mięso mielone - 22854 przepisów (strona:762/1524)

Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 236

minut. [MASA SEROWA]: 700 g twarogu 200 g kwaśnej śmietany 3 czubate łyżki mąki pszennej 140 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka Twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Ubijamy śmietanę z cukrem i stopniowo dodajemy ser. W międzyczasie - wbijamy do masy po jednym jajku i ubijamy, aż masa ładnie się połączy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy

psgotujemy
Daktylowe trufle 99

miodu 1/3 szkl. kakao 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (ja miałam z pomarańczą, i dość mocno zdominowała ona smak trufli) 1-2 łyżki rumu Śliwki, daktyle i orzechy mielimy w maszynce do mięsa. Całość polewamy miodem, zasypujemy gorzkim kakao i dodajemy roztopioną czekoladę. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy równej wielkości kulki. Obtaczamy wg uznania: w gorzkim kakao, zmielonych

Smaki Na Talerzu
Makrela w panierce 164

surówek i obiad gotowy ☺ Składniki: -dowolna ilość filetów z makreli -składniki do panierki: mąka, jajko zmiksowane z dwiema łyżkami  śmietany oraz świeża bułka tarta. Ja zawsze mielę w maszynce do  mięsa suche bułki tuż przed przygotowaniem potrawy. Taka bułka  daje chrupkość po usmażeniu.  -olej rzepakowy Do rozmąconego jajka ze śmietaną dodaję dowolne przyprawy, np. czosnek, suszony

Kulinarne przemyslenia
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem 97

smaku. Szpinak zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Ostudzony szpinak blendujemy na gładką masę (można też drobniutko posiekać). Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (lub mielimy w maszynce do mięsa). Mieszamy dokładnie razem ze szpinakiem. Dodajemy jajko. W razie potrzeby masę doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Mąkę przesiewamy, robimy w niej wgłębienie i dodajemy jajko, sól

MyCookBook.pl
SZYNKA NADZIEWANA JAK ROLADA 263

zdjęcia poniżej ) aby powstał jeden duży płat mięsa. Nacieramy ją przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Pozostawiamy na około 3 godziny aby przeszła przyprawami. Kiełbasę, cebulę, boczek i ogórki mielimy rozdrabniaczem lub maszynką do mięsa o największych oczkach. Farsz przekładamy do miski, dodajemy musztardę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą, mieszamy aż masa się połączy. Mięso umieszczamy na desce, farsz równo rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Warzywne spaghetti z polędwiczkami z kurczaka 193

Składniki: 2-3 zielone cukinie 1 żółta cukinia 2 duże marchewki polędwiczki z kurczaka ( dokładnej ilości nie podaję) ulubione przyprawy u mnie chili peperoncini ( ooostre), pieprz czarny mielony, sól do marynowania mięsa użyłam marynaty w stylu tajskim z TaoTao dodatkowo /opcjonalnie makaron ryżowy ( 100g) oraz domowy sos słodko-kwaśny z ananasem, który dostałam od mamy ( przepis TU ) , szczypiorek Wykonanie

W garach u Gosi
wyborne kotlety z leszcza 168

łyżka masła szczypta granulowanego czosnku pieprz, sól pół pęczka naci pietruszki 2 jajka olej do smażenia kotletów sposób przygotowania Rybę dokładnie myjemy, kroimy na kawałki  i mielimy w maszynce do mięsa razem z wcześniej  namoczoną ( w wodzie, lub w mleku) i  odciśniętą  bułką. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło i szklimy na nim drobno posiekaną  cebulę

Miód i pieprz
Cukinie faszerowane piersią z kurczaka 162

Wydrążone nieduże cukinie możemy napełnić dowolnym mięsem - w kawałkach lub mielonym, warzywami i grzybami. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Pasztet wegetariański z pieczarek babci Basi 125

masła klarowa nego ) Sposób przygotowania : Czerstwe bułki namoczyć w mleku. Umyte i pokrojone pieczarki dusimy razem z lekko podsmażoną na maśle cebulą.Bułki dokładnie odciskamy. Przestudzone pieczarki mielimy w maszynce do mięsa ( 2 X ) i na końcu bułki. Doprawiamy solą i pieprzem , dość intensywnie , bo jajka wyjałowią pasztet . Do otrzymanej masy dodajemy żółtka, urabiamy, Następnie ubijamy białka dodajemy do masy

Pysznosci Babci Basi
"Sosik mega" 147

koncentrat) 3-4 listki laurowe (nasze!) 1/2 szklanki octu (użyłam z czerwonego wina, bo taki miałam w szafce) Paprykę czerwoną i chili myjemy, kroimy, usuwamy pestki i mielimy w maszynce do mięsa, lub rozdrabniamy mikserem (ja to zrobiłam porcjami w 'żyrafie'). Paprykowe purée wrzucamy do dużego rondla, dodajemy cukier, sól i olej, mieszamy i gotujemy około 15 minut. W międzyczasie

les mirabelles
Sos cukiniowo paprykowy. 148

środek oraz obieramy ( ja nie obierałam). Czosnek i cebulę obieramy a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, Paprykę, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki przekładamy do garnka o grubym dnie, mieszamy a następnie wlewamy olej, ocet, sos sojowy, cukier, sól oraz przyprawy. Gotujemy około 30 min. co jakiś czas mieszamy

Radość kipiąca uśmiechem.
pasztet z czerwonej fasoli i pieczarek 156

cienkie plastry, smażąc  całość jeszcze przez dziesięć minut. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru i wbijamy   jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch

Miód i pieprz
Sos cukiniowo-paprykowy 103

łyżki ziół prowansalskich pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, nie ma konieczności obierania ze skóry, z dużych sztuk wydrążamy miąższ, z papryki usuwamy nasiona, cebulę i czosnek obieramy. Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, paprykę z chili kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa razem z czosnkiem oraz cebulą. Mieszamy

Wanilia i Kardamon
Pierogi ruskie z boczkiem 122

twarogu 1 jajko 35 dag łuskanego boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku Sól do smaku Pieprz ziołowy do smaku Sposób przygotowania: Farsz: Całkiem zimne gotowane ziemniaki mielę w maszynce do mięsa-(zawsze robię, gdy zostanie mi ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia, wtedy nic się nie marnuje).  Do ziemniaków dodaję całe jajko, twaróg. Boczek kroję drobniutko w kostkę nożem

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowe kotlety mielone z quinoy i kurczaka 203

łyżka masła bezglutenowa bułka tarta z quinoą natka pietruszki - mały pęczek czosnek niedźwiedzi majeranek słodka papryka pieprz sól olej do smażenia Wykonanie: Surowego kurczaka i ugotowaną quinoę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko, pokrojony w kostkę i podsmażony na maśle por, posiekaną pietruszkę. Doprawiamy według własnych upodobań czosnkiem niedźwiedzim, majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy niewielkie kotleciki

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania