mięso mielone - 22854 przepisów (strona:769/1524)

Stroganow z jelenia 228

pieprz czarny sól Instructions Mięso kroimy w plastry w poprzek włókien, a następnie w podłużne kawałki. Mięso oprószamy mąką i mieszamy, aby każdy kawałek mięsa dokładnie pokryła mąka. W rondlu do duszenia rozgrzewamy smalec. Na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy porcję mięsa i obsmażamy, aby mięso przyrumieniło się z każdej strony. Podsmażone mięso przekładamy na talerz, pozostawiając tłuszcz(...)przy pomocy drewnianej łyżki ściągamy wszystkie smaki z dna patelni. Dodajemy pomidory, bulion wołowy, mięso, pokrojone korniszony oraz wszystkie przyprawy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy rondel i dusimy przez godzinę. Pod koniec gotowania dodajemy zahartowaną śmietanę i jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Stroganowa podajemy z pajdą pachnącego, świeżego chleba. * użyłam domowego bulionu ** użyłam wina Corte alle

Wędrówki po kuchni
Świąteczny Pasztet 1039

razem z Vegetą. 2.   Grzyby moczymy w wodzie. 3.   Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy. 4.   Mięso, boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy dwa razy w maszynce. 5.   W rosole moczymy bułkę. 6.   Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę, całe jajko, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową. 7.   Dokładnie

Kulinarna Chwila
Mielone kotlety drobiowe z serem. 171

pieprz -majeranek -mąka -jajko z mlekiem -bułka tarta -olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w większe kostki i mielimy na małych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy żółtko, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie mieszamy. Następnie nabieramy łyżką mięso na dłoń. Na środku kładziemy ser i przykrywamy mięsem. Formujemy klopsa. Obtaczamy w mące, jajku

Magia jedzenia.
Kotlety z indyka w panierce 222

Jedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :) Składniki : sznycle z fileta z piersi indyka jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody Na płaski talerz wsypać bułkę tartą  Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu

Proste Potrawy
Zapiekanka gulaszowa z ziemniakami 87

tymianku + 1 łyżeczka do ziemniaków ¼ łyżeczki cynamonu 4 liście laurowe 1 butelka passaty pomidorowej (700 g) 2 łyżki czerwonego octu winnego lub balsamicznego sól morska, świeżo mielony pieprz, cukier olej do smażenia Mięso oczyszczamy z błon (jeśli posiada), myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem, łyżką wędzonej papryki i łyżką czosnku niedźwiedziego. Dokładnie mieszamy(...)czosnku, dodajemy pokrojony seler, marchewkę oraz paprykę. Dorzucamy liście laurowe i podsmażamy wszystko razem ok. 3-4 minuty, często mieszając. Odgarniamy na brzegi patelni, dolewamy odrobinę oleju i wrzucamy mięso. Mieszamy, aż zmieni kolor. Wlewamy passatę – do butelki wlewamy trochę wody (mniej niż pół szklanki), płuczemy butelkę i wlewamy wodę do mięsa i warzyw. Dodajemy do sosu dwa wyciśnięte

Poezja smaku
Pasztet wieprzowy pieczony 86

domowy pasztet, na pewno musimy sięgnąć po dobrej jakości składniki. Aby pasztet z piekarnika był idealny nie tylko mięso musi być z dobrego źródła, tak samo warzywa nie mogą być byle jakie. Domowy pasztet z wątróbką musi mieć zachowane odpowiednie proporcje mięsa do wątróbki. Tylko taki pasztet pieczony będzie nas zachwycał swoim idealnym smakiem. Pasztet wieprzowy przepis pasztet domowy(...)podgardle. Gotuj na małej mocy palnika, aż warzywa i mięso będą miękkie. Następnie wyjmij mięso oraz warzywa z wywaru. Do wrzącej wody dodaj przekrojoną na trzy części wątróbkę i gotuj przez 5 minut. Wątróbkę wyjmij i również pozostaw do ostygnięcia. Po wystygnięciu zmiel mięso oraz warzywa na drobnych oczkach. Podczas mielenia, co pewien czas dodaj po ząbku czosnku. Do zmielonego

Kuchnia Na Wypasie
Jak zrobić klasyczny tatar wołowy? 350

kiszone 2 żółtka 1 łyżeczka przyprawy Maggi 1 łyżka oliwy sól, pieprz, opcjonalnie szczypta chilli   *** Mięso dokładnie myjemy i osuszamy *** *** Następnie polędwice wołową lub ligawę mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Mięso mieszamy z surowymi żółtkami i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi, oliwą oraz opcjonalnie chili *** *** Z doprawionego mięsa formujemy kuleczki ( najlepiej robić to wilgotnymi dłońmi

Blog z Apetytem
Kiełbasa ala salami wędzona 238

mieszanką peklo soli i soli kamiennej. Czas zasolenia mięsa 48 godz.co 12 godz mięso obracamy.Następnie mięso nie płuczemy z soli tylko tniemy na kawałki i mielimy na sitku fi 8 mm. Teraz mięso przyprawiamy pieprzem czarnym i bardzo dokładnie mieszamy.Formujemy z mięsa kształt wałka i nacieramy wyciśniętym czosnkiem ,obtaczamy w przyprawach i ziołach.Wkładamy w damską podkolanówkę ,a najlepiej

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 164

jakiś czas mieszamy. Grzanki mają być tylko lekko podrumienione. Gotowe przekładamy do miseczki (w razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy ostrym nożem lub mielimy w maszynce z dodatkiem odciśniętej bułki oraz czosnku. Ja mięso posiekałam, a bułkę z czosnkiem zmiksowałam w blenderze. Do masy mięsnej dodajemy żółtka, sól, pieprz, rozpuszczone

mojewypiekiinietylko
Schab w sosie paprykowym 162

Mięso delikatnie rozbijamy, smażymy na oleju na rumiano. 2. W międzyczasie cebulę siekamy, rumienimy na oleju w rondelku, po czym wlewamy nieco ponad szklankę wody. Dorzucamy listek laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy. Mięso przekładamy do rondelka, gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu uzupełniając wodę. 3. Gdy mięso już jest miękkie dodajemy słodką  i ostrą mieloną paprykę

Kuchnia domowa Ani
Kurczak a'la Stroganow 640

klasyka to wersja nieco lżejsza. Zamiast wołowiny użyłam delikatniejszego kurczaka. Zastosowanie tego właśnie mięsa wymaga większej ilości przypraw i warzyw. Sekretem tego dania jest mielona papryka - słodka i ostra usmażona razem z mięsem. Ja dodatkowo bardzo mocno podsmażyłam grzyby, aby wydobyć z nich jak najwięcej smaku i aromatu. Do tego passata ze słodkich, włoskich pomidorów, odrobinę(...)porcje: 2 piersi z kurczaka (ok. 500 g) 2 duże cebule 15 sporych pieczarek 250 ml passaty pomidorowej Cirio 250 ml rosołu drobiowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól, pieprz olej rzepakowy opakowanie ciasta francuskiego (szukajcie takiego z prawdziwym z masłem) Sposób przygotowania: Cebulę pokroić w półkrążki i zeszklić na oleju, posolić

Kulinarne Inspiracje
Krokiety z mięsem 276

olej  pieprz mielony  maggi w płynie  majeranek  sól do smaku  Naleśniki:   4 szklanki wody gazowanej  2 szklanki mleka 3 jajka 1/ 4 szklanki oleju  ½ łyżeczki soli 70 dag mąki pszennej Do panierki : 2 jajka + sól  bułka tarta  tłuszcz do smażenia  Zaczynam od gotowania mięsa, można pokroić na małe(...)wsypuję suszoną włoszczyznę ( można dodać świeże warzywa) plasterki czosnku i przyprawy.  W międzyczasie obieram i kroję cebulę, podsmażam ją na oleju, do lekkiego zrumienienia.  Ugotowane mięso wyciągam z wywaru i mielę razem z cebulą. Farsz przyprawiam i mieszam.  Ze składników na naleśniki przygotowuję ciasto. Mieszam mleko z olejem, wodą, solą i jajkami, dodaję mąkę i dokładnie miksuję

Takie tam pichcenie
Bitki z karkówki z suszonymi grzybami 145

dzisiejszy obiad polecam pyszne bitki z karkówki. Mięso jest bardzo kruche i rozpływa się w ustach. Bitki można podawać z ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 50g suszonych grzybów, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Grzyby(...)moczę we wodzie. Karkówkę myję i osuszam. Kroję w grubsze plastry. Mięso rozbijam tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószam solą oraz pieprzem. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam płaty mięsa oraz cebulę. Podsmażone mięso przekładam do rondla i podlewam wodą. Dodaję grzyby oraz paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu do miękkości.  Mąkę mieszam ze śmietaną

Tradycyjna kuchnia Kasi
Królik duszony w warzywach 186

Składniki : mięso z królika ok. 60 dag tj. 3 tuszki marchew, pietruszka, duża cebula czosnek 2 ząbki sól, pieprz czarny, liść laurowy, zioła prowansalskie, papryka mielona tłuszcz do smażenia Przygotowanie : mięso umyć osuszyć, posypać pieprzem, papryką Cebulę pokroić w piórka, marchew i pietruszkę w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu mięso obsmażyć z obu stron Wsypać cebulę, przesmażyć, wsypać warzywa

Proste Potrawy
Kurczak z warzywami 106

młody bakłażan mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz olej 200-300 g ryżu, ugotowanego na sypko   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z błonek, po czym kroimy na paski. Oprószamy je mieloną słodką papryką, solą oraz pieprzem. Skrapiamy 1 łyżką oleju, wcieramy w mięso razem z przyprawami. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy

Smaki Na Talerzu