mięso mielone - 22854 przepisów (strona:771/1524)

KOTLETY DE VOLAILLE Z MASŁEM 125

kostce 1 jajko + 1 łyżka mleka mąka i bułka tarta do panierowania smalec lub masło klarowane do smażenia sól i pieprz do smaku do zamarynowania mięsa z kurczaka: sól pieprz mielony 1-2 cebule Przepis na kotlety de volaille - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. Z piersi kurczaka usunąć resztki kostek, chrząstek, tłuszczu i błon, mięso opłukać, osuszyć papierowym

Moja Książka Kucharska
Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem 268

przedpołudnie prezentuję przepis na pyszne bitki z karkówki. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: 600g karkówki wieprzowej bez kości 300g pieczarek, 1 cebula, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki rozmarynu, 1/2 pęczka koperku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżka śmietany(...)smaku, ziemniaki, Sałatka Ukraińska z zielonych pomidorów ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję na plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą, pieprzem, rozmarynem i mieloną papryką.  Na maśle podsmażam mięso razem z pokrojoną cebulą. Następnie mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Wsypuję mąkę. Duszę na małym ogniu około godziny. 2. Pieczarki kroję w plastry. Dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
wegańskie schabowe paprykowe 78

mięsa, od małego były moim wrogiem nr jeden. Robiąc wegańskie, nawet nie próbowałam szukać podobnego do nich smaku. Dlatego też zadecydowałam, wykorzystać paprykę, która była tu głównym składnikiem, białko uzupełniło pyszne i niezawodne tofu. Do tego odrobina przypraw, siemię lniane i płatki owsiane. Inna wersja schabowych, w lekko słodkiej odsłonie.  SKŁADNIKI: 85g tofu wędzonego średnia papryka czerwona łyżeczka mielonego

healthy dreams
Kurczak w cieście francuskim z pieczarkami 95

pojedyncze filety z kurczaka 2 op. ciasta francuskiego 1 cebula kilkanaście dużych białych pieczarek około 100 g tartej mozzarelli szczypta słodkiej mielonej papryki sól, pieprz masło/olej opcjonalnie 1 małe jajko Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy wzdłuż na pół. Każdy kawałek oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na półplasterki. Cebulę drobno siekamy. Na dużej patelni(...)rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę. Po chwili zaczynamy stopniowo dodawać pieczarki. Smażymy całość, często mieszając. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i niewielką ilością słodkiej mielonej papryki. Ciasto francuskie rozwijamy. Kładziemy na nim porcje mięsa i odcinamy kawałki takiej wielkości, by zarówno z jednej jak i drugiej strony mięsa wystawała większa część ciasta francuskiego. Na mięso wykładamy porcję zrumienionych pieczarek

Smaki Na Talerzu
Roladki z indyka z kiełkami brokuła 158

brokuła 1/2 marchewki farsz: 150 g mięsa z piersi indyka 100 g surowego boczku 150 g kiełków brokuła 1 ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: farsz: Mięso z filetu z indyka mielimy z surowym boczkiem oraz czosnkiem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smak, kiełki brokuła i mieszamy delikatnie.  Filet piersi z indyka kroimy na płaskie kotlety. Mięso

Bon appetit mon amie
Karkówka wieprzowa w sosie własnym 97

Węgrzy używają do przygotowania gulaszu mięsa wołowego, cielęciny, baraniny lub dziczyzny. W Polsce przyjęło się, że gulasz, to sposób przyrządzania mięsa, niezależnie od rodzaju mięsa i najczęściej jest to właśnie wieprzowina. Karkówka wieprzowa w sosie własnym Składniki: karkówka wieprzowa; 1 kg smalec: 2 łyżki cebula: 2 szt. marchew: 1 szt. czosnek: 4 ząbki papryka mielona słodka: 1 łyżka musztarda(...)patelni rozgrzej smalec i wrzuć mięso. Najlepiej zrobić to partiami, tak aby kostka mogła się dobrze obsmażyć z każdej strony. Najważniejsze, żeby mięso się ” zamknęło”. Wówczas cały aromat zostanie w środku. Przesmażone mięso przełóż do garnka i przykryj. Na patelni, na której smażyło się mięso przesmaż cebulę z marchewką. Następnie dodaj mieloną paprykę oraz drobno pokrojony czosnek

Kuchnia Na Wypasie
Duszony schab z pieczoną cebulką 138

przypraw. Jeśli macie jakieś inne, po prostu je dodajcie Drukuj Duszony schab z pieczoną cebulką Składniki ok. 1 kg schabu ok 2/3 l mleka do namoczenia mięsa przyprawy ( u nas papryka, kminek mielony, sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek) 2 łyżki masła klarowanego trochę wody do podlania mięsa 2 spore cebule opcjonalnie 1 duże jabłko opcjonalnie 1 główka czosnku szczypta

Mieszam w Garnku
Mozzarella z mięsem mielonym 177

tarta do obtoczenia 2 op. mozzarelli mini olej do smażenia Wykonanie: Mięso mieszamy z jajkami, przyprawą do indyka i bułką tartą (wyrabiamy tak jak na mielone). Każdą kulkę mozzarelli dokładnie obtaczamy mięsem. Następnie każdą kulę mięsa panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, niezbyt długo aby mozzarella nie wypłynęła. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kartacze – kluski tarte z mięsem 245

surowego 1 jajko 1 średnia cebula Sól Pieprz Majeranek Ewentualnie 1 ząbek czosnku Kartacze można podawać z: Smażoną cebulką i skwarkami Masłem Dowolnymi sosami np. grzybowym Ugotowane mięso, cebulę (i ewentualnie czosnek) mielimy maszynką lub drobno siekamy nożem. Dodajemy do nich jajko i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli farsz z gotowanego mięsa

Smakowy Raj
gulasz z maślakami ... 154

pszenna 4 łyżki, cebula 1 sztuka, smalec 1 łyżka, kucharek 1/2 łyżeczki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, grzyby leśne 250 ml/słoik, śmietana 12% 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki łopatkę pokroić w kostkę grubszą i obsypać mąką na gorącym smalcu dobrze zrumienić mięso(...)zrumienionego dodać drobniutko pokrojoną cebulę i maślaki w zalewie solnej i wszystko podsmażać z 10 minut mieszając następnie wlać wodę, do smaku kucharka i pieprz mielony dusić pod przykryciem do miękkości mięsa soli czy kucharka dodać dopiero po dodaniu maślaków w zalewie solnej, gdy się wszystko połączy po dodaniu z wodą wtedy próbujemy smak słoności śmietanę wymieszać z mąką

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbasa bankietowa z udźca indyka 82

Kiełbasa bankietowa z udźca indyka Kiełbasa bankietowa to zdrowa , domowa alternatywa dla komercyjnych wędlin , zawierających 50-60 % mięsa . Ta kiełbasa ma go 100 % i jest zrobiona dla bliskich z uczuciem i uczciwością . Nie ma nic piękniejszego niż obdarowanie bliskich zdrowiem . Warto więc wrócić do wyrobu własnych wędlin , choćby w niewielkim procencie . Uwierzcie , że to zaprocentuje lepszym zdrowiem i smakiem . Kiełbasa(...)rozmiar ) sznurek wędliniarski Mięso z udźca indyka kroimy w grube kawałki . Każdy nakłuwamy szpikulcem do mięsa . Lub jeśli nim nie dysponujecie , użyjcie tłuczka do mięsa Przekładamy do miski . Boczek mielimy w maszynce o drobnych oczkach , dwukrotnie przepuszczając go przez maszynkę . Również dodajemy do miski z kawałkami indyka . Wsypujemy sól , cukier , mieszamy i odstawiamy na dwa dni do lodówki

Ogrodnik w podróży
Żeberka z miodem siostry Anastazji + przepis na kluseczki ziemniaczane 132

gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze części (u mnie na paseczki, ale duża kostka też się nada). Cebulę kroimy na ósemki. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso dzielimy na porcje. W miseczce mieszamy mieloną paprykę, imbir oraz sól i pieprz. Dodajemy drobno posiekany czosnek, mieszamy. Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy mięso z obu stron. Polewamy płynnym miodem. Dokładnie wcieramy

Smaki Na Talerzu
Kotleciki (Falafel) z zielonej soczewicy czyli Niedzielne Mielenie odc.30 161

Lubię mięso ale nie zawsze mam na nie chęć. Tak było w ubiegłym tygodniu.  I dzisiaj zapraszam Was na pyszne i aromatyczne kotleciki rodem z kuchni arabskiej. Falafel ale nie z ciecierzycy tak jak zazwyczaj ale z soczewicy.  Idealnie nadadzą się na obiad w tygodniu ale i na ten weekendowy dlatego tez dziś je prezentuję. Kotleciki(...)Falafel) z zielonej soczewicy 3 filiżanki zielonej soczewicy woda sol, pieprz po pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego i kolendry ząbek czosnku masła czerwona cebulka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki bułka tarta olej do smażenia Soczewice namaczamy w wodzie, powinna być cała zakryta. Zostawiamy na noc. Rano odcedzamy soczewice i mielimy maszynka z drobnym sitkiem razem z cebulką i czosnkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 74

całkiem ostygły 🙂 Na drugi dzień po odgrzaniu w sosie mieliśmy kolejny zdrowy, super szybki i pyszny obiadek! Polecam wszystkim! Składniki: (6-10 porcji -> ok. 50 pierożków) 800 g mięsa z piersi indyka 375 g serka ricotta 2 jajka 35 g obranych liści szpinaku (bez ogonków) 60 g pora (biała część) 1 cukinia (ok. 300 g) 1/2 łyżeczki soli(...)ząbków czosnku 4-5 łyżek oliwy 4 szczypty cukru sól morska i świeżo mielony czarny pieprz Dodatkowo: parmezan świeży koperek Przygotowanie: Przygotowanie farszu: Mięso z piersi indyka zmielić w maszynce do mielenia. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli jest młoda, nie trzeba obierać) . Liście szpinaku oraz por drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce, dodać ser ricotta. Przyprawić

Moja Delicja
Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 198

całkiem ostygły :) Na drugi dzień po odgrzaniu w sosie mieliśmy kolejny zdrowy, super szybki i pyszny obiadek! Polecam wszystkim! Składniki: (6-10 porcji -> ok. 50 pierożków) 800 g mięsa z piersi indyka 375 g serka ricotta 2 jajka 35 g obranych liści szpinaku (bez ogonków) 60 g pora (biała część) 1 cukinia (ok. 300 g) 1/2 łyżeczki soli(...)czosnku 4-5 łyżek oliwy 4 szczypty cukru sól morska i świeżo mielony czarny pieprz   Dodatkowo: parmezan świeży koperek   Przygotowanie: Przygotowanie farszu: Mięso z piersi indyka zmielić w maszynce do mielenia. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli jest młoda, nie trzeba obierać) . Liście szpinaku oraz por drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce, dodać ser ricotta

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania