Carpaccio z cukinii

Carpaccio z cukinii

Carpaccio z cukinii

Carpaccio w wersji wege stało się ostatnimi czasy bardzo popularne. To taka współczesna zmieniona wersja tradycyjnego mięsnego carpaccio, lecz bez mięsa. I tak powstają wersje z rozmaitych warzyw cienko posiekanych, skropionych oliwą, sokiem z cytrusów, posypanych serami, np. parmezanem, bursztynem, serem kozim czy wędzonym, a nawet twarogiem. Do tego wszelakie dodatki jak orzechy, pesto, świeże liście rukoli lub bazylii, posiekana chili lub karczochy, nawet tarte migdały czy suszone owoce. Każda wariacja smacz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.