mięso mielone - 22854 przepisów (strona:759/1524)

Kulebiak z kapustą i grzybami 105

jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania ciasta     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach lub blendujemy *** *** Przygotowujemy ciasto: Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, cukier oraz dwie łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia *** *** Masło

Blog z Apetytem
Okrągłe bułeczki z serem 111

Drożdże kruszymy do garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Przelewamy do miski z mąką. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym. Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem

Słodki Zakątek
KRUCHE PIEROŻKI BBQ Z KURCZAKIEM 135

czosnku granulowanego Olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki ketchupu pikantnego 4 łyżki sosu bbq 15 dag sera żółtego tartego 1 jajka PRZYGOTOWANIE:    Filety z kurczaka mielę w maszynce do mięsa lub malakserze. Papryki myję i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję mięso. Doprawiam smażę na rumiano. Dodaję paprykę. Całość mieszam. Cebulę obieram, kroję w kostkę dodaję

Gotowanie Patki
KURCZAK W MIODZIE (standard) 93

porcje) - filet z piersi kurczaka - (300g) - olej kokosowy - (20 g) - miód - (30 g) dodatkowe przyprawy: - pieprz czarny - 1/2 łyżeczki - przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka - imbir mielony 1/3 łyżeczki WYKONANIE: Mięso pokroić w dużą kostkę, wymieszać z olejem kokosowym, miodem i przyprawami. (Tak zamarynowane mięso można pozostawić w lodówce) Gotowe mięso wyłożyć na patelnię teflonową, smażyć z obu stron

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
KURCZAK W MIODZIE z kukurydzą i papryką czerwoną 115

miód pszczeli - (30g) - papryka czerwona - (150g) - 1szt. - kukurydza słodka - 1/2 puszki (120g) przyprawy:  - papryka słodka - 1 łyżeczka - sól himalajska - 1 łyżeczka - pieprz czarny - 1/2 łyżeczki - imbir mielony - 2 szczypty WYKONANIE: Mięso pokroić w dużą kostkę, wymieszać z olejem kokosowym, miodem i przyprawami. (Tak zamarynowane mięso można pozostawić w lodówce)  Paprykę pokroić w kosteczkę, poddusić na patelni teflonowej

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pieczeń 128

łyżeczka estragonu 8 g majeranku 8 g pieprzu czarnego 30 g soli peklowej Dodatkowo 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku zimna woda Instructions Łopatkę oraz boczek mielimy w maszynce do mięsa. Szynkę kroimy w niewielkie kawałki i dodajemy do zmielonego mięsa. Dodajemy sól peklową, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników i wstawiamy

Wędrówki po kuchni
Sos z cukinii i papryki na zimę 270

gniazd nasiennych. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę oraz czosnek obieramy. Paprykę, cebulę, czosnek oraz papryczkę chili wraz z nasionami mielimy w maszynce do mięsa. Cukinię przekładamy do dużego garnka, dodajemy zmielone warzywa, cukier, ocet, koncentrat i wszystkie przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut od czasu do czasu

Wędrówki po kuchni
Pierogi z bobem, boczkiem, koperkiem i cebulką. 157

czarny mielony do smaku masło do smażenia Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej około półtorej ciepłej wody pół łyżeczki soli Dodatkowo: 10 dag wędzonego boczku 1 średnia cebula świeży koperek do dekoracji masło do smażenia sól do gotowania Wykonanie: 1. Farsz: Bób płuczemy i gotujemy do miękkości. Miękki odcedzamy, lekko studzimy i jeszcze ciepły mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę

Izabelawkuchni
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 140

największą powierzchnię mięsa, jednak musimy robić to ostrożnie, żeby nie porobić dziur w mięsie. Piersi bardzo delikatnie solimy i dosyć mocno pieprzymy z obydwu stron (mięso możemy przygotować wieczorem, na drugi dzień będziemy mieli już gotową bazę do naszych roladek). Na mięsie rozkładamy nadzienie szpinakowo-serowe, boki mięsa zawijamy do wewnątrz i zwijamy roladkę, dokładnie w ten sam sposób

KulinarneImpresje.pl
Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie 120

celebrytów. W USA marynata znana jest pod nazwą kowbojskiej marynaty. Czas grillowania : 20 minut Liczba porcji : Z podanej ilości składników powstanie zaprawa na 4 kawałki mięsa Składniki: 4 łyżki drobno mielonej kawy 4 łyżki słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 4 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki kminku rzymskiego Przygotowanie Połącz wszystkie składniki. Mięso dokładnie osusz, a następnie skrop i wysmaruj olejem

Niedzielny kucharz
Zaprawa na grilla z espresso i papryki 131

właścicieli firmy Lee Bros (Dystrybutora orzeszków), podróżników, kucharzy i celebrytów. Czas grillowania : 20 minut Liczba porcji : Z podanej ilości składników powstanie zaprawa na 4 kawałki mięsa Składniki: 4 łyżki drobno mielonej kawy 4 łyżki słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 4 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki kminku rzymskiego Przygotowanie Połącz wszystkie składniki. Mięso dokładnie osusz, a następnie skrop i wysmaruj olejem

Niedzielny kucharz
knedle serowo-ziemniaczane ze śliwkami... 151

sól 2 łyżeczki + olej rzepakowy 1 łyżka, śmietana gęsta 400 ml śliwki opłukać, osuszyć, przekroić na połowę i usunąć pestki ziemniaki ugotowane i wystudzone, twaróg półtłusty z mielić w maszynce do mięsa do dużej miski do zmielonej masy dodać mąkę i jajko, wyrobić ciasto, jeżeli ciasto przykleja się do dłoni to podsypywać po trochu mąki aż będzie nie klejące ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Żurek z kapustą kiszoną 89

ziaren pieprzu 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 300 g kapusty kiszonej 500 ml żuru 100 g mrożonych kurek 1 cebula 1 łyżka masła kminek mielony sól,pieprz Przygotowanie Mięso wkładamy do zimnej wody ( 1,2 l ), wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy. Żeberka wyciągamy, oddzielamy mięso od kości. Do garnka wrzucamy starte na dużych oczkach

R'n'G Kitchen
Pasztecik na kruchym spodzie 134

sypać, można dodać jeszcze trochę masła) 1 jajko Szczypta soli Szczypiorek do posypania Przygotowanie: Zagniatamy ciasto, przekładamy na blaszkę i lekko podpiekamy, 180 stopni, grzanie góra-dół. Mięso wraz z warzywami mielimy. Dodajemy przyprawy oraz jajko i dokładnie wyrabiamy masę. Następnie wykładamy ją na lekko podpieczony spód i pieczemy „na rumiano” – ok. 20 minut, 180 stopni, grzanie góra-dół

Kate's Kitchen
Kotlety mielone z kaczki 145

kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste. Składniki 2 filety z kaczki ze skórą 3 szalotki natka pietruszki 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy w maszynce do mięsa (średnie sitko

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania