mięso mielone - 22854 przepisów (strona:765/1524)

Domowa wędlinka z kurczaka 198

stąd.  Polecam! Składniki: 2 piersi z kurczaka  jajko 250 g pieczarek natka pietruszki przyprawy (sól, pieprz) Pieczarki podsmażamy na patelni. P iersi z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajko i przyprawiamy. Mięso dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy posiekaną natkę pietruszki, do drugiej części dodajemy podsmażone pieczarki. Ja z takiej ilości przygotowałam dwie duże

NA MOIM TALERZU
Placuszki z wątróbki 174

Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na patelni. Zmieloną wątróbkę mieszamy z cebulą dodajemy mąkę, jajko mieszamy dokładnie składniki. Na patelni rozgrzewamy bardzo dobrze

kgwjanczewo
Kluski śląskie 216

ziemniaczanej  (wsypujemy 4 część wg przepisu mojej mamy) 2 łyżki wody (wodę można zastąpić żółtkiem) sól PRZYGOTOWANIE : Ugotowane osolone wcześniej, zimne ziemniaki przeciskamy przez praskę bądź mielimy w maszynce do mięsa.  Ziemniaki lekko ugniatamy w misce i dzielimy na 4 równe części, jedną część wyciągamy i w puste miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy 1-2 łyżki wody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sos pieczarkowy 132

Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem mięty 127

łyżeczki pieprzu ziołowego  1 łyżeczka suszonej mięty lub 5 gałązek świeżej mięty drobno posiekanej  Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ostudzone ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką , na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę i smażymy tak aby się zeszkliła. Ostudzoną cebulkę dodajemy do farszu, doprawiamy solą, świeżo

kgwjanczewo
Pasztet drobiowy z leśnymi grzybami 156

patelnię wlewamy olej, podsmażamy cebulę ( dodając szczyptę cukru) i wrzucamy do niej wątróbkę, dodajemy grzyby. Całość smażymy i na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.  Wszystko mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy do masy jajka i słodką paprykę i bardzo staranie mieszamy. Smakujemy czy jest wystarczająco pikantny i słony, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Foremki wypełniamy masą

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Polędwiczka wieprzowa sprzed lat - mocno oklepana lecz najprościej smakowita 186

lada wyczynem, a samo przygotowanie jej na obiad wprowadzało klimat odświętny ;) Prosto, smacznie, bez kombinacji. Składniki: 1 dorodna polędwiczka wieprzowa 1 spora cebula mąka do obtoczenia mięsa sól, pieprz świeżo mielony olej do smażenia odrobina wody (opcjonalnie)   Przygotowanie: Umytą, pozbawioną błon polędwicę kroimy w plastry o grubości ok 1 cm. Plastry rozbijamy na cienkie kotleciki. Na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia po mojemu
Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak 319

szklanki po 250ml grubej kaszy pęczak 5 szklanek domowego rosołu 2 duże cebule 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu ziele angielskie, 5 ziaren roztartych w moździerzu 2 łyżki oleju rzepakowego Płucka wieprzowe, 2 szt. 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka soli jelita wieprzowe Cebulę obieramy(...)gotujemy na sypko w rosole. Przekładamy do dużej miski. Płucka myjemy, oczyszczamy i gotujemy z liśćmi laurowymi, zielem angielskim w osolonej wodzie, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy do ciepłej kaszy. Dodajemy do kaszy podsmażoną cebulkę. Masę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem, roztartym zielem angielskim i gałką muszkatałową. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Do maszynki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe knedle z truskawkami 166

ilość mąki zależy od sypkości ziemniaków) ok. 20 szt. truskawek średniej wielkości (umyte, osuszone, bez szypułek) 1 jajko masło, bułka tarta sól, cukier Ugotowane, ostudzone z iemniaki mielimy w maszynce do mięsa (lub tłuczemy bardzo dokładnie). Ze zmielonych ziemniaków, mąki, szczypty cukru i jajka zagniatamy miękkie, elastyczne, gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku i tworzymy kółka. Do każdego kółka wkładamy całą

MarciochaKucharzy
Schab duszony w czerwonym winie 176

nieporównywalny z tymi ze sklepu. Polecam! Składniki 1-2 kg schabu bez kości 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina sól pieprz papryka mielona słodka papryka mielona ostra  chili  Wykonanie: Mięso myję, osuszam papierowym ręcznikiem, nacieram solą z każdej strony. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Wkładam do rękawa do pieczenia, wlewam wino i wstawiam na kilka

Bea(u)ty kitchen
Salceson 176

zawinąć w mokrą ściereczkę i zaczekać aż zmiękną ( ja zawijam każdy w osobną). Cukier, margarynę   i kakao rozpuścić, wystudzić, dodać pokruszone herbatniki i pozostałe wafle( ja mielę przez maszynkę do mięsa). Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do masy czekoladowej. Wymieszać, masą smarować wafle i zwinąć jak roladę. Składniki polewy podgrzewam w garnuszku, aż się

Ciasteczkowy Potwór
Andruty 224

Wykonanie: Mleko, masło i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników. Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.  Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić

Ciasteczkowy Potwór
Roladki z kurczaka z sorgo po tajsku i tagliatelle z marchwi 185

Każdy kawałek posypać solą himalajską z przyprawami azjatyckimi, a następnie posmarować musztardą. Na jeden z końców ułożyć odrobinę masła (ok. pół łyżeczki) i kawałek liścia kaffiru. Zwijać mięso w roladkę. Posypać mielonym pieprzem i odkładać na kilkanaście minut na złącze roladki. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju z różnych stron. Przełożyć roladki do naczynia do gotowania na parze. Naczynie umieścić

Weekendy w domu i ogrodzie
mielone kotlety z indyka z przyprawą Arabiata na pikantnie... 168

Składniki: mięso gulaszowe z indyka 80 dag, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, woda 1/4 szklanki, przyprawa Arabiata Royal Brand 2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Chałwa z pistacjami 122

blanszujemy pistacje - zalewamy je gorącą wodą i po 2 minutach zdejmujemy z nich skórkę i siekamy. Uprażony sezam przesypujemy do miski, dodajemy miód i bardzo dokładnie mieszamy. Mielimy w blenderze/maszynce do mięsa/malakserze aż uzyskamy jednolitą masę. masę formujemy w dowolny kształt, owijamy w folię aluminiową i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!