Przepis na domowe chorizo, czyli hiszpańską kiełbasę

Przepis na domowe chorizo, czyli hiszpańską kiełbasę

Przepis na domowe chorizo, czyli hiszpańską kiełbasę

Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Jest to łatwo rozpoznawalny specjał kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu zapachowi. Chorizo w Hiszpanii ma  nieskończoną liczbę wersji. Jej podstawowy skład  to mięso i tłuszcz wieprzowy, sól, papryka słodka i pikantna, której proporcje decydują o charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniem jest czosnek, oregano, brandy, saletra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chorizo, kiełbasa, susz, mielone, pieczenie, mięso, słodkie, papryka, kiełbaski, łatwe , karkówka, czosnek, proste i szybkie przepisy, koper, cukier, wieprzowina, zupa pomidorowa, jajko, jajecznica, zupa, jajko w koszulce, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, bez pieczenia, karkówka pieczona, pieczona karkówka, prosta zupa, szybka zupa

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.