kurkami – szakszuka z fasolą – zielona szakszuka – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet
nietylkopasta.plczyli niekonwencjonalne spojrzenie na smaki kojarzące się z typowym, wielkanocnym śniadaniem. Te wytrawne gofry są po prostu rewelacyjne! Miały być niebanalną potrawą i rzeczywiście zaskakują fakturą i smakiem – są chrupiące, z drobno pokrojoną, białą kiełbasą w środku, mają posmak lekko chrzanowy, zestawione zostały z lekkimi, świeżymi kiełkami z buraka, rzodkiewką i można je maczać w chrzanowych musach. Prawdziwa
Eat me! Fit me!Podczas 40-dniowego postu na różne sposoby urozmaicałam naszą dietę. Na śniadania zamiast wędliny upiekłam pasztet z białej fasoli. Jest naprawdę świetny i doskonale nadaje się np. do kanapek. Domyślam się, że wielu z Was uważa, że z fasoli to raczej „pasztet”, bo prawdziwy jest tylko na bazie mięsa, ale dopóki nie wymyślą innych określeń niech
Pasja Smakurazem są to placki z mąki orkiszowej, z cukinią i kukurydzą. Placki wyszły niezwykle delikatne, mięciutkie i puszyste. Placki te będą idealnie nadawały się na pierwsze i drugie śniadanie. Ponieważ smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, można je zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię. Spróbujcie Składniki: – 200g cukinii – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
Smaki ArmineJeśli nie macie pomysłu, w jaki sposób podać jajka na wielkanocne śniadanie, to polecam podać je z pyszną sałatką z marynowanych warzyw. W bardzo ławy i szybki sposób się ją przygotowuje. Jajka podane w takiej wersji będą smakować całej rodzinie. Potrawa doskonale komponuje się z napojem pomarańcza- brzoskwinia Hortex. SKŁADNIKI: 4 jajka, 4 ogórki konserwowe, po 2 strąki
Tradycyjna kuchnia Kasimajonez, jogurt , ketchup . Doprawiamy papryką słodką , chilli , cukrem i solą . Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na godzinkę . Po tym czasie ponownie mieszamy i serwujemy . Doskonała kolacja ,śniadanie lub przekąska w pracy Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka ” Wiosenny tuńczyk z fetą ” , mniam ! pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyBabka drożdżowa z rodzynkami to pomysł nie tylko na Wielkanoc. Takie ciasto sprawdzi się również na co dzień, na deser, na śniadanie, do lunchboxu. Bardzo polecam Wam akurat ten przepis, bo babka jest prosta do przygotowania a wychodzi naprawdę pyszna. Oczywiście jeśli nie jesteście fanami rodzynek, możecie je pominąć w przygotowaniu ciasta lub zastąpić innymi bakaliami: suszoną żurawiną, skórką
Dorota SmakujeWielkanoc coraz bliżej, a mój dzisiejszy przepis idealny jest na świąteczne, Wielkanocne śniadanie. To prosta sałatka jajeczna , z dodatkiem ciecierzycy i czerwonej fasoli. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom sałatek jajecznych. Zachęcam też do wypróbowania sałatki jajecznej Babci Małgosi oraz innych, równie pysznych: Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka
Moja smaczna kuchniaBułeczki powstały w ramach akcji „Wypieknie na śniadanie” Przepis cytuję za „Kuchnia na wrzosowisku”: Składniki (na 6 dużych bułek): – 20 g świeżych drożdży – łyżeczka cukru – 150 ml … Czytaj dalej Bułki bez wyrastania
czarrna od kuchniKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka chwil – będą zdrowe i smacznego. Przepis oraz lista składników znajduje się poniżej… Składniki bagietka serek kanapkowy – śmietankowy koperek wędzony łosoś czarny pieprz Kanapeczki z łososiem i koperkiem – przepis Bagietkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam śniadania do pracy w słoikch. Mało pracy, zbilansowana dieta, wygląda super i tak smakuje. Z tego miejsca pozdeawiam wszysrich "słoikovców". SKŁADNIKI: Sos: Łyżka jogurtu (nie grecki-bo sos będzie zbyt gęsty) Łyżeczka musztardy (dałam francuską) Malutki ząbek czosnku Sól Pieprz Pozostałe składniki: Kukurydza Papryka czerwona Łosoś wędzony Koperek Jajko Szczypiorek Kilka czarnych oliwek Pomidor Spaghetti z cukinii Kapar
Kopystką po garachwłaśnie wiosenna terrina z jajkiem i wędzonym łososiem . Terrina to francuska przystawka podawana na zimno, często jako rodzaj pasztetu. Ta, z racji swoich składników, doskonale sprawdzi się na eleganckie śniadanie, gdy mamy gości. Cudownie będzie prezentować się także na Wielkanocnym stole. Bazę przystawki stanowią bulion, kremówka i dobrej jakości majonez – dzięki nim terrina jest idealnie zbalansowana i oprócz
Poezja smakuZnacie już 2-składnikowe naleśniki bez mąki ( tutaj filmik z przygotowania ) oraz bounty bez laktozy . Tym razem przepis na naleśniki czekoladowe, które powstały na życzenie mojej
Ola la LCHFDla tych, którzy lubią klasykę, czyli świeży chleb (oczywiście na LCHF w wersji keto ) ze smalcem i ogórkiem kiszonym polecam przepis na przepyszny smalec domowy z
Ola la LCHF