem pomidory dodałam

Moje Wyroby
Pyszne klopsiki w sosie musztardowym 150

część  musztarda 2 łyżki ( jasnej) śmietana 30% 200 ml     Wykonanie klusek śląskich: Obieramy ziemniaki , kroimy je w ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu mielimy ziemniaki i  wkładamy z powrotem do garnka w którym się gotowały . Dzielimy na 4 części i 1/4 wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną i dodajemy(...)małe kuleczki , lekko spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę w środku Gotujemy i podajemy z dodatkami. Wykonanie-   Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym : Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy je.  Dodajemy jajo, bułkę tartą pieprz sól i mieszankę naturalnych przypraw John. Wyrabiamy farsz i formujemy maleńkie kuleczki . Smażymy kuleczki  mięsa na oleju

Różowa kuchnia
Pasztet wołowo wieprzowy z grzybami 191

mielony imbir + wywar z gotowania mięsa do rozrzedzenia masy parę plastrów słoniny lub boczku do foremek przygotowanie Mięsa oprócz wątróbki, pokrojone w dużą kostkę, włożyć do garnka, dodać warzywa, parę ziarenek pieprzu, listek laurowy, ziele angielskie, trochę posolić, zalać niedużą ilością wody - tak aby tylko mięso zakryć, gotować do miękkości. Najwygodniej ugotować mięso w szybkowarze. W drugim garnku ugotować(...)małej ilości wody grzyby.  Ugotowane mięsa i warzywa wyjąć z wywaru. Wątróbkę włożyć do garnka, zalać  częścią   gorącego wywaru i parzyć przez ok 15 minut, odcedzić dodać do mięsa. Część wywaru odlać i   namoczyć w nim bułkę, kiedy zmięknie, lekko odcisnąć. Przestudzone mięsa zmielić trzy razy przez sitko z małymi oczkami ( 3,5) razem z bułką

Stare Gary
SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ, JABŁKA I CEBULI 59

każdy kawałek jeszcze na pół. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patyczki nakłuwać w dowolnej kolejności na zmianę mięso, jabłko i cebulę. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec szaszłyki około 25- 30 minut. Po upieczeniu posypać mięso solą, majerankiem i papryką mieloną. W przypadku grillowania na grillu postępować tak samo jak podczas pieczenia w piekarniku. Najpierw upiec

Zrób to smacznie
Odchudzony pasztet drobiowy z karmelizowaną cebulą 426

obrać mięso od kości i skóry. Bułki namoczyć w ciepłym mleku. Drugą cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Ugotowane mięso zemleć w maszynce do mielenia 2 razy razem z cebulą, marchewką i odciśniętymi od mleka bułkami. (pietruszki do pasztetu nie dodajemy). Dodać jajka, majeranek, sól i pieprz. Następnie wyrobić rękoma

Bon Appetit Małgorzaty
Soczyste nuggetsy w cieście jogurtowym 245

zewnątrz lekko chrupiące. Polecam!     Składniki: 1 filet z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, czosnek w proszku 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia   *** Mięso myjemy, osuszamy(...)kroimy w kostkę o grubości ok. 2 cm i obsypujemy przyprawami *** *** W miseczce mieszamy jogurt z jajkiem i delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami. Kurczaka wkładamy do marynaty i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa pokrył się ciastem *** *** Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso

Blog z Apetytem
Kurczak z papryką po węgiersku 263

łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pierzu 1 łyżka pszennej mąki (opcjonalnie) Do podania makaron wstążki natka pietruszki Instrukcje Mięso z kurczaka nacieramy większości soli i pieprzu. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Papryki rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ok. 1 cm kostkę(...)samym maśle podsmażamy cebulę i czosnek – przez ok. 2 minuty do zeszklenia. Następnie wlewamy bulion i zagotowujemy, dodając w międzyczasie skórkę z cytryny, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy, dokładnie wszystko mieszając. Mięso wkładamy ponownie do patelni. Przestawiamy na mały ogień i dusimy bardzo powoli pod przykryciem przez 20 (piersi) lub 30 minut (nogi), od czasu do czasu mieszając nieco

Kulinarna Pokusa
Roladki schabowe 6696

mięsa olej do smażenia 0,5 litra bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka i ostra papryka mielona opcjonalnie: śmietanka do zaciągnięcia sosu     *** Mięso kroimy na plastry, cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Cukinie dokładnie(...)myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Na każdym plastrze mięsa układamy po kilka kawałków cukinii *** *** Na cukinii układamy po 2-3 listki bazylii i pół trójkącika serka topionego *** *** Całość ciasno zwijamy w roladki *** *** Roladki obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiany kolor *** *** Następnie mięso zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy 2 ziarenka ziela angielskiego

Blog z Apetytem
Klops z wieprzowiny i dzika z boczniakami 127

Składniki : ok.1/2 kg mięsa z dzika ok. 1/2 kg mięsa wieprzowego, u mnie dość tłusty boczek 20 dag grzybów boczniaków 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka mielona ostra kilka plastrów słoniny Przygotowanie: Mięso z dzika i boczek zmielić Grzyby ugotować, odcedzić i również zmielić Składniki połączyć, dodać ubite na pianę jajka, przyprawy, wymieszać Przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem

Proste Potrawy
Schab pieczony - soczysty i kruchy. 138

młynku. Mięso opłucz, osusz, natrzyj dokładnie solą. Do pojemnika dodaj wszystkie składniki na marynatę , dokładnie wymieszaj. Włóż mięso do marynaty, dokładnie obtocz je całe w marynacie. Nakłuj mięso patyczkiem do szaszłyków z każdej strony po około 25 - 30 nakłuć. Nie martw się , w gotowym mięsie po nakłuciach nie będzie śladu, a nakłute w ten sposób mięso wchłonie większość marynaty(...)stron. Mięso powinno się leciutko zarumienić. W ten sposób pozamykamy pory w mięsie i mięsko będzie soczyste po upieczeniu. Obsmażone mięso włóż do żaroodpornego pojemnika, wlej resztę marynaty, która Ci została oraz tłuszcz na którym smażyło się mięso. Posyp czosnkiem pokrojonym na mniejsze kawałki oraz oprósz mieloną papryką ze wszystkich stron. Gdyby było zbyt mało tłuszczu możesz dolać trochę

Przepisy i porady kulinarne
Paszteciki drożdżowe z królikiem 142

Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. W czasie kiedy ciasto wyrasta możemy dokończyć przygotowanie farszu. Mięso oddzielamy od kości i drobno mielimy. Do farszu możemy dodać ugotowaną i zmieloną marchewkę. Opcjonalnie można także dodać posiekaną świeżą natkę pietruszki. Mięso z marchewką dokładnie mieszamy i dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem

PatiGotuje
Mielonka tyrolska 303

mięsa -pekolo sól 27 g -pieprz biały 3 g -pieprz ziołowy 2 g -ziele angielskie mielone 1 g -gałka muszkatołowa mielona 1 g -czosnek 3 ząbki wyciśnięte przez praskę -żelatyna 15 g Wykonanie Boczek w całości oraz pozyskane chude kawałki mięsa z łopatki i karkówki peklujemy na sucho peklo solą  na 48 godz. Następnie karkówkę(...)łopatkę mielimy sitku fi 6-8 mm,a boczek mielimy na sitku fi 3-4 mm. Później stopniowo dodajemy przyprawy i mieszamy.Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do mięsa i ponownie wyrabiamy mięso.Można dodać również ugotowane i zmielone skórki wieprzowe. Napełniamy osłonki i odstawiamy do lodówki na około 8-12 godzin.Następnie parzymy. Parzymy Ja wodę nagrzałem

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania