Pożywne i syte śniadanie, które na długi czas zapewni nam energię. Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie) woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli 1 łyżka masła orzechowego miód do smaku 1/2 banana Sposób wykonania: 1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Mleka daję 2/3, reszta to woda. Można też oczywiście ugotować na samym mleku lub wodzie - wedle uznania. Dodać też szczyptę soli. Gotowa... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...