śniadania - 47413 przepisów (strona:762/3161)

Tostowy chleb maślany 203

Chlebek powstał w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie. Przepis cytuję za blogiem Stonerchef: Maślany chleb tostowy: Ok. 420-450g mąki pszennej uniwersalnej (typ 480) + więcej do zagniatania ciasta 250ml mleka … Czytaj dalej Tostowy chleb maślany

czarrna od kuchni
PLACKI Z JABŁKAMI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 702

Placki z jabłkami – jak większość tego typu przepisów – powstały na prośbę mojej córki jako zamiennik na te przygotowywane przez jej babcię z mąką i

Ola la LCHF
Sałatka jarzynowa z majerankiem i czosnkiem 134

gościem na naszym stole . Wszyscy ją lubią i mimo wielu nowości ,gotowane warzywa w majonezie ciągle są w ścisłej i nie pobitej czołówce Ta wersja nadaje się na Wielkanocne śniadanie, jak każda inna ale dzięki dodatkowi majeranku, zyskuje naprawdę wiele w smaku i oryginalności . Natomiast czosnek , cóż jest idealnym dodatkiem , chyba ,że ktoś go nie lubi , ale wtedy należy

Ogrodnik w podróży
Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną i rukolą 161

Dzień dobry :-) Moje dzieci ostatnio polubiły pasty jajeczne. Tym razem zawinęłam w tortille, dodałam świeżą rukolę i wyszło pyszne śniadanie, które zniknęło w mig. Polecam, na pewno Wam posmakuje. Miłego dnia :-) Składniki  pasta: 5 jajek L 1 awokado 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki dobrego gatunkowo majonezu 1 kopiata łyżeczka tartego chrzanu (ze słoiczka) sól pieprz Dodatkowo

kruche babeczki
Placki z serka wiejskiego 91

Dziś placuszki z serka wiejskiego, najlepsze na śniadanie lub kolację. Moja Córka je uwielbia! Nic dziwnego, są słodkie, puszyste, podane z wszelakimi dodatkami, np. dżemem, syropem, miodem, z owocami, polewą, musem z owoców, bitą śmietaną czy jak dziś posypane cukrem pudrem, tak domowo, najprościej. Przepis znalazłam tutaj , wychodzi 6 placków, znikają na raz. Jeśli chcecie podwójcie porcję ciasta

Zasmakuj Kuchni
Muffiny ze szpinakiem i papryką 149

Składniki/ 2 porcje: -2 jajka-150 ml mleka -75 g masła, rozpuszczonego -100 g startego sera mozzarella -75 g szpinaku baby -260 g mąki pszennej -1

I LOVE LIFE
Tortille z tahini i awokado 125

miałam pojęcia że to wyjdzie takie pyszne. Ot tak połączyłam placki pełnoziarniste z sosem sezamowym i awokado a efekt zachwycający. Polecam "Śniadanie Mistrzów", będziecie zachwyceni. Placki pełnoziarniste z awokado i sosem sezamowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym 488

czosnkowo-ogórkowym. Dziś polecam Wam pyszne jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym. Proste i szybkie w przygotowaniu. Takie jajka możecie śmiało podać na przyjęciu lub wielkanocnym stole, a także jako śniadanie czy kolację. Jajka można podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce. Tu niezbędna będzie folia spożywcza Stella. Wspaniale zadba o świeżość Waszych potraw i zapobiegnie przenikaniu zapachom

Słodkie okruszki
Szakszuka z choriso 125

kurkami – szakszuka z fasolą – zielona szakszuka – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet

nietylkopasta.pl
Przepis na gofry z białą kiełbasą w środku, podane z musem chrzanowym, rzodkiewką i kiełkami buraka 130

czyli niekonwencjonalne spojrzenie na smaki kojarzące się z typowym, wielkanocnym śniadaniem. Te wytrawne gofry są po prostu rewelacyjne! Miały być niebanalną potrawą i rzeczywiście zaskakują fakturą i smakiem – są chrupiące, z drobno pokrojoną, białą kiełbasą w środku, mają posmak lekko chrzanowy, zestawione zostały z lekkimi, świeżymi kiełkami z buraka, rzodkiewką i można je maczać w chrzanowych musach. Prawdziwa

Eat me! Fit me!
Pasztet z białej fasoli 101

Podczas 40-dniowego postu na różne sposoby urozmaicałam naszą dietę. Na śniadania zamiast wędliny upiekłam pasztet z białej fasoli. Jest naprawdę świetny i doskonale nadaje się np. do kanapek. Domyślam się, że wielu z Was uważa, że z fasoli to raczej „pasztet”, bo prawdziwy jest tylko na bazie mięsa, ale dopóki nie wymyślą innych określeń niech

Pasja Smaku
Placki orkiszowe z cukinią i kukurydzą 147

razem są to placki z mąki orkiszowej, z cukinią i kukurydzą. Placki wyszły niezwykle delikatne, mięciutkie i puszyste. Placki te będą idealnie nadawały się na pierwsze i drugie śniadanie. Ponieważ smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, można je zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię. Spróbujcie Składniki: – 200g cukinii – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej

Smaki Armine
Jajka podane na sałatce z marynowanych warzyw 111

Jeśli nie macie pomysłu, w jaki sposób podać jajka na wielkanocne śniadanie, to polecam podać je z pyszną sałatką z marynowanych warzyw. W bardzo ławy i szybki sposób się ją przygotowuje. Jajka podane w takiej wersji będą smakować całej rodzinie. Potrawa doskonale komponuje się z napojem pomarańcza- brzoskwinia Hortex.  SKŁADNIKI: 4 jajka, 4 ogórki konserwowe, po 2 strąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka ” Wiosenny tuńczyk z fetą ” , mniam ! 116

majonez, jogurt , ketchup . Doprawiamy papryką słodką , chilli , cukrem i solą . Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na godzinkę . Po tym czasie ponownie mieszamy i serwujemy . Doskonała kolacja ,śniadanie lub przekąska w pracy Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka ” Wiosenny tuńczyk z fetą ” , mniam ! pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży