Klasyczne pancakes (pankejki) z jagodami

Klasyczne pancakes (pankejki) z jagodami

Klasyczne pancakes (pankejki) z jagodami

Przepis na : śniadanie

Pancakes - pankejki to proste placuszki z amerykańskiej kuchni jedzone głównie na śniadanie. Placki są grube, mięciutkie i pyszne. Mieszanka proszku do pieczenia i sody oczyszczonej pozwala im nieźle urosnąć. Przy łączeniu suchych składników z mokrymi trzeba pamiętać o jednej zasadzie - mieszamy tylko do połączenia, nie za długo. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.